hits

januar 2018

Last day of january

Januar har ikke vært noe bra i det hele tatt, så det skal veldig lite til for at februar skal bli bedre, egentlig. Noe må bare gjøres nå, og staheten i meg må brukes enda bedre skjønner jeg! Det er ikke bare negativt å være sta skal jeg si dere, det kan også være en veldig god egenskap, det - i hvert fall når man er blitt voksen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg leste i 365 days boken min i natt, og over kan dere se hva det stod der. Da slo det meg at januar endelig er over, og at februar faktisk kan bli en ny start på noe bedre. Det inspirerte til meg til å få skrevet ned noen få punkter på noen ting jeg skal få til i februar, for å gjøre den måneden bedre enn januar - så jeg skal prøve å starte året litt på nytt i morgen ♥

...

Hvordan har din måned vært?

Har jeg rett til å føle meg avvist nå?

Nå har jeg fått fire avslag av DPS på få måneder. Jeg ber om hjelp, men det eneste jeg får tilbake er avvisning på avvisning, med den samme gode gamle tynne begrunnelsen på nytt og på nytt. Uten og i det hele tatt ville prøve å sette seg inn i min situasjon, når jeg også ber om det - til og med det avviser dere ved og bare legge på telefonen uten å svare meg. Jeg regner med at avslaget allerede var klart i hodet deres, før dere i det hele tatt hadde lest brevet. For det er jo meg, en slik som meg- som ikke kan forandre seg, som for alltid har fått et stempel i pannen av dere. En dere tror dere bare kan se å dømme ut fra en gammel journal, som ikke lengre er noe stor del av min hverdag.
 
Jeg har aldri bedt og tryglet om noe fra helsevesenet, og jeg har alltid føyd meg etter deres regler, har alltid hørt på det dere har å si og alltid tatt til meg rådene dere gir og jeg har fulgt dem. Nå sitter jeg her, og ber dere om hjelp - ikke bare én gang, men fire ganger innen et kort tidsrom, og dette er hva jeg blir møtt med, hver eneste gang. Et usselt avslag med den samme begrunnelsen fire ganger på rad.
 
Hadde jeg kommet til legevakten med et brukket ben, så hadde de aldri svart meg «nei, du var her med en brekt finger i 2014, så foten din kan ikke være brekt nå» og kastet meg ut igjen uten å hjelpe meg. Det er det dere gjør med meg nå, og jeg kan godt si at jeg tåler det, og at jeg ikke bryr meg lengre - fordi jeg ikke orker å kjempe mer mot et system som skal være der for å hjelpe meg, men som gjør det stikk motsatte og kun bryter meg mer og mer ned.
 
Det er veldig ødeleggende. Jeg blir verre av og ikke bli behandlet som et menneske, og ikke bli behandlet med respekt - for det er det dere gjør mot meg nå. 
 
Slike som meg har ikke lov til å reagere på avvisning, og det skal jeg heller ikke gjøre. Det har dere lært meg - at det ikke et menneskelige for slike som meg å føle avvisning. Men dere avviser meg, gang på gang, og jeg føler meg avvist likevel, jeg. For jeg er bare et menneske - ganske lik som alle andre rundt meg, jeg har bare noen år med sykdom bak meg, og nå har dere vært med på å gjøre meg sykere enn hva som er nødvendig! Jeg vet at dere ikke bryr dere om det, noe jeg syns er så forkastelig at jeg ikke klarer å sette ordene på det. For når jeg blir syk «nok», så er det forsent å hjelpe meg, og det er dit er jeg på vei. Det er ikke deres skyld - jeg mener at jeg gir meg en engang - for det sier stopp for meg også en dag, det finnes grenser på hvor mye jeg kan klare alene over tid. Derfor ber jeg om hjelp, fordi jeg trenger det, og fordi jeg ikke klarer å håndtere alt alene - for jeg er bare menneskelig jeg også!

Er det ikke en styrke, og vise en svakhet i en situasjonen man innser at man ikke kan klare alt alene? skal man ikke si ifra før det har går altfor langt?
- det har dere også lært meg, men dette er tydeligvis bare tomme ord dere har servert meg.
 
For du må være syk nok, så syk at det blir vanskelig å behandle deg, slik at vi kan bruke enda mer ressurer på å gjøre deg frisk.
- det kunne dere likegjerne ha fortalt meg.
 
Jeg skjønner ikke at det kan være så vanskelig å forstå. Vi hadde ikke sendt 4 søknader om det ikke var alvorlig ment - vi hadde ikke sendt noen om vi ikke mente noe med det, dere må skjønne signalet nå. Men det gjør dere ikke, og det forstår jeg virkelig ikke. Jeg er i ferd med og knuses igjen. Men det er fordi beina mine snart ikke orker å bære kroppen min fremover lengre, og fordi hjernen min er blitt overbelastet. Jeg stolte på at dere ville vurdere meg sakelig om det ble nødvendig å henvise meg tilbake igjen, slik som dere sa. Det skulle jeg aldri ha gjort - man kan ikke stole på systemet deres. Det er ikke rart jeg mister tilitt og ikke stoler på mennesker, dere beviser jo hver eneste gang at jeg ikke engang kan stole på dere som skal hjelpe meg.
 
Jeg må fortsette å være «flink», og jeg begynner å få veldig god trening i den nye tilværelsen min. Men jeg er ikke mye flink lengre- for en dag sier kroppen i fra, og ikke bare psykisk men også fysisk.

Så takk får jeg vel si, for at jeg var så dum og valgte å stole på dere!

Im going to wonderland

Et par bilder fra gårsdagens utkledningsbursdagsfest i Sarpsborg, for min storesøster og en venninne av hun! Temaet var eventyr/disney/fantasy og det var så mange fine og kreative kostymer, og som dere kan se så gikk jeg for Alice i eventyrland - jeg vet ikke hvor mange år jeg har hatt lyst til å være henne på Halloween, men det er ikke få, og i går skjedde det endelig. Jeg var ikke veldig heldig med kostymet, kjøpte det på e-bay - men det funket helt greit når jeg fikk strammet det med silkebånd, og ellers - det var jo ikke flaut i det hele tatt å reise med et helt fult tog i det kostymet. Satt der med sushien min og koste meg jeg, i mens andre sikkert ikke visste om jeg ikke eide klesstil eller om jeg faktisk hadde på meg et kostyme - haha! Det ble en vel gjennomført og velykket bursdagsfeiring med mye morro i hvert fall.

Jeg reiste rett fra fest til toget i dag tidlig, så har bare ligget langflat i sofaen hele dagen, og nå tenker jeg at jeg snart skal legge meg - men det er håpløst å finne roen til og bare..sove.

Fremdeles meg

For de som har lest et helt halvt år og etter deg, har vel fått med seg at det er kommet en siste bok i historien - fremdeles meg! Selv forhåndsbestilte jeg den, men den kom ikke i posten før i dag. Gleder meg til å begynne på denne, og håper den er like bra som de to andre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bør jo egentlig kjøpe e-bøker fremover, ettersom jeg kjøpte meg en Kindle i Kina, jeg enda ikke har fått brukt noe serlig - det skriver jeg nå, etter at jeg kjøpte 2 bøker på ARK i stad. Men fra nå av skal jeg prøve og kun kjøpe bøker som jeg vil ha i samlingen min!

Kan i hvert fall anbefale denne serien på det sterkeste! Har du lest bøkene?

Falsk energi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg elsker energidrikker, før drakk jeg opptil flere om dagen av de, i tilegg til kaffe og jeg kan vel si at jeg savner det litt. På onsdag var jeg innom en gymbutikk, og der kjøpte jeg en ny variant jeg ikke har prøvd før, og en ny proteinbar som har kommet ut, som jeg sparte til i dag. Den lille boksen der er så god. En liten boks med kjærlighet Jeg kunne ha levd på falsk energi, men det sier seg selv at det ikke går i lengden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne uken skulle jeg være flink og ukeshandle, men jeg klarte det ikke denne uken heller. Oppdaget en ny proteinbutikk i dag, og plutselig var jeg noen hundrelapper fattigere bare der. Har også fått gjort litt andre ærender i dag, og vært på trening. Nå er det på tide å legge seg, jeg er helt utslitt etter en lang dag - jeg har bare et problem, og det er at katten min sover som en stein i vasken, og jeg har ikke hjerte til å flytte på henne. Sjekk forresten treet mitt, som jeg har hatt siden 1 mai(!!!) i fjor og det er enda levende - ikke verst, eller hva?

Vi snakkes mer i morgen!

Sjokolade til frokost på en fredag

Ååh, god fredag fine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg sikkelig fredagsfølelse, det er en følelse jeg har savnet sikkelig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når jeg kom hjem fra legen klokken 11, så var det på tide å spise en sikkelig frokost. Jeg blir alltid slappere av å bli tappet for blod, og når årsaken til at jeg tok blodprøver i utgangspunktet er fordi jeg er ganske utmattet, så laget jeg meg havregrøt til frokost, og i det jeg innså at det er fredag - toppet jeg havregrøten med noen sjokoladeproteinkuler ♥ siden jeg først var i gang, så sitter jeg nå og knasker riskaker med proteinsjokoladepålegg - det var fredagsformiddagen sin må jeg si! Jeg kommer nok til å holde meg unna godterihyllene i butikken en stund til, men jeg er kommet langt frem i forhold til hvordan det var i høst. Jeg føler selv at jeg ser ut som en hval om dagen, og jeg føler meg ganske jævelig - det er vanskelig å tilpasse seg en helt ny kropp og til tider ganske utholdelig å bo i den. Min behandler sa han syns jeg så godt ut, og det er noe av det verste man kan si - så vi konkluderte med at han håpet på å se meg like jævelig neste uke, heeeh.

Nå skal jeg reise til Nydalen å møte en i psykisk helse - ukens fjerde avtale, skal bli godt å slappe av i kveld.

Hva er planene deres i dag? ha en super fredag!

Man må vel ikke være 100% hele tiden

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God kveld fine dere, som er så snille mot meg i kommentarfeltet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag var det tungt å kaste fra seg dyna, men jeg gjorde det - slik at jeg kunne ta helg med god samvittighet. Litt dårlig grunn til å dra på skolen, men bedre enn at jeg ble liggende, selv om jeg egentlig hadde en god grunn, for nå begynner jeg å bli syk igjen. Jeg som tok influensavaksine i forrige uke for å slippe mer sykdom - noe jeg aldri har sett vitsen med å gjøre med mindre man er veldig gammel. Men imunforsvaret mitt er blitt veldig svekket den siste tiden, så tenkte det var lurt.

Jeg syns de emnene vi har på skolen nå er så kjedelig, at jeg er fristet til å slutte - jeg følger ikke mye med under forelesningene heller. Men, jeg har noe som holder i gang hverdagen og jeg vil helst fullføre årsstudiet. Jeg gikk raskt over det vi har gått i gjennom hittil i år, og det er ikke mye på planen - i tilegg til at det er mye fri. Det betyr vel egentlig lesedager, men jeg orker ikke å stresse med det. Det er faktisk greit å ikke gi alt hele tiden - er det ikke? det samfunnet vi lever i, er altfor rammet av et flink pike syndrom - tenk at vi faktisk har et eget navn, i negativ forstand, på det å være flink. Slik burde det jo absolutt ikke være!

...

Nå ligger jeg på sofaen, pakket inn i en ullgenser jeg fant på salg i stad. I kveld skal jeg male siste strøk på listene i leiligheten, fordi jeg skal bytte ut dørene til noen hvite - skal bli deilig å sleppe å se på den stygge furufargen! Om jeg klarer, så blir det trening senere.

Hva har du gjort i dag?

Man skal visst ikke tulle med følelser

Eller - når vi kommer til mitt tilfelle, så er det beste og ikke føle i det hele tatt. I hvert fall ikke på de vonde følesene, de gode kommer og går slik de vil - mens de vonde invanderer hodet og lager et stort kaos! Jeg håper dette gir seg snart, og at jeg kan få tilbake livet mitt, for det her er ikke endel av fortiden min på samme måte som det var når jeg var veldig psykisk dårlig tidligere - dette er ren kvalme som spiser opp hjernen min, og snart er jeg redd den tygger i stykker det lille som er igjen av fonuft. Jeg har holdt alle følesene mine for meg selv for lenge, og det får jeg straff for nå - men jeg har jo gjort lærdom av det også, jeg lærte at det var en dårlig strategi og skulle klare alt alene. Men jeg klarte meg veldig bra, det tok bare veldig lang tid før jeg innså at jeg fortrengte følesene mine på en annen måte.

Jeg skulle bare gi meg selv litt tid til å bearbeide og å kjenne på hvordan jeg egentlig har det - men nå har jeg gitt meg selv så mye tid at jeg ikke har lyst til å vende tilbake til hverdagen igjen. Jeg finner ikke styrken eller roen til å studere, og jeg ser på det som totalt meningsløst. Jeg skulle aldri latt meg selv få føle noe som helst, og jeg vil ikke føle noe som helst heller. Jeg vil heller ikke klage eller fortelle noe som helst til noen, samtidig som jeg egentlig har savnet å slenge alt jeg har på hjertet ut på denne måten.

Jeg har nettopp spist frokost på Godt brød i Nydalen, etter å ha hatt et møte med NAV. Jeg har heldigvis en flink og forståelsesfull saksbehandler, men når systemet svikter, er det ikke så mye hun kan gjøre heller. Min neste avtale er 14.30, og da skal jeg ta laserbehandling av tattoveringen min, siden jeg aldri har fått fjernet den ordentlig. Klokken 16.00 har jeg time hos psykiateren min, og jeg regner med at jeg etter det er helt ødelagt.

Etter å ha kladdet ned masse tanker i dagboken min, så skal jeg faktisk prøve og åpne pensumbøkene - erfaringsmessig så funker det jo å ta sinnet inn i en annen verden, jeg har bare ikke hatt ork til å prøve - så nå skal jeg gjøre det, det er i hvert fall verdt forsøket. Så kan jeg bare fortsette å angre på at jeg lot meg selv føle - for det var ingen god ide og utsette å starte slik som jeg har gjort nå. Jeg lærte av det også da - jeg lærte at man ikke tuller med følelser, og man kjenner i hvert fall ikke på de, for plutselig finner man noe man ikke er fornøyd med, eller i mitt tilfelle - finner tilbake til elendigheten.

Håper onsdagen deres er litt bedre!

Jeg vil være i fred, engang for alle

Jeg prøver å gi slipp på deg. Men det var du som ga meg motivasjon og mestring. Du gjorde meg glad, selv om det kanskje ikke var ekte, så følte jeg meg bedre. Nå har jeg ingenting, og jeg vil ingenting. Det er svart, jeg pines hver dag og finner ikke meningen i noe som helst. Jeg hater deg, men mest av alt så hater jeg jo meg.

Det er for vondt for sjela og ikke bruke destruktive mestringsstrategier, for å komme seg i gjennom hverdagen. Uten dem, så eksisterer jeg bare i en meningsløs boble, som tilslutt vil sprekke å gå i stykker. Du skriker og hyler til meg, jeg prøver og ikke høre etter - for jeg vil være i fred, engang for alle. 

Det er på tide å ta psykisk syke alvorlig

Jeg leser ofte om politikere som ønsker å satse mer på psykisk helse og rus. Vi er mange som tenker «endelig blir det gjort noe» og «det var på tide». Men dessverre så skuffer dere oss gang på gang. Sengeposter blir lagt ned, behandlingskøene blir lengre og mennesker som trygler om hjelp får ikke den hjelpen de trenger. Fordi de ikke passer inn i rammene og det systemet som er blitt laget og tilpasset slik det har passet dere best - ikke hva som passer psykisk sykdom best.

Man er ikke syk nok, eller man er for syk. Man har feil diagnose, eller riktig diagnose. Er det virkelig slik vi vil at samfunnet vårt skal utvikle seg? Jeg trodde psykisk sykdom begynte å gå i riktig retning - det har aldri vært mer åpenhet, og hashtags har aldri vært mer brukt for å drepe skammen. Men lite tyder på at stigmatiseringen har forandret seg, og noen grupper skal rett og slett bli gjemt bort fordi de ikke passer inn i den perfekte malen deres. Man velger ikke å bli psykisk syk, og man velger heller ikke hvordan det utvikler seg.

For en stund siden fikk jeg en melding av en fortvilt mor, som ikke visste hvordan hun kunne hjelpe sin datter - hun spurte meg desperat om råd. Hun utgav sin egen datter til en totalt fremmed, i håp om at det skulle være til hjelp for dem. Jeg setter selvfølgelig pris på tillitten, men det som gjør meg så trist, er at jeg ikke hadde noe ordentlig svar å gi - annet enn å komme med mine usle råd og forslag til mulige steder man kan søke seg inn for å få behandling, uten å knuse håpet før de har forsøkt - selv om jeg vet at mange som trenger hjelpen mest, får avslag gang på gang. Det er umulig for foreldre å gjøre barnet sitt frisk, uten å besitte kompetansen til det. Hva med de som ikke engang har foreldre som står opp for dem? Det gjør ikke akkurat situasjonen noe bedre. 

Denne moren er bare én av mange som har sendt meg melding og spurt om råd - men jeg er helt maktesløs, og det er så frustrerende å sitte å se på at det skjer hele tiden. Det er ingenting jeg får gjort - når helsevesenet ikke tar dem på alvor og gir helsehjelp når det tilsynelatende er så nødvendig. Alvorlige personlighetsforstyrrelser og spiseforstyrrelser er spesielt utsatte grupper - disse trenger behandling raskt, og kan ikke ligge å vente i kø i årevis, eller enda verre - få avslag. Det fortsetter å mate sykdommen, og hjelper ingenting når man endelig har innsett at man trenger faglig hjelp.

Selv kjempet vi lenge for å få en langtidsinnleggelse, og det skjedde mye i løpet av den tiden. Jeg ble friskere og nærmest symptomfri. Men det tok tid, og jeg var heldig at noen gav meg den tiden, og at noen hadde troen på meg. Men det var ren flaks - jeg traff de riktige menneskene, til riktig tidspunkt. Det er vel ikke et slikt helsevesen vi vil ha i Norge, som skal være «verdens beste land», å bo i?

Husk at det er i utviklingsårene man formes som person, og å få den riktige hjelpen tidlig, er ikke annet enn forebyggende for samfunnet, og det er ikke bortkastet ressurser og investere litt i helsen til de unge - det er tross alt vi som skal ta over landet og er fremtidens generasjon. Det som derimot er bortkastet ressurser, er at mennesker går ut og inn av akuttposter og sykehus fra barneårene og inn i ungdomsårene og voksenårene - fordi ingen vil gi de en sjanse og et bedre behandlingstilbud når det trengs som mest.

Det er på tide å våkne opp nå. Vi lever i 2018 - politikere sier at det vil satse på psykisk helse, men det er ingen av oss som merker stort til det. De syke blir sykere og de sykeste forblir sykere - disse historiene har vi dessverre altfor mange av nå, og det blir ikke færre av dem.

I løpet av 2017 hadde jeg ingen innleggelser i psykiatrien. Innleggelsen jeg hadde kostet samfunnet mye penger og ressurser, men den var i hvert fall forebyggende for senere tid. Jeg kan ikke garantere at jeg ikke vil trenge like mye hjelp igjen, men kjære politikere - er det ikke derfor vi har sykehus og behandlingstilbud, nettopp for å hjelpe oss som står litt svakere enn deg selv i samfunnet? man har ingen garanti for noe her i livet, derfor må man satse. Av og til makter man ikke å gå hele veien alene, derfor er det så viktig at helsevesenet er der, når man trenger de som mest. Jeg overlevde, men det er ingen selvfølge at alle gjør det. Man kan ikke la liv gå i oppløsning på denne måten uten å gripe inn, det er det som er den største skammen - ikke selve psykdommen vi bærer på.

Vakker vinter

Vinteren er virkelig vakker, men jeg syns det var mye finere her i høst - vinteren er fin å se på, men den er ikke noe jeg klarer å nyte på samme måten dessverre. Det var uansett deilig å komme seg en tur ut i dag - jeg har ikke fått sikkelig frisk luft på lenge, og har heller ikke sett solen på lenge! På vei hjemover var jeg innom Plantasjen og hilste på dyrene der og kjøpte en plante til badet - nå sover pus og jeg på sofaen, og jeg har nettopp sett ferdig enda en ny serie på Netflix.

Det er vel på tide å slutte å se på serier 24 timer i døgnet nå egentlig, det er ikke akkurat sånn at pensum går inn i hodet mitt uten å åpne bøkene. Jeg har hørt at Broen skal være en veldig bra serie, så nå skrudde jeg på den - det er jo fortsatt søndagden friske luften gjorde meg slapp, så jeg er vel ikke 100% ladet enda...

Fler som har vært ute i finværet i dag?

good mood sunday

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God søndag alle sammen

...

Jeg stod opp 05.30 i dag, så jeg har allerede vært våken i mange timer - har både spist frokost og lunsj allerede. Hehe, er det slik det er å være a-menneske? jeg kjøpte meg vaffeljern i august, selv om jeg ikke hadde planer om å lage vafler. Jeg følte bare det er noe man må ha i skapet sitt, av en merkelig grunn? jeg har bare brukt det to ganger siden, og begge gangene har det blitt havrevafler - i dag blandet jeg litt vaniljemilkshake fra barebells inn i røren også, den er så god!

Jeg har allerede sett ferdig the good doctor, og snart kortserien cold på tv2sumo - nå er det antydning til blå himmel ute, og det er det ikke ofte man ser om dagen! Jeg skal kle på meg å gå ut å få litt frisk luft i skogen nå - jeg har ikke vært i skogen siden i høst, så nå er det virkelig på tide!

Hva er deres planer for søndagen?

søtpotetpizza

God lørdagskveeld skjønne mennesker ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter en to timers lang treningsøkt og en tur hjemover i snøstorm, gikk jeg rett inn i en varm dusj og begynte å lage pizza - slik at jeg ikke skulle sovne i dag og, hah. Med tanken på at klokken er halv ni nå, så kan dere jo tenke dere hvor mye jeg somler når jeg ikke har noe jeg skal rekke - litt befriende egentlig, selv om jeg konstant tenker at det er noe jeg må få gjort, selv om det egentlig ikke er noe spesielt jeg gjøre. Uansett - favorittpizzaen min er uten tvil den som blir laget med søtpotet ♥ hvis dere ikke har prøvd det, så må dere teste det ut - du vil bli overrasket over hvor god den faktisk er!

Jeg byttet ut det vinglasset ganske fort med pepsi maxen og bestemte meg for at jeg ikke skal ut av huset igjen i kveld - det er nok noe jeg ikke vil angre på i morgen heller! Nå har jeg sett på norske talenter, og nå sitter jeg her med rester fra julestrømpen min faktisk - haha, ja! Jeg kjøpte inn ganske mye i desember, og klarte aldri å spise det opp. Lagde jo min egen i tilegg til den jeg fikk, men julen var så hektisk at jeg aldri fikk vist dere mine nye favoritter. Det har dukket opp et par nye den siste uken også - begynner å få et godt overblikk på den jugelen det faktisk finnes av proteingodteri der ute!

Nå følger jeg litt med på håndballkampen mellom Norge og Kroatia, så går jeg vel tilbake til serien min før jeg finner sengen.

Har du prøvd søtpotetpizza før?

Weekend

Hallo fredag? - nei, det er visst blitt lørdag nå!

Å stå opp såpass tidlig og trene før jeg reiser på skolen, er tydeligvis ingen god strategi for meg. Selv om det var deilig å legge seg på sofaen i går ettermiddag, og vite at alle dagens gjøremål ute var gjort - så sovnet jeg foran tv 18.30, og gikk glipp av hele fredagskvelden og taco-planen min. Vi har få forelesninger dette semesteret, og jeg gjør generelt veldig lite for tiden - så etter den lange juleferien har jeg ikke helt klart å få tilbake den gode helgefølelsen. Men fredag er jo fortsatt den beste dagen i uken, ikke sant?

Disse rosene står enda fra forrige helg, så i går ble det en rosa orkidé som fikk flytte inn hos meg - slike ting pleier jeg somregel å holde til helgen jeg blir så glad av å ha friske blomster og planter rundt meg!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I 03-tiden våknet jeg på sofaen og bestemte meg for å stå opp, og etter å ha fått nok av serien jeg ser på, skulle jeg bare bytte på sengen og vaske bak og under den. Det endte med at jeg støvsugde og vasket hver eneste krok i leiligheten og ryddet litt mer - tror ikke det har vært så rent her siden jeg flyttet inn. Det kan man si var en annerledes lørdagsmorgen og klokken er ikke mer enn 10 - blir spennende å se hvor lenge jeg holder ut i kveld. Hah!

Nå skal jeg spise frokost og ta meg en tur på treningssenteret. Jeg savner sikkelig å gå i skogen om dagen, men det er bare grått og trist ute - kunne ønske sola kom tilbake snart.

Hva gjør dere i dag?

En god start på dagen

Jeg døgnet natt til i går, og på formiddagen var pappa og jeg en tur i Lillestrøm fordi jeg skulle kjøpe noen hodetelefoner. De er så bra, skal vise dere dem etterhvert. Jeg hadde også en avtale i Nydalen som jeg var på og når jeg var hjemme i 16.30-tiden så jeg dagens episode av home and away og etterpå bestemte jeg rett og slett for å legge meg for dagen og sove frem til i dag - slik at døgnet blir snudd engang for alle! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg klarte det og spratt opp av sengen 05 i dag tidlig, og før klokken ble 06 var på plass på treningssenteret. Der ble jeg en god stund, for å ta igjen for gårsdagens slappe kveld i sengen! Nå har jeg spist opp grøten min - desember er jo en typisk tid hvor mange spiser grøt, men jeg har ikke gitt meg helt enda, og den byggrynsgrøten er virkelig blitt en ny favoritt her i hus! Jeg har testet ut en ny nocco-smak også - men den var jo koffeinfri, så får bytte den ut med litt kaffe nå. Så får jeg gjøre meg klar for å reise på forelesning!

Ha en fin dag dere ♥

The good doctor

Tittei i natten ♥

Nå er virkelig døgnrytmen på plass dere! Etter at jeg kom hjem fra forelesning, og fikk gjort unna noen ting på veien hjem, spiste jeg og tok meg en god powernap på 6 timer - haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg pleier å dynke pannekakene mine med litt mer tilbehør, det er bare ikke så bra bloggmateriale så dere fikk bare se underveis!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg stod opp igjen rundt 20.30 og dro på trening med pappa. I mens jeg trente så jeg på tv, og ble plutselig veldig interessert i serien "The Good Doctor" som de sendte på TV2. Siden jeg aldri har klart å se ferdig Greys Anatomy, trenkte jeg at jeg skulle gi denne serien en sjans i stedenfor og jeg angrer ikke! Når jeg kom hjem lagde jeg favorittpannekakene mine for første gang i år, og siden har jeg ligget her og sett på serien.

Den traff meg litt ekstra i hjertet, ettersom hovedpersonen som er kirug har autisme - han blir forhåndømt så ekstremt mye, men viser seg å være en veldig god lege når han først setter i gang! Nå er vel ikke dette basert på en sann historie, selv om jeg fint ser for meg at slik diagnose stigmatisering skjer i det virkelige liv også - om man i det hele tatt hadde fått sjansen til å prøve seg? Anbefales om du vil ha en ny serie å bli avhengig av i vintermørket ♥

Fler som har sett/følger med på den serien?

Snøland

God tirsdagsmorgen

Har dere hatt en fin helg?

...

Helgen min ble i grunn ødelagt av dårlig søvn, og tilslutt begynte jeg å gå inn i søvnparalyse - så etter å ha sett en halv dokumentar om temaet måtte jeg bare skru av og sove med lyset på, søvn må man jo ha en gang. Som om ikke mareritt er skremmende nok i seg selv! Jeg var i det minste ute en tur på lørdagen og gjorde noen kjøp, tok meg en tur på kafe og trening. I 02.00-tiden bestemte jeg meg for å dra på byen, så tilslutt fikk jeg nok søvn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinterkopp passer bra i dag, og denne kaffesmaken kan også anbefales - kjøpte den på båten til København, og jeg vet dessverre ikke hvor man får kjøpt den ellers, men er gjerne i interiør-butikker!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg klarte ikke å starte denne uken heller - noen sier at hver dag er en ny mulighet, så jeg bare later som at det er mandag i dag. Nå er jeg sikkelig lei av at jeg ikke klarer å vende tilbake til noe som helst - men jeg gir jo ikke opp, så vi prøver igjen i dag! 

Blir spennende å se hvordan det er med kollektivtrafikken i dag, for som vanlig - ingen forbereder seg nok på snø i et land hvor masse snø er forventet og er en del av klimaet, der lærer Norge faktisk aldri...

Ønsker dere en fin tirsdag, og håper at dere ikke snør helt bort!

alonetime

God kveld ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På flyplassen i Bejing hadde vi så dårlig tid, og det var bare om å gjøre å bruke opp pengene - spisepinner med katt som lenestativ var liksom en av tingene jeg endte opp med da, haha. Den er søt, da. Minnes at de ikke var spesielt billige heller...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En aldri så liten dansk proteinbar.

Nå var det deilig å legge seg ned på sofaen å se på film, spise sushi og slappe av alene. Jeg så på Askeladden - barnslig som jeg er, hehe! Nå har jeg satt på norske talenter, men nå må jeg snart få meg noe søvn - det ble nemlig kun en liten powernap på meg i dag, og jeg har ryddet hele dagen og kvelden også. Min snille og flinke pappa monterte til og med opp en ny kommode han handlet for meg på Jysk. Nå begynner jeg å føle meg litt hjemme her igjen!

Hva gjør dere denne fredagskvelden?

Hello winters

I natt har jeg ligget i sengen og hørt på pus sove, i mens jeg bare fikk sove i en time. Enten så sover jeg helt sinnsykt mye, eller så sover jeg tilnærmet ingenting. I går var jeg egentlig veldig trøtt også, så det var ekstra irriterende at jeg ikke fikk sove.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går var jeg på en forelesning og vandret lenge i byen slik jeg gjorde før når jeg hadde all verdens med tid - nyttårssalg og meg er ingen god kombinasjon, genseren man hadde så lyst på i oktober er liksom ikke like viktig lengre når vi er inne i januar - er det ikke rart med det? Egentlig ikke, det er jo bare en ting. Jeg spiste kinamat for første gang siden oktober - jeg foretrekker den amerikansk inspirerte fjordlandsretten, fremfor ordentlig kinamat og det sier litt om hvor mye jeg hatet maten i Kina. Tilslutt var jeg på trening med pappa - ja, jeg har fått meg en treningsvenn ♥ vel, vet jo at dette ikke er så enormt mye - men jeg sprudler ikke av energi for tiden og måtte dra meg ut av sengen i går også!

I 06.00 tiden stod jeg opp av sengen og begynte å rydde i klesskapet mitt, med god morgen norge gjengen til selskap. Ryddig hjem gir litt ro og mer rydding sjel - er det bare jeg som er slik? Jeg liker å ha kontroll, og om det så må være over mitt eget hjem, så kommer det i hvert fall noe nyttig ut av det også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har innviet helgen i ny kosebukse, tøfler og kopp - alt er kjøpt til en billig penge på salg, men det blir ikke noe mer plass her av den grunn - fikk jo virkelig se hvor mye jeg egentlig har når jeg gikk i gjennom nesen hele klesskapet i stad. Problemet er at jeg ikke kan kvitte meg med for mye heller, ettersom jeg aldri får en stabil vekt. Men det sier vel seg selv, at jeg aldri kommer til å bruke favorittpysjbuksen min, jeg kjøpte når jeg var 16? den ryker engang for alle nå! 

Kjenner sjelen min fremdeles trenger og renses opp, før jeg begynner å fylle opp hodet mitt med pensum, så det har jeg latt være med og kun skaffet meg en oversikt. Jeg trenger en forandring i tilværelsen min - jeg har allerede kjøpt inn friske roser, hengt opp noen bilder fra Desenio, byttet ut både lys, pynteting, lyslenke, putetrekk, teppe og håndkle. Men det er liksom fortsatt noe som mangler for trivselen her. Til og med bloggen har jeg pusset opp som dere kan se, men det var bare et design fra mitt eget arkiv, men det ble nytt for meg nå!

Drømmeland er egentlig det som frister mest akkurat nå, men vi får se hva det blir til. God fredag alle sammen!

Tilbake til hverdagen

Hei på dere! Det er lenge siden jeg har vært så lenge borte, uten å gi fra meg noe livstegn. Jeg merket at jeg var veldig negativ i de siste innleggene jeg skrev, og grunnen til det var rett og slett fordi jeg startet på ny medisin i desember, som jeg nå har dratt ned i do og der har den forblitt siden.

Den siste tiden har jeg brukt på å lese, se film/ serie, bake kake, trene, rydde, slappe av, sove og egentlig bare eksistere i min egen lille boble. Slike ting jeg så for meg at juleferien skulle bestå av, men som det ikke ble mye tid til eller glede over. I helgen var jeg også en tur over til København med båten sammen med den gamle vennegjengen fra videregående og endel flere - så jeg har allerede i 2018 rukket å besøke et annet land, selv om det eneste jeg så av København denne gangen var matbutikken Netto - der kjøpte jeg meg sjokoladeplatepålegg som suverni, fordi jeg elsket det som barn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn her kan vel egentlig beskrive meg om dagen - fin pus jeg har da

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag var årets første forelesning, og den presterte jeg å komme forsent til - bra start må jeg si! Jeg har også vært på en avtale i dag og handlet litt på nyttårssalget. Men jeg vurderte å bli hjemme i dag også, så er egentlig ikke så aller verst fornøyd med dagens innsats likevel. Nå er jeg veldig trøtt, fordi jeg ikke har sovet i natt - så jeg tror jeg bare går i seng nå og håper jeg klarer å sove. Jeg jobber enda med å komme meg inn i en ny rutine (som denne gangen skal være balansert og ikke bestå av enten det ene eller det andre i hverdagen) og å få noe motivasjon til å stå opp av sengen - men å skrive litt her var en start i det minste.

Håper dere har det bra!

Julegaven til meg selv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linda Stuhaug har også en egen blogg, og der har jeg hentet mange oppskrifter tidligere - når jeg så hun hadde gitt ut en bok var jeg ikke tvil om at jeg skulle kjøpe den! Gleder meg til å begynne å bruke denne sikkelig, og til å bli flinkere på matfronten ♥ for 2017 var virkelig ikke et bra år for meg når det kom til verken mat eller trening - noe jeg aldri skrev stort om, men som sikkert mange av dere forstod selv om, fordi jeg ble så ekstremt opptatt av nettopp det. Det er i hvert fall på tide å få gjort noe ordentlig med det - men på den måten jeg syns er riktig å gjøre det på, og da passer det bra med en ny kokebok med masse sunne oppskrifter!

Jeg bestilte denne under forhåndssalget i starten av desember, men den er nok snart ute på markedet nå om dere er interessert i å kjøpe boken.

Mymlens Mamma

Ny mummikopp jeg fikk i bursdagsgave og hazelnutkaffe fra en butikk i Risør:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

God morgen mandag - jeg mener vel egentlig tirsdag, men tror det er mange som lever i mandagsmodus i dag! Det er vel også litt sent å se på god morgen norge og ønske dere god morgen klokken 17.00, men jeg nyter snudd døgnrytmen om dagen - syns de tolv timene med søvn var verdt hver eneste time jeg ♥

Det er utvant og ikke ha en eneste plan for dagen, men deilig og ikke ha noe press rundt meg for noe jeg må få gjort. Jeg skal starte det nye året med å trene - Jeg gruer meg litt til å reise på treningssenteret i dag, for det er sikkert helt sinnsykt mange mennesker der. Det pleier å avta med tiden, men nå er det sikkert som verst der borte - med alle som har trening som nyttårsforsett og alle som desperat skal forbrenne julens kalorier vekk!

Er dere tilbake på skole/jobb?

2018 - vær en venn

Happy new year ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Page 1 of 365!

Gårsdagen bestod av både kalkun, prosecco, fyverkeri og fest. Det er like magisk hver gang klokken er 00.00 1 januar og man klemmer vennene sine - men bortsett fra det, så er nok denne nye starten over før den har kommet i gang. Det er en ny dag, i et nytt år - men er det så mye mer enn det egentlig? det er ikke akkurat sånn at 2017 forsvinner i minnet, selv om vi går inn i 2018 i vår norske kalender.

Jeg var tilbake i Oslo i 15-tiden i dag og har nesten ligget på sofaen siden. Jeg har sett filmen "everything, everything", siden jeg leste boken i julen. Det er faktisk den eneste boken jeg leste hele ferien, noe som i grunn er ganske trist, for jeg hadde gledet meg til å lese andre bøker enn pensum - jeg har ferie til 9 januar, så det er ikke forsent enda.

Til tross for at det er et helt nytt år, et nytt kapittel og en mandag, så kommer jeg ikke til å starte året ordentlig før i morgen - så første nyttårsdag har jeg tatt det helt med ro. Å starte året som syk gir det i hvert fall en ekstra demper, men det er ikke noe man husker om noen uker uansett, og det er vel strengt talt så og si ingen som holder de lange listene av nyttårforsettene sine noe lengre heller. Men for å si noe positivt, så syns jeg dette er en veldig deilig dag, og jeg har ikke vært så frisk fra borderline som i 2017 - så det var jo faktisk noe mer å feire i år, enn kun overlevelse!

Hvordan har dere det på årets første dag?