hits

Oppskrift, mat & trening

Mine favoritter i proteinsjokoladeverden

De siste månedene har jeg skjemt meg selv altfor mye bort. Så mye at jeg faktisk har blitt nødt til å sette et lite forbud om og kun gå innom disse butikkene i forbindelse med helg - heh. Men jeg har funnet så mange nye og gode favoritter i den jungelen av proteinsjokolade som finnes der ute - dette er noen av de nyestene favorittene hittil:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vil også understreke at selv om jeg liker å kjøpe spesialsjokolade, så er det ingenting i veien med å handle sjokolade i matbutikken. Men jeg syns de er veldig gode, og at de er sunnere gjør ikke akkurat så mye. Nå har sjokolade blitt så dyrt i butikken i tilegg, at det prismessig ikke har så mye å si lengre!

Siden det alltid er noen som spør hvor man får tak i slike produkter, så kan jeg anbefale tights.no - de selger alt over, og mye mer!

Hangover-monday well spent

Hei mandag!

Når jeg våknet i dag var det helt grått og det snødde - jeg gikk å la meg igjen, for jeg var så trøtt. I 12-tiden måtte jeg stå opp, fordi jeg hadde time hos kiropraktoren. Jeg tok med meg frokosten og en nocco på bussen og dro på trening etter timen og var der en god stund - så nå er mandagshangoveren jeg hadde i dag tidlig kurert på beste vis og uken startet for engang skyld på en god måte, yeey!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg lagde havrepannekaker med en ny vri til lunsj - i stedenfor å bruke banan, så prøvde jeg ut YT sin nye proteinpudding med smak av banan og vanilje i stedenfor. Jeg blandet det sammen med 50 gram havregryn, eggehvite, 0.5 dl skummet melk og 3 ts sukrin - selv om de ble litt vanskelig å snu i pannen, smakte de veldig godt, og en ny vri av pannekaker er aldri feil å prøve ut.

Hvordan er din mandag?

Treningen ble byttet ut med vaniljeboller

Når jeg la meg i sengen for å ta på meg treningsklærne, så innså jeg at det ikke var dagen for å trene. Tilslutt falt jeg til ro med å ta meg en tur ut for å få litt frisk luft og en tur innom butikken- det har nemlig vært så varmt i leiligheten min i dag, at jeg måtte åpne vinduene. Jeg har jo alltid hatt varmekablene på fult, men så fant vi ut av at termostatoren var ødelagt i to av tre rom - nå er det i hvert fall fart i de og det merkes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-50 gram vaniljekesam, 50 gram havremel, 1 egg, 50 gram sammalt rugmel, 1 ts bakepulver, 1 ss sukrin gold, en skvett melk-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Stekes i 12-15 min på 190 grader-

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Vaniljekesam som fyll-

...

Det var kveldsmaten sin det, eller for å være ærlig, så ble dette middagen min! Jeg liker å kalle det boller, men så formet jeg de som rundstykker ved et uhell, og brukte ikke fint mel, så det ble vel mer rundstykker, men gode ble de i hvert fall. En liten fastelavensfeiring på etterskudd - slike merkedager setter seg ekstra fast når man har et litt komplisert forhold til mat.

Ha en god natt ♥

Mine to favoritter til trening

Nocco har nylig lansert smaken "jubileum", siden de feirer 3 år! Jeg var ganske raskt ute med å teste den, og den er god. Hvilken smak den har står det ikke, men den smaker litt som champagne-brus. Jeg likte den så godt at jeg fikk pappa til å handle et helt brett av den for meg i Sverige! De trådløse hodetelefonene har jeg hatt i noen uker nå, og jeg er fornøyd med de. De sitter godt på øret, man slepper å ha ledning til telefonen (noe som er veldig praktisk for en kløne), de har god lyd og ikke minst - se så fine de er å se på!! Proteinbaren tok jeg bare med for å pynte opp, men den er veldig god den også..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg kjøpe mine hodetelefoner på fitstyle i Lillestrøm - jeg bare kalte det en eksamensgave til meg selv. Dessverre har de gått noe opp i pris nå, men jeg syns de er verdt det de koster nå også! Dette er limtied editon, så om du ønsker å kjøpe de samme, så bør man ikke vente så lenge. Til og med pappa bruker disse, så de kan anbefales til alle!

...

Jeg forsov meg i dag - men siden jeg hadde avtalt å møte en ved skolen min klokken 12, så dro jeg på halve forelesningen, og i det jeg åpner maccen får jeg vite at personen ikke kan. Heeh, artig. Men jeg fikk med meg en halv forelesning, og kunne ta helg med bedre samvittighet. Selv om jeg kjenner at jeg vil sove, så ska jeg en tur til senteret nå, også drar jeg på trening! Hade så lenge ♥

Monster

Midt i tacoen bare... nei, nå har jeg lyst å lage nachos i stedenfor - så da gjorde jeg det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og den tortilla-chipsen er min nye favoritt, hamstret mange av i de på salg i julen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har jeg forspist meg selv, sånn hvis dere lurte..

Tenker jeg skal finne en film, serie eller spille litt sims nå - sistnevnte har jeg ikke gjort på så lenge, at det hadde vært litt morro å stikke innom igjen! Vurderer å legge meg også - etter å ha vært våken i 8 timer, så er det kanskje litt vel tidlig? Heeee.

Julegaven til meg selv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linda Stuhaug har også en egen blogg, og der har jeg hentet mange oppskrifter tidligere - når jeg så hun hadde gitt ut en bok var jeg ikke tvil om at jeg skulle kjøpe den! Gleder meg til å begynne å bruke denne sikkelig, og til å bli flinkere på matfronten ♥ for 2017 var virkelig ikke et bra år for meg når det kom til verken mat eller trening - noe jeg aldri skrev stort om, men som sikkert mange av dere forstod selv om, fordi jeg ble så ekstremt opptatt av nettopp det. Det er i hvert fall på tide å få gjort noe ordentlig med det - men på den måten jeg syns er riktig å gjøre det på, og da passer det bra med en ny kokebok med masse sunne oppskrifter!

Jeg bestilte denne under forhåndssalget i starten av desember, men den er nok snart ute på markedet nå om dere er interessert i å kjøpe boken.

Nye favoritter fra Womens best

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Womens best er et merke jeg har hatt lyst til å teste ut lenge, men har aldri fått lagt inn noen bestilling der. I England kom jeg over dette merket på Boots, og var ikke akkurat i tvil når jeg så sjokoladepålegget lyse mot meg. Alle tingene falt sikkelig i smak, og BCAA boksen er allerede blitt en stor favoritt hos meg

homemade chiaporridge

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

- 1 dl havregryn - 1 ss chiafrø - 2 ss sukrin gold - 2 dl melk-

La stå i kjøleskapet med lukk over natten, og den er klar til neste dag! For å få den mest fast, bør man kanskje tilsette mer chiafrø og mindre melk - jeg syns den ble god slik som den ble

Jeg skulle bare smake på når jeg stod opp - men jeg syns den var så god at det ble dagens frokost!

Fler som har prøvd dette før?

Cake in a cup

Jeg fikk denne i forundringspakken fra tights.no:

Det tok bare veldig lang tid før jeg smakte på den, og jeg hadde ikke noe tro på at den skulle være noe god - men det var den faktisk!

Det beste er jo at det bare tar et halvt minutt til ett minutt å lage den i mikroen, så er den ferdig!

Jeg har allerede kjøpt meg en ny pakke, så denne anbefaler jeg å prøve ut om dere vil ha en litt sunnere kakevariant på 1-2-3  ♥

Salty peanut

Hils på det nye gullmedlemmet i Barebells-familien:

Jeg klarte ikke å vente med å teste ut den nye proteinbaren til Barebells før jeg kom til Sverige, så etter skolen gikk jeg innom Gymbutikken som hadde fått den inn. Jeg kjøpte også en ny smak med Pandy-godteri ♥

I anledning verdensdagen for psykisk helse, så tok jeg med meg den shakeren der også - neppe tilfeldig at jeg fant den akkurat i dag!

Nå har jeg akkurat kommet inn døra fra trening, og kan bekrefte at begge deler falt i smak - hva er det jeg driver med egentlig, det er tirsdag og her sitter jeg. Årets tema for verdensdagen for psykisk helse er tross alt "noe å glede seg over", så det passer jo ganske bra i dag! Vurderer å gå på et arrangement nå klokken 19 - men tror jeg heller går i dusjen, lager middag og slapper av frem til jeg har tannlegetime 20.30 - noe jeg egentlig burde ha gjort før trening, kroppen min er ikke akkurat min bestevenn for tiden og en tannlegetime hjelper neppe for det.

Varme bær & cottage cheese

For å få i meg litt proteiner etter trening i dag, prøvde jeg ut noe nytt. Jeg tinte frosne bær i mikroen, og helte de over cottage cheese etterpå! Når jeg fikk rørt litt rundt og tilsatt litt sukrin, ble det et passe mellomåltid som ikke smakte så aller verst heller ♥

Pancakes monday

Frem til nå har jeg fått lest i én time, bestilt biletter til Romeo og Julie teaterforestilling, og laget meg proteinpannekaker til lunsj - snakk om å ha en produktiv mandag, dere! Pannekakene gjorde i hvert fall mandagen hakket bedre, og det er ofte slik jeg kan klare å lysne opp en grå dag!

Jeg brukte mixen under, og blandet ut en halv porsjon - 90 gram pulver med 2 dl vann og tilsatte litt sukrin for å få de litt søte - enklere kan det vel ikke bli? de blir også faste, passe tykke og steker seg fort, i motsatt til hvor mye søl det blir med vanlig pannekakerøre. Det ble også seks pannekaker og ikke tre, men jeg stekte de i to omganger. Er første gang jeg prøver denne, og den var mye bedre og mindre søt enn de forrige jeg lagde som dere finner HER!

Nå venter det en hard treningssøkt på meg, og når magen er full av mat og nocco kan det ikke bli annet enn en bra avslutning på mandagen, håper jeg!

Søtpotetlasagne

Siden det er lille-lørdag og snart helg, tenkte jeg å dele en sunn helgekos med dere - denne oppskriften gir ca to porsjoner:

Du trenger:

200 gram søtpotet
400 gram karbonadedeig
5 gram hvitløk (eller mer - jeg liker ikke løk)
130 gram hakkende tomater
30 gram tomatpuré
250 gram mager cottage cheese
50 gram revet alpenia light ost
Hvitløkspulver, salt og pepper.

Fremgangsmåte:

Stek opp karbonadedeigen, tilsett alle ingredienser og la det småkoke til det har trukket seg inn til en passende konsistens, pass på at den ikke er for rennende - da vil ikke resultatet bli like bra
Del søtpoteten i tynne skiver
Start med å legge kjøttsaus i bunnen, deretter søtpotet og tilslutt cottage cheese i så mange lag du ønsker og har nok saus til - avslutt med ost på toppen.

Stekes i ildfast form i 45 minutter, på 175 grader.

Tips:

Det lønner seg å mykne poteten i mikrobølgovn før man begynner å steke den, jeg endte opp med litt hard potet og 20 minutter lengre steketid, fordi det tar lang tid før søtpotet blir bakt i ovnen - så det skal jeg huske på til neste gang!

Er du glad i søtpotet, burde du prøve ut dette - for det smaker mye bedre enn det ser ut som ♥

Havremelsgrøt

Du trenger:

40 gram havremel
1 dl varmt vann
1 dl skummet melk
Salt og sukrin

Fremgangsmåte:

kok opp i kjele og rør til du får ønsket konsistens - tilsett mer melk om ønskelig

Hvorfor har jeg ikke prøvd å lage grøt av havremel før? det blir i hvert fall ikke siste gangen jeg gjør det!

Cottage cheese is

Dette er superenkelt å lage - jeg valgte å lage to forskjellige her, den ene med blåbær og den andre med jordbær:

Du trenger du:

250 gram Cottage Cheese
200 gram valgfri frosne bær
Litt sukrin om ønskelig

Denne oppskriften gir to porsjoner

Fremgangsmåte:

Finn frem en skål og fordel 100 gram frosne bær og 125 gram cottage cheese i skålen
Ta frem en blender og miks det sammen til du får en myk konsistens
Sett skålen i fryseren, til det har stivnet litt - så er den klar til og spises

Her har den stått litt i fryseren, og det ble det best resultatet - den andre er altfor frossen til og spises nå, fordi den har stått for lenge i fryseren. Denne kan også spises uten å settes i fryseren - da blir det en slags smoothie! Sunt, godt og veldig enkelt ♥

Matinnkjøp fra Sverige #2

Et lite utvalg av nye produkter jeg skal teste - forløpig har jeg bare spist de to i midten, den med tofee caramel falt i smak, men ikke den andre.

Fant denne i mørk sjokolade.


Proteinpudding med smak av mint og sjokode, og Stracceciatella - veldig gode begge to!

Denne likte jeg egentlig ikke, men tok den med likevel - kan jo hende noen av dere liker den.


Waldens farms kjøper jeg hver gang jeg er i Sverige - fant bare near zero denne gangen, men vet den finnes i absolutt zero også! Den med peanut-smak syns jeg ikke var så god, men den med sjokolade er en favoritt.

Prøvde denne for første gang - ikke spesielt sunn, men veldig god, og et bra alternativ til vanlig sjokoladepålegg om man først skal ha det.

Sunne knekkebrød uten tilsatt sukker, som også er veldig gode og inneholder ekstra protein.

Anbefales!

Tilslutt vil jeg bare anbefale disse - 3 poser i en pakke til under 10 kr, er mye billigere enn i Norge.

Etter å ha skrevet dette innlegget, merker jeg at det er på tide å ta en ny tur til Sverige - håper dere fant noe dere likte da ♥

Matinnkjøp fra Sverige

Jeg tok bilder av det meste jeg handlet i Sverige sist jeg var der, også kom det inn en kommentar som lurte på tips om hva slags matvarer med proteiner i jeg kjøper i Sverige - så her kommer det! Det varierer jo litt hva jeg kjøper - men jeg har noen favoritter jeg alltid kjøper, også finner jeg somregel noe nytt.

Jeg kjøper alltid proteinpudding - jeg pleier å holde meg til Propud fordi den har en pris i mellom de to andre, men Barebells sine er også veldig gode - Lindahls Kvarg er jeg ikke så glad i lengre, men den er til gjengjeld veldig billig. Jeg testet kun ut en ny smak denne gangen - men smaken med nøttesjokolade er favoritten min, den smaker som duo yoghurt!

Jeg vet jeg for en stund siden sa at jeg ikke likte den svenske cottage cheesen? jeg trekker det tilbake - skal sies at det ikke er noe spesielt billigere å kjøpe Cottage cheese i Sverige i forhold til Norge, men disse finnes selvsagt ikke i Norge!

Jeg er motstander av vanlig is, så når jeg oppdaget disse som både er sunne og fulle av proteiner kjøpte jeg med noen for å teste. Har egentlig ikke smakt på Propud sine, men Lohilo sine er veldig gode - spesielt cookie dough ♥

BCAA - Nocco har jeg skrevet et innlegg om før, og er absolutt favoritten min - men kjøper somregel Aminopro også, siden de er mye billigere. Drikke er jo også generelt mye billigere i Sverige.

Proteinbarer kjøper jeg alltid, denne fra Barebells er en favoritt hos meg!

Noe av dette har jeg ikke prøvd før - vil si noe av dette er mer godteri enn proteinmat, selv om dette også er sunt. Vitaminer er ofte billigere å kjøpe i Sverige, det samme med sukkerfri-sjokolade - for de som liker det.

Riskaker i forskjellige smaker er også veldig populært å handle i Sverige, og ikke minst kylling - der kan man spare masse! Jeg kjøper også ofte Pukka-te, fordi det er endel billigere enn i Norge, og Philadelphia-light, som ikke finnes i Norge. Mat er noe jeg hadde slitt veldig med om jeg skulle ha flyttet fra Norge, men i Sverige derimot - hadde jeg hatt billappen hadde jeg sikkert handlet der mye oftere! ♥

Håper du fikk noen nye tips!

Stor forundringspakke fra tights.no

I går hentet jeg en pakke på posten fra tights.no, og jeg visste ikke hva den innholdt - ettersom det var en forundringspakke. Jeg husker så godt at jeg elsket forundringspakker når jeg var liten, selv om jeg somregel bare fikk dritt så var det jo spennende. Denne pakken kunne ikke slå feil, og det gjorde den ikke heller - morro:

Ingen anelse om hvorfor det fulgte en spinner med!

Ironisk nok så lå den chipsen med kokosnøtt oppi - jeg så den i Sverige, men hadde allerede betalt så droppet den. Jeg har naturligvis ikke fått prøvd alle produktene enda, men jeg har i hvert fall nok å spise fremover.

Også må jeg bare vise dere denne fine sports-bhen, som var noe av bursdagsgaven jeg fikk av min søster - som er fra samme nettside:

Den er fin ♥

Dere får tak i forundringspakken HER til 300 kr.

Proteinrik kost

Mine nyeste tilskudd i protein-familien - vet ikke når jeg begynte å blogge så mye om mat, men det har tydeligvis skjedd. Kosten min består av veldig mye proteiner, og da blir jeg alltid så glad når jeg finner noe nytt.

Havregrynet på det første bildet oppdaget jeg i går - smaken er litt annerledes enn vanlig gryn, men det blir nok til at jeg spiser den endel fremover. Fikk en pose med matpåfyll av min søster i går, som hadde vært i Sverige - med blant annet proteintoast og cottage cheese. Toastene er gode, men den svenske cottage cheesen smaker ikke noe godt uten tilbehør - de små boksene var likevel ganske praktiske så jeg kjøper de nok igjen. Og i dag - etter tidenes drittime hos psykiateren min, fant jeg proteinpudding på tilbud til 10 kr stk, så jeg tok med meg noen jeg - det lyste opp dagen litt i det minste. Har kun smakt den med sjokoladesmak forløpig, men den andre er nok også god.

Vel, det var dagens mattips fra meg!

Vitamin well reload

Meg + matbutikker har tydeligvis blitt et stoooort ♥ jeg er ganske begrenset i matveien, men har ingenting i mot matbutikker - somregel ikke i hvert fall. Jeg elsker å finne nye ting jeg kan drikke og spise uten å få altfor dårlig samvittighet. I dag fant jeg denne flasken - med smaken av sitron og lime. Det beste er at den inneholder masse vitaminer, og det passer meg ganske bra for det er noe jeg trenger mer av! God var den også - har dere prøvd den?

Vaniljepannekaker

Jeg lager ikke de største porsjonene, de er også ganske magre - så ønsker dere å få litt mer ut av det, er det bare å doble oppskriften og eventuelt bytte ut sukrin med vanlig sukker ogsåvidere - her er oppskriften uansett, ville bare si det, siden det gjelder det meste jeg legger ut ♥

Du trenger:

35 gram havremel
1/2 ts bakepulver
50 gram mager vanilje kesam
1 ts sukrinmelis
1 ts sukkersøtt
1 ts vaniljesukker
2 egghviterFremgangsmåte:

Bland sammen alle ingrediensene, unntatt eggehviten og rør det godt sammen
Pisk eggehviten til det blir en luftig konsistens
Vend eggehviten forsiktig inn sammen med resten av røren, slik at du bevarer luften i røren - dette er viktig for størrelsen på pannekakene
Stek de på svak varme

Tips: Bytt ut vaniljesukker med proteinpulver i vanilje - det skal jeg gjøre neste gang, slik at de blir helt sukkerfrie.

Gode & billige proteinbarerMed tanken på at jeg kom med en proteinbar-anbefaling forrige gang, som jeg i ettertid fant ut av at var mer en sjokolade enn en proteinbar - så følte jeg at jeg måtte gjøre opp for meg, så her kommer det en ny anbefaling. De her var mye bedre på smak enn den forrige esken jeg mottok - er du interessert så finner du den første esken jeg testet HER. Du får 9 barer av de over til 110 kr på iHerb, noe som er ganske rimelig - du finner den her HER ♥

Pre Workout

Sportsbh fra XXL og t-shorte fra en outletbutikk i Sverige.I går kjøpte jeg meg blant annet et nytt Pre Workout-pulver, jeg prøve det i går kveld og det fungerte sikkelig bra. Under treningen begynte det å prikke i hele kroppen, vet ikke helt om dette er meningen, men det ga meg i hvert fall masse energi med tanken på at jeg faktisk sovnet i bilen hjem i går, og vurderte egentlig å droppe trening! I går fant jeg også en proteinbar i favorittsmaken min på is, pluss noen andre jeg ikke har prøvd før - tror de kostet 10 kr stk så det var billig!

Håper puleveret fungerer like bra i dag, for da får jeg så mye bedre utbytte av økten!

Kjempegod proteinrik dessert

For å lage denne desserten trenger du kun disse to ingrediensene, og et dryss med jordbær på toppen - om man liker det såklart!Dette er utrolig godt, i tilegg til at det er kjempesunt og inneholder masse proteiner - bedre blir det ikke, og det kan spises med god samvittighet også i hverdagen. Det er også en kjempegod ersatter for sjokoladepudding og vaniljesaus for de som pleier å spise det! Prøv det ut og du vil ikke angre ♥

Drops fra TGR

Disse dropsene må dere prøve ut - de er sikkelig gode og koster kun 10 kr per boks. Du finner de hos TGR ♥

Sjokoladedip uten kalorierDere ønsket flere slike innlegg, så her kommer en ny anbefaling, nemlig denne sjokoladedippen fra Walden Farms. Visste ikke selv at det var mulig å legge sjokolade sammen med kalori og fettfritt - men det er tydeligvis mulig med denne! Den funker perfekt om man vil ha litt sjokolade som dip til for eksempel pannekaker eller noe annet. Den er veldig sterk og litt brå i smaken - så den er ikke noe god å spise alene, men sammen med andre ting funker den som et fint alternativ til sjokoladedip!

Propud

Det var en av dere som lurte på hva proteinpudding og proteinmilkshake er - her har du svaret på det. Disse bruker jeg i forbindelse med trening, for å få i meg nok proteiner. De fleste har 20 gram protein, er sukkerfri og inneholder lite fett og kalorier. Jeg har fått prøvd endel smaker nå som dere kan se under, og jeg nærmer meg vel å ha prøvd alle sammen.Er du glad i mørk sjokolade - så er nok den med sjokoladesmak perfekt. Jeg syns puddingen ble i sterkeste laget, og testet den som pålegg, og det var bedre syns jeg. Drikken funker helt ok, men syns ikke noe om den heller egentlig - den med vaniljesmak derimot, smaker vaniljesaus noe jeg syns var mye bedre. Puddingen med jordbærsmak har jeg faktisk ikke fått smakt på enda - men jeg syns ikke de andre smakene var så gode, eller stod til forventingene til hva de faktisk skulle smake. Fremover kommer jeg nok kun til å kjøpe vanilje og karamell siden det var de jeg syns smakte best!

Har du prøvd disse?

New Nike shoesJeg ville ha noen treningssko som var ganske enkle, så det ble disse hvite med et hint av grått fra Nike. De kostet ikke mer enn 400 kr i Sverige, og kan brukes både til løpetrening, styrke og som hverdagssko. Jeg var på treningssenteret allerede 10.30 i går og klar for å prøve de - jeg stod der og blomstret for senteret åpnet ikke før klokken 11. Så jeg fikk kun trent i en time før jeg måtte reise videre, men da fikk jeg i hvert fall testet de sikkelig ut, og de var veldig gode å trene i - i tilegg til at de er enkle, lette og fine ♥

Det er faktisk en herremodell siden de var utsolgt i min størrelse i damemodellen, men det merker man ingenting til så jeg kjøpte de likevel.

Hva syns du om skoene?

Avhengig av Nocco

Når jeg var i Sverige så kjøpte jeg med meg endel forskjellige smaker av Nocco, for å finne ut hvilken som er best. Disse finnes i flere smaker i Sverige, men i Norge har de ganske dårlig utvalg. Dette er ikke alle smakene, så det sier litt om hvor mange varianter de har. Jeg kommer nok til å prøve et par nye neste gang jeg reiser til Sverige!Det er vanskelig å velge én favoritt, men jeg tror det må bi den med pæresmak - den smaker som den saftisen med pæresmak, om dere har smakt den. Cassis er også veldig god - den smaker som festis, noe som var en av mine favorittdrikker som barn! Ellers likte jeg tropical og fersken også! Citron/lime derimot - syns jeg smakte en dårlig drink med mye limesmak.

Den med eplesmak har jeg ikke drukket enda - det jeg oppdaget er at det er forskjell på blå og grønn boks. De blå inneholder koffein, i mens de grønne gjør ikke - det er også forskjell på mg inneholdet av BCAA. Det finnes også andre farger, dere kan lese om de på hjemmesiden til Nocco.Så dette har blitt en av mine favoritter til hverdagen, enten om det er for å våkne opp, eller for å ta før trening for å få litt ekstra energi. Det er visst mange som bruker de i forbindelse med trening, noe jeg ikke visste når jeg kjøpte de. Disse har kulsyre i seg, er sukkerfri, kalorifri, inneholder seks ulike vitaminer og tre aminosyrer - så de har jo noe for seg i tilegg til å være en energidrikk.

Har du prøvd dem?

kokospannekaker

Her kommer oppskriften på pannekaker med kokossmak - denne oppskriften gav ca dobbelt opp av det jeg har på tallkenen, men jeg måtte prøve meg litt frem underveis, og tok ikke med alt siden jeg ikke skulle spise alt uansett. Jeg toppet det med litt bær, banan og sjokoladedip, og da ble de ganske gode og fikk en litt bedre smak ♥Du trenger:

1 egg
2 toppet ss kokos yoghurt
2 toppet ss kokosmel
2 toppet ss havremel
1 ss kokosmasse
1,5 dl skummet melk
1 ts bakepulver
1 ss sukrin
1/2 ts kanelFremgangsmåte:

Tilsett alle varene og rør godt om til du får en fin konsistens
Ikke stek de på for sterk varme, da blir de fort brent og ikke minst ødelagt når du skal snu deTips: Jeg brukte nok litt mye kokos-produkter, så neste gang kommer jeg nok til å droppe kokosmasse.

Favoritt proteinbar

Jeg har prøvd mange forskjellige barer, alt fra nutrilett til questbar - kjøpte også noen forskjellige i Sverige jeg skal teste ut etterhvert.Pakkene over kjøpte jeg på Iherb - det kostet rundt 50 kr for en pakke, som inneholder 5 barer - noe som er ganske billig, med tanken på at en bar koster rundt 30 kr i butikken i Norge.

Den med sjokolade og karamell må være min absolutt favoritt - jeg har allerede spist to stykker av de. Men den med kokos er også veldig god, så de stiller ganske likt. De smaker sjokolade, samtidig som de både er sunne og veldig gode!

Har du en favorittbar? anbefale gjerne i kommentarfeltet!

Proteinpannekaker

Her kommer min pannekakedag - lenge etter alle andre, haha! Det er ikke så ofte jeg spiser pannekaker akkurat, og til lørdag er det visst vaffeldagen også. Altså - hvem finner på alle disse dagene? til og med fastelavn gikk jeg glipp av..

I helgen kjøpte jeg i hvert fall proteinpannekaker på boks, og har akkurat testet den ut:

Det eneste man trenger er denne boksen og litt vann - så rører man godt om til man får en fin konsistens og de er klare til å stekes!Dette er 1 porsjon (minus den ene jeg ødelagte, hele pannekaker er ikke min sterkeste side) - 40 gram pulver og 150 ml vann.De er litt tynne, men var overraskende gode, og ikke minst søte i smaken - noe pannekaker skal være.Jeg toppet de med jordbær, blåbær og tilslutt litt sjokoladedip - da ble de perfekt ♥

Har du prøvd noe lignende?

Sukkerfri brownies med sjokoladeglasurDette trenger du til kaken:
 
2 egg
50 gram sukrin gold
50 gram sukrinmelis
30 gram havremel
20 gram kokosmel
20 gram kakao
130 gram mager kesam
1 ts vaniljesukker
0.3 dl skummet melk
Litt salt
 


Fremgangsmåte:
 
Sett ovnen på 180 grader
Visp egg, sukrinmelis og sukringold sammen - tilsett så resten av ingrediensene
La røren svelle i mens du lager sjokoladeglasuren
 

 
Dette trenger du til sjokoladeglasuren:
 
100 gram Philadelphia light
5 gram kakao
50 gram sukrinmelis
 


Fremgangsmåte:
 
Visp alle ingrediensene sammen - til du får en myk konsistens
Legg litt glasur inne i kaken - jeg valgte å ta noen klatter glasur på kaken før jeg satt den i ovnen, men det meste la jeg over kaken når den var ferdig stekt
Stek kaken midt i ovnen i ca 20 minutter og la det kjøle seg ned en halv time-time
Strø litt sukrinmelis over kaken tilslutt om ønskelig
 


Må innrømme at vanlig brownies er bedre, men denne funker som et sunnere alternativ - skal jeg lage den igjen vil jeg nok bruke mindre kesam i røren, for syns den smakte litt mye av det. Vil nok også droppe glasuren inne i kaken, eller hele glasuren - i hvert fall vil jeg nok tilsette mindre philadelphia i den. Ellers var den grei i smak, liker at den blir så fast.
 
Så den ikke god ut?

Test av proteingodteri

De siste månedene har jeg testet ut mye fra helsekostbutikker, og litt diverse andre butikker, og nå begynner jeg å få noen favoritter. Disse to kjøpte jeg her om dagen - de skal være et sunnere alternativ til smågodt og potetgull, noe det også er - minuset med det er at slike produkter koster endel mer enn hva det i matbutikken gjør.Disse syns jeg hadde litt kunstig smak, og de falt ikke helt i smak hos meg - de funker men absolutt ikke det beste jeg har smakt.

Disse var gode, men de var litt sterke i smaken.

På lørdag skal jeg til Sverige, så da skal jeg se om jeg finner noe mer spennende - slike produkter er billigere i Sverige også, så det lønner seg å handle der om man har mulighet til det.

Ønsker dere flere slike innlegg? har du noen tips til sunnere alternativer - så kom gjerne med de!

Cottage cheese rundstykker

Jeg hadde en boks med cottage cheese jeg måtte bruke opp, men visste ikke helt til hva, så da ble det rundstykkker - veldig enkelt og fort gjort! Denne oppskriften gir ca 6 store rundstykker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

250 gram Cottage cheese
2 egg
250 gram havregryn
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Bland sammen alle ingrediensene - gjerne med en stavmikser, så deigen blir fast, og dermed lett å rulle ut etterpå
Stek på 200 grader i ca 20 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tror dette må være de beste rundstykkene jeg har laget hittil, anbefales ♥

Tips: mer salt gir mer smak.

Bananbrød

Dette er et brød laget av både havregryn og banan, men jeg syntes det smakte såpass mye banan av det fikk navnet bananbrød av meg. Her kommer oppskriften:
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

 
1 banan
1 eggehvite
1 egg (plomma røk...hmmf)
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts sukrin
100 gram havregryn
35 gram sammalt grovmalt hvetemel
1/2 dl extra lettmelk
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:
 
Bruk en stavmikser (eller annet) så havregrynet blir til havremel, mos bananen sammen med havregrynet og rør godt - tilsett resten av tørrvarene
Tilsett egg og melk
Rør godt om og sett ovnen på 175 grader - frem til ovnen blir varm, lar du røren svelle
Når ovnen er varm, setter du brødet inn
Steketid i brødform - 40 minutter
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: Det ble i søteste laget, så neste gang dropper jeg vaniljesukker og sukrin.

Sunne belgiske vafler

Dette ble min frokost denne lørdagskvelden - denne oppskriften gir 3 vafler:Du trenger:

100 gram valgfritt havregryn (jeg har brukt den med rug og quinoa)
1/2 ts bakepulver
1.5 dl extra lettmelk (eller skummet melk, var tomt her)
1/2 ts kanel
2ts sukrinmelis
1 egg

Fremgangsmåte:

Bland sammen havregrynet og de tørre varene - miks det slik at havregrynet blir havremel
Tilsett egg og melk
La røren svelle i 15 minutter, og sett ovnen på 175 grader
Stek vaflene i en silikonform i 20 minutterHar du ikke silikonform kan du bruke vanlig vaffeljern, eller steke de i pannen - min form er kjøpt på e-bay.

Sunne rundstykker med kun 3 ingredienser

Disse rundstykkene lager man på 5 minutter - det er kun steketiden som tar litt tid her.Du trenger:

100 gram havregryn
2 egg
2 ss mager kesamFremgangsmåte:

Miks alt sammen godt
Stek på 200 grader i 15-20 minutter

Enklere blir det vel ikke? 

sukkerfri lavkarbopizza

Når det var black friday, så kjøpte jeg denne pizzabunnen fra Proteinfabrikken, til 249kr. Jeg fikk ikke testet den med engang, og tenkte å dele resultatet med dere nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

269 gram pizzabunn
En pose tørrgjær
2,5 dl lunket vann
0,5dl olje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Bland sammen bunnen, tørrgjør, vann og olje
Legg bunnen ut på en langpanne og la den heve i 40 minutter
Legg på ønsket fyll
Stek pizzaen på 180 grader i 20 minutter
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: Rull den godt utover, for i ovnen blir den mye tykkere, ta litt ekstra saus på, siden bunnen var så mektig!

Sukkerfri krydderkake

I natt bakte jeg en kake, og jeg ble overrasket over hvor saftig og god den ble, så da vil jeg dele oppskriften med dere. Gleder meg til å presse denne kaken på resten av familien - bare hyggelig dere, haha ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:

2 egg
130 gram mager kesam
60 gram sukrin gold
60 gram sukrinmelis
50 gram valgfritt havregryn
30 gram valgfritt mel
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Litt ingefær

Jeg brukte sunkrinmelis til pynt, men det smaker ikke noe godt, så hadde latt vær å ta det på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Miks havregrynet så det blir havremel
Bland sammen alle ingrediensene
Finn en passende og ønsket form (jeg brukte en rund silikonform, noe som var veldig praktisk)
Stek på 180 grader i 20 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: For å få mer smak, ta i mer krydder, i tilegg til nellik (jeg fant det ikke).

Sukkerfrie kokosmakroner på 1-2-3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:

2 eggehvite
90 gram sukrinmelis
125 gram kokos

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvite til det blir skummet
Tilsett melis og pisk til det blir stivt
Tilsett kokos
Det er viktig og ikke tilsette melisen etter kokosen, jeg fikk melissmak på grunn av det, men hadde tatt for lite så måtte slumpe litt.
Stek på 180 grader i 10-12 minutter - til de blir litt brune

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vet ikke hva som har skjedd jeg, jeg har aldri vært glad i kokos. Kjøpte kokos til å ha i kaffe - etter det ble det proteinbar, shampoo, balsam, spray, hårserum, håndkrem, yoghurt og nå disse kokkosmakronene. Hva blir det neste?

Fler som har dilla på kokkos?

Lussekatter et par dager forsent

"Ta bilde..blogg" - "Ja, der kom kamera, ja". Og her kommer bildene da:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette må være de første lussekattene jeg lager fra bunnen av, som faktisk kan likne på nettopp det - eller lussepuser som jeg kaller de ♥ de fleste klarer nok å google seg frem til en oppskrift på disse, så den gidder jeg ikke å dele. Men jeg fulgte Tine sin, og satt den på 15 boller, (brukte både gurkemeie og safran). Men hvis dere vil gjøre de litt sunnere slik som jeg gjorde - så bytt ut helmelk med skummet melk, og sukker med sukrin. Aner ikke hvordan de ble, for jeg har ikke smakt på de. Søsteren min er lucia-barn, (hurra!) så nå blir det boller og pakker på henne når hun kommer hjem fra konsert etterpå, og måtte hun ikke trykke seg inn på bloggen min i mellomtiden, da!

Happy Lucia, til dere andre som også ligger to dager etter resten av verden ♥

Den perfekte kaken for besteforeldre - tropisk aroma

Jeg spurte om kaketips når jeg skulle bake til besteforeldrene mine, siden mormor hadde bursdag, og valget falt på Tropisk aroma - bare jeg som aldri hadde hørt om denne? heh. Jeg fikk ikke smakt noe serlig på den selv, og resten ble lagt i fryseren, ettersom det ble en veldig stor kake, men den ble ganske god til å ha blitt laget før første gang midt på natten. Besteforeldrene mine ble veldig fornøyde hvert fall, og det var jo det viktigste - syns egentlig denne kaken passet perfekt for besteforeldre også ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til kaken:

220 gram smør
3 dl sukker (jeg brukte det jeg fant i skapet)
4 egg
350 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts muskattnøtt
2 dl melk
3ss kakao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra kakaoen
Ta av 2/3 av røren og smør den utover formen
TIlsett kakaoen i den resterende røren og bland det sammen
Bland resten av røren slik du ønsker over og under den andre røren
Stek kaken på 180 grader i 30 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til krem:

75 gram smeltet smør
375 gram melis
1 ss kaffe (dette har gjort at kaken ble prikkete, noe som ikke var nødvendig men jeg gjorde feil)
Ca 1-2 dl flytende lunket kaffe - jeg brukte pulverkaffe men det spiller ingen rolle hvilken du bruker
2-3 ss mørk kakao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Rør sammen smøret og melisen
Tilsett flytende lunket kaffe - megden avhengiger litt av hvor mye du ønsker av kaffe-smaken og fyll
Tilsett kakaoen og rør om til du får en passende konsistens - her er det også avhengig av hva man ønsker
Legg fyllet over kaken - venter du til den er kald vil nok ikke kremen bli stiv på samme måte som jeg fikk den, det velger man selvsagt selv, jeg prøvde meg bare frem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havre & banan pannekaker

De fleste har vel hørt om havrepannekaker og bananpannekaker - men en kombinasjon? det prøvde jeg ut i dag, og det ble overraskende godt å mikse disse to! I tilegg er de fulle av proteiner, og de er ganske sunne. Denne oppskriften ga fire små pannekaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til røren:

0,5 dl havregryn
En halv banan
1/3 t-skje bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts sukrin
0,5 dl skummet melk
1 eggehvite

Til glasur brukte jeg proteinpulver med sjokolademsmak, sukrinmelis og vann - jeg prøvde meg bare frem, og ble ikke helt fornøyd med min konsistens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Miks havregynet så det blir havremel
Tilsett allle tørrvarene
Miks bananen
Tilsett melk og banan
Miks alt sammen
Tilslutt mikser du eggehvite, og putter det oppi sammen med resten av røren

For at pannekakene skal bli luftig er det viktig å mikse forsiktig - det er også lurt å steke dem på svak varme, som dere kan se så ble mine litt brent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søtpotetpizza

Siden det er lørdag, så tenkte jeg å prøve å lage en annen type pizza enn det jeg ellers gjør. Valget falt på søtpotetpizza, som også er en ganske sunn pizza. Tenkte å dele med dere hvordan jeg lagde den - mel og fyll til pizzaen kan du selvsagt bruke etter eget ønske, men dette er min versjon av denne. Steketiden kan også variere noe, man må nesten bare prøve seg frem. Bunnen min ble litt myk, og smaken ble ikke så verst til å ha blitt laget av søtpotet. Jeg vet ikke hvor mange gram jeg brukte, siden jeg glemte å veie den, men 350 gram er passe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til bunnen:

1 søtpotet
1 egg
50 gram mel
50 gram havregryn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader
Del poteten i biter og putt den i mikroen, slik at den blir myk
Miks havregrynet, slik at det blir havremel
 Deretter mikser du poteten til den blir en deig, og tilsetter resten av ingrediensene
Fordel deigen ut på brettet, og la bunnen forsteke i 10-12 minutter, før du tar den ut igjen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til fyll:

Ca 250 gram kjøttdeig
3 ss tomatpuré
Salt, pepper, pizzakrydder og hvitløkskrydder
1 dl vann
Pizzasaus
Ruccola
Apetina revet ost
Smårettskinke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Stek først kjøttdeigen, slik at den blir brun
Tilsett krydder, tomatpuré og vann
Smør pizzasaus på bunnen, og legg fyllet på
Drøss ost og skinke over kjøttdeigen
Stek pizzaen i rundt 15 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
♥♥♥

Sunne havrerundstykker

Dette er andre natten jeg prøver å lage disse rundstykkene. Første gangen glemte jeg å mikse havregrynet, og jeg brukte lettrømme fremfor kesam. Denne oppskriften er med vanlig kesam, ettersom butikken var usolgt for mager - ønsker du dem enda sunnere så bruk heller det. Denne oppskriften gir seks små rundstykker, de er superenkle å lage også!

Du trenger:

  • 3 dl havregryn
  • 2 egg
  • 4ss kesam eller lettrømme
  • 2ts bakepulver
  • litt salt

Fremgangsmåte:

Miks havregrynet så det blir havremel - dette trenger man ikke å gjøre, jeg syns nesten de ble bedre uten å gjøre det, men rundstykkene blir mye mindre om man velger og ikke mikse havregrynet
Bland sammen
Stekes på 175 grader i ovnen, i ca 20 minutter.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vil ikke anbefale å bruke muffins-former i papir, da de hang seg veldig fast. Det er bedre å bruke vanlige former - det er veldig klissete, men det går sikkert ann å bake de ut selv også!

Fargerik trening

Jeg bruker sjeldent farger i hverdagen, på trenning derimot - jeg har blitt den fargeklatten. Treningskoene er kanskje litt for mye av det gode, men jeg ble litt småforelska i de med tiden så når jeg fant dem på Mallorca fikk de bli med hjem i kofferten ♥

Er du fargerik?