hits

Kvinnedagen vil alltid være sår

Jeg så for meg at dette skulle bli en litt positiv uke, helt til jeg så at det denne uken var 8 mars - altså i dag! De positive tankene ble ganske fort snudd om til noe negativt når jeg la merke til det. Det burde jo egentlig ikke det, men det blir fort litt sånn. Kvinnedagen er for meg en dag jeg helst ikke vil bli mint på, og en dag jeg ikke vil at skal eksistere. Vært eneste sosiale medie, og alt annet påminner meg denne dagen, så den er ikke så lett å komme seg unna heller - til og med mailboksen min er full av rabatter fordi det er kvinnedagen.

Heldigvis er det ikke like ille i år, som det var i fjor natt til denne dagen, og selve dagen - men minnene er der fortsatt. Jeg har ikke sovet i natt, og jeg må innrømme at jeg gruer meg litt til å sove nå, siden jeg ikke vet om det venter meg mareritt eller ikke. Det er rart hvordan kroppen husker denne tiden så godt - som er hele to år siden. Mareritt er jo noe jeg ikke kommer unna uansett, men de blir forsterket på en måte!

Det er ganske kjip at akkurat en slik dag, som er for kvinner - har blitt ødelagt på grunn av et overgrep, men sånn er det nå dessverre. Det kunne ha vært hvilken som helst dag, bare ikke denne dagen som er så enkel for meg å huske, og husker jeg den ikke selv, er det alltid noe som påminner meg det. Jeg syns det er sårt bare å høre ordet kvinnedagen, se en logo, eller at noen gratulerer med kvinnedagen - jeg merker jeg blir litt dårlig av det, fordi minnene fra den dagen er så vond å tenke på, og ikke noe jeg ønsker å bli påmint.

Samtidig gjør det meg litt engasjert - spesielt når det kommer til likestilling, og da tenker jeg selvfølgelig på hvor enkelt det er for menn å sleppe unna en voldtekt i dette landet, og hvor lett det er å legge skylden på oss kvinner. Det er en u-ting, og forandrer det seg? ikke som jeg har merket i hvert fall. Men mest av alt vil jeg legge denne dagen død i år også, og det kommer jeg nok til å fortsette med en stund fremover - men med tiden vil det nok forandre seg litt! 

 

Jeg kan gratulerer dere med kvinnedagen, men ikke send meg en gratulasjon i retur - det er egentlig det eneste jeg ber om i dag.

14 kommentarer

liveterherlig93: Neida, det går bra <3 :)

Det er jo litt rart da at vi trenger alle disse dagene som påminnelse om å ta litt vare på hverandre. Det burde vi gjøre hver dag.

suttung: Nå har jeg ikke satt meg veldig inn i kvinnedagen, men den handler vel mer om likestilling i mellom kvinner og menn, enn å bry seg om hverandre, men ja, forstod hva du mente, og er helt enig i det :)

Huff så trist! Det må være slitsomt å bli minnet på den hendelsen overalt også, da er det jo litt vanskelig å skyve det under "teppet".

veganerprinsessa: Det er ganske umulig ja! kunne gått i hi da:p Men jeg ovelever, er heldigvis bare 12 timer igjen av dagen, så snart er den over:)

så grusomt å høre!

Åh nei. Så trist å høre. Sender en klem. Skulle ikke vært lov å få oppleve slikt i tilknytning til kvinnedagen.

Vestfroken: Takk, klem tilbake! Nei, nettopp, passer ikke sammen i det hele tatt -_-

hei hei det er fin til å se deg tilbake :)

De høytider eksisterer fordi at vi kan ha en følelse (en god følelse) som forteller oss "i dag er ikke en vanlig dag". Men som alt i et liv, vi er de som gir betydninger for de ting rundt seg selv. Og likestiling er dessverre bare et fint ord på papir og en virkelighet er ...hvor mye penger du har, slik likestiling og frihet du har.

så fordi jeg gratulerer deg alle dager som har gode minner til deg, uansett hvilken dag er på en kalender :)

milan: Jeg er litt frem og tilbake på denne bloggen :) vil egentlig ikke kalle kvinnedagen for en høytid men (?) resten er jo det..
:)

Uff, så fælt! Sender deg en god klem <3

Anette Skaflem: Takk <3

Skriv en ny kommentar