Sandra Marie Brandsrød

Kjempegod proteinrik dessert 21.04.2017

For å lage denne desserten trenger du kun disse to ingrediensene, og et dryss med jordbær på toppen - om man liker det såklart!



Dette er utrolig godt, i tilegg til at det er kjempesunt og inneholder masse proteiner - bedre blir det ikke, og det kan spises med god samvittighet også i hverdagen. Det er også en kjempegod ersatter for sjokoladepudding og vaniljesaus for de som pleier å spise det! Prøv det ut og du vil ikke angre ♥

Drops fra TGR 19.04.2017





Disse dropsene må dere prøve ut - de er sikkelig gode og koster kun 10 kr per boks. Du finner de hos TGR ♥

Sjokoladedip uten kalorier 05.04.2017



Dere ønsket flere slike innlegg, så her kommer en ny anbefaling, nemlig denne sjokoladedippen fra Walden Farms. Visste ikke selv at det var mulig å legge sjokolade sammen med kalori og fettfritt - men det er tydeligvis mulig med denne! Den funker perfekt om man vil ha litt sjokolade som dip til for eksempel pannekaker eller noe annet. Den er veldig sterk og litt brå i smaken - så den er ikke noe god å spise alene, men sammen med andre ting funker den som et fint alternativ til sjokoladedip!

Propud 04.04.2017

Det var en av dere som lurte på hva proteinpudding og proteinmilkshake er - her har du svaret på det. Disse bruker jeg i forbindelse med trening, for å få i meg nok proteiner. De fleste har 20 gram protein, er sukkerfri og inneholder lite fett og kalorier. Jeg har fått prøvd endel smaker nå som dere kan se under, og jeg nærmer meg vel å ha prøvd alle sammen.







Er du glad i mørk sjokolade - så er nok den med sjokoladesmak perfekt. Jeg syns puddingen ble i sterkeste laget, og testet den som pålegg, og det var bedre syns jeg. Drikken funker helt ok, men syns ikke noe om den heller egentlig - den med vaniljesmak derimot, smaker vaniljesaus noe jeg syns var mye bedre. Puddingen med jordbærsmak har jeg faktisk ikke fått smakt på enda - men jeg syns ikke de andre smakene var så gode, eller stod til forventingene til hva de faktisk skulle smake. Fremover kommer jeg nok kun til å kjøpe vanilje og karamell siden det var de jeg syns smakte best!

Har du prøvd disse?

Avhengig av Nocco 28.03.2017

Når jeg var i Sverige så kjøpte jeg med meg endel forskjellige smaker av Nocco, for å finne ut hvilken som er best. Disse finnes i flere smaker i Sverige, men i Norge har de ganske dårlig utvalg. Dette er ikke alle smakene, så det sier litt om hvor mange varianter de har. Jeg kommer nok til å prøve et par nye neste gang jeg reiser til Sverige!



Det er vanskelig å velge én favoritt, men jeg tror det må bi den med pæresmak - den smaker som den saftisen med pæresmak, om dere har smakt den. Cassis er også veldig god - den smaker som festis, noe som var en av mine favorittdrikker som barn! Ellers likte jeg tropical og fersken også! Citron/lime derimot - syns jeg smakte en dårlig drink med mye limesmak.

Den med eplesmak har jeg ikke drukket enda - det jeg oppdaget er at det er forskjell på blå og grønn boks. De blå inneholder koffein, i mens de grønne gjør ikke - det er også forskjell på mg inneholdet av BCAA. Det finnes også andre farger, dere kan lese om de på hjemmesiden til Nocco.



Så dette har blitt en av mine favoritter til hverdagen, enten om det er for å våkne opp, eller for å ta før trening for å få litt ekstra energi. Det er visst mange som bruker de i forbindelse med trening, noe jeg ikke visste når jeg kjøpte de. Disse har kulsyre i seg, er sukkerfri, kalorifri, inneholder seks ulike vitaminer og tre aminosyrer - så de har jo noe for seg i tilegg til å være en energidrikk.

Har du prøvd dem?

kokospannekaker 26.03.2017

Her kommer oppskriften på pannekaker med kokossmak - denne oppskriften gav ca dobbelt opp av det jeg har på tallkenen, men jeg måtte prøve meg litt frem underveis, og tok ikke med alt siden jeg ikke skulle spise alt uansett. Jeg toppet det med litt bær, banan og sjokoladedip, og da ble de ganske gode og fikk en litt bedre smak ♥



Du trenger:

1 egg
2 toppet ss kokos yoghurt
2 toppet ss kokosmel
2 toppet ss havremel
1 ss kokosmasse
1,5 dl skummet melk
1 ts bakepulver
1 ss sukrin
1/2 ts kanel



Fremgangsmåte:

Tilsett alle varene og rør godt om til du får en fin konsistens
Ikke stek de på for sterk varme, da blir de fort brent og ikke minst ødelagt når du skal snu de



Tips: Jeg brukte nok litt mye kokos-produkter, så neste gang kommer jeg nok til å droppe kokosmasse.

Favoritt proteinbar 21.03.2017

Jeg har prøvd mange forskjellige barer, alt fra nutrilett til questbar - kjøpte også noen forskjellige i Sverige jeg skal teste ut etterhvert.







Pakkene over kjøpte jeg på Iherb - det kostet rundt 50 kr for en pakke, som inneholder 5 barer - noe som er ganske billig, med tanken på at en bar koster rundt 30 kr i butikken i Norge.

Den med sjokolade og karamell må være min absolutt favoritt - jeg har allerede spist to stykker av de. Men den med kokos er også veldig god, så de stiller ganske likt. De smaker sjokolade, samtidig som de både er sunne og veldig gode!

Har du en favorittbar? anbefale gjerne i kommentarfeltet!

Proteinpannekaker 20.03.2017

Her kommer min pannekakedag - lenge etter alle andre, haha! Det er ikke så ofte jeg spiser pannekaker akkurat, og til lørdag er det visst vaffeldagen også. Altså - hvem finner på alle disse dagene? til og med fastelavn gikk jeg glipp av..

I helgen kjøpte jeg i hvert fall proteinpannekaker på boks, og har akkurat testet den ut:

Det eneste man trenger er denne boksen og litt vann - så rører man godt om til man får en fin konsistens og de er klare til å stekes!



Dette er 1 porsjon (minus den ene jeg ødelagte, hele pannekaker er ikke min sterkeste side) - 40 gram pulver og 150 ml vann.



De er litt tynne, men var overraskende gode, og ikke minst søte i smaken - noe pannekaker skal være.



Jeg toppet de med jordbær, blåbær og tilslutt litt sjokoladedip - da ble de perfekt ♥

Har du prøvd noe lignende?

Sukkerfri brownies med sjokoladeglasur 18.03.2017



Dette trenger du til kaken:
 
2 egg
50 gram sukrin gold
50 gram sukrinmelis
30 gram havremel
20 gram kokosmel
20 gram kakao
130 gram mager kesam
1 ts vaniljesukker
0.3 dl skummet melk
Litt salt
 


Fremgangsmåte:
 
Sett ovnen på 180 grader
Visp egg, sukrinmelis og sukringold sammen - tilsett så resten av ingrediensene
La røren svelle i mens du lager sjokoladeglasuren
 

 
Dette trenger du til sjokoladeglasuren:
 
100 gram Philadelphia light
5 gram kakao
50 gram sukrinmelis
 


Fremgangsmåte:
 
Visp alle ingrediensene sammen - til du får en myk konsistens
Legg litt glasur inne i kaken - jeg valgte å ta noen klatter glasur på kaken før jeg satt den i ovnen, men det meste la jeg over kaken når den var ferdig stekt
Stek kaken midt i ovnen i ca 20 minutter og la det kjøle seg ned en halv time-time
Strø litt sukrinmelis over kaken tilslutt om ønskelig
 


Må innrømme at vanlig brownies er bedre, men denne funker som et sunnere alternativ - skal jeg lage den igjen vil jeg nok bruke mindre kesam i røren, for syns den smakte litt mye av det. Vil nok også droppe glasuren inne i kaken, eller hele glasuren - i hvert fall vil jeg nok tilsette mindre philadelphia i den. Ellers var den grei i smak, liker at den blir så fast.
 
Så den ikke god ut?

Test av proteingodteri 16.03.2017

De siste månedene har jeg testet ut mye fra helsekostbutikker, og litt diverse andre butikker, og nå begynner jeg å få noen favoritter. Disse to kjøpte jeg her om dagen - de skal være et sunnere alternativ til smågodt og potetgull, noe det også er - minuset med det er at slike produkter koster endel mer enn hva det i matbutikken gjør.



Disse syns jeg hadde litt kunstig smak, og de falt ikke helt i smak hos meg - de funker men absolutt ikke det beste jeg har smakt.

Disse var gode, men de var litt sterke i smaken.

På lørdag skal jeg til Sverige, så da skal jeg se om jeg finner noe mer spennende - slike produkter er billigere i Sverige også, så det lønner seg å handle der om man har mulighet til det.

Ønsker dere flere slike innlegg? har du noen tips til sunnere alternativer - så kom gjerne med de!

Cottage cheese rundstykker 24.01.2017

Jeg hadde en boks med cottage cheese jeg måtte bruke opp, men visste ikke helt til hva, så da ble det rundstykkker - veldig enkelt og fort gjort! Denne oppskriften gir ca 6 store rundstykker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

250 gram Cottage cheese
2 egg
250 gram havregryn
1/2 ts salt
1 ts bakepulver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Bland sammen alle ingrediensene - gjerne med en stavmikser, så deigen blir fast, og dermed lett å rulle ut etterpå
Stek på 200 grader i ca 20 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tror dette må være de beste rundstykkene jeg har laget hittil, anbefales ♥

Tips: mer salt gir mer smak.

Bananbrød 17.01.2017

Dette er et brød laget av både havregryn og banan, men jeg syntes det smakte såpass mye banan av det fikk navnet bananbrød av meg. Her kommer oppskriften:
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

 
1 banan
1 eggehvite
1 egg (plomma røk...hmmf)
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
2 ts sukrin
100 gram havregryn
35 gram sammalt grovmalt hvetemel
1/2 dl extra lettmelk
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:
 
Bruk en stavmikser (eller annet) så havregrynet blir til havremel, mos bananen sammen med havregrynet og rør godt - tilsett resten av tørrvarene
Tilsett egg og melk
Rør godt om og sett ovnen på 175 grader - frem til ovnen blir varm, lar du røren svelle
Når ovnen er varm, setter du brødet inn
Steketid i brødform - 40 minutter
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: Det ble i søteste laget, så neste gang dropper jeg vaniljesukker og sukrin.

Sunne belgiske vafler 07.01.2017

Dette ble min frokost denne lørdagskvelden - denne oppskriften gir 3 vafler:



Du trenger:

100 gram valgfritt havregryn (jeg har brukt den med rug og quinoa)
1/2 ts bakepulver
1.5 dl extra lettmelk (eller skummet melk, var tomt her)
1/2 ts kanel
2ts sukrinmelis
1 egg

Fremgangsmåte:

Bland sammen havregrynet og de tørre varene - miks det slik at havregrynet blir havremel
Tilsett egg og melk
La røren svelle i 15 minutter, og sett ovnen på 175 grader
Stek vaflene i en silikonform i 20 minutter



Har du ikke silikonform kan du bruke vanlig vaffeljern, eller steke de i pannen - min form er kjøpt på e-bay.

Sunne rundstykker med kun 3 ingredienser 06.01.2017

Disse rundstykkene lager man på 5 minutter - det er kun steketiden som tar litt tid her.



Du trenger:

100 gram havregryn
2 egg
2 ss mager kesam



Fremgangsmåte:

Miks alt sammen godt
Stek på 200 grader i 15-20 minutter

Enklere blir det vel ikke? 

sukkerfri lavkarbopizza 27.12.2016

Når det var black friday, så kjøpte jeg denne pizzabunnen fra Proteinfabrikken, til 249kr. Jeg fikk ikke testet den med engang, og tenkte å dele resultatet med dere nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger:

269 gram pizzabunn
En pose tørrgjær
2,5 dl lunket vann
0,5dl olje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Bland sammen bunnen, tørrgjør, vann og olje
Legg bunnen ut på en langpanne og la den heve i 40 minutter
Legg på ønsket fyll
Stek pizzaen på 180 grader i 20 minutter
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: Rull den godt utover, for i ovnen blir den mye tykkere, ta litt ekstra saus på, siden bunnen var så mektig!

Sukkerfri krydderkake 20.12.2016

I natt bakte jeg en kake, og jeg ble overrasket over hvor saftig og god den ble, så da vil jeg dele oppskriften med dere. Gleder meg til å presse denne kaken på resten av familien - bare hyggelig dere, haha ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:

2 egg
130 gram mager kesam
60 gram sukrin gold
60 gram sukrinmelis
50 gram valgfritt havregryn
30 gram valgfritt mel
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Litt ingefær

Jeg brukte sunkrinmelis til pynt, men det smaker ikke noe godt, så hadde latt vær å ta det på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Miks havregrynet så det blir havremel
Bland sammen alle ingrediensene
Finn en passende og ønsket form (jeg brukte en rund silikonform, noe som var veldig praktisk)
Stek på 180 grader i 20 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tips: For å få mer smak, ta i mer krydder, i tilegg til nellik (jeg fant det ikke).

Sukkerfrie kokosmakroner på 1-2-3 18.12.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du:

2 eggehvite
90 gram sukrinmelis
125 gram kokos

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvite til det blir skummet
Tilsett melis og pisk til det blir stivt
Tilsett kokos
Det er viktig og ikke tilsette melisen etter kokosen, jeg fikk melissmak på grunn av det, men hadde tatt for lite så måtte slumpe litt.
Stek på 180 grader i 10-12 minutter - til de blir litt brune

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vet ikke hva som har skjedd jeg, jeg har aldri vært glad i kokos. Kjøpte kokos til å ha i kaffe - etter det ble det proteinbar, shampoo, balsam, spray, hårserum, håndkrem, yoghurt og nå disse kokkosmakronene. Hva blir det neste?

Fler som har dilla på kokkos?

Lussekatter et par dager forsent 15.12.2016

"Ta bilde..blogg" - "Ja, der kom kamera, ja". Og her kommer bildene da:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette må være de første lussekattene jeg lager fra bunnen av, som faktisk kan likne på nettopp det - eller lussepuser som jeg kaller de ♥ de fleste klarer nok å google seg frem til en oppskrift på disse, så den gidder jeg ikke å dele. Men jeg fulgte Tine sin, og satt den på 15 boller, (brukte både gurkemeie og safran). Men hvis dere vil gjøre de litt sunnere slik som jeg gjorde - så bytt ut helmelk med skummet melk, og sukker med sukrin. Aner ikke hvordan de ble, for jeg har ikke smakt på de. Søsteren min er lucia-barn, (hurra!) så nå blir det boller og pakker på henne når hun kommer hjem fra konsert etterpå, og måtte hun ikke trykke seg inn på bloggen min i mellomtiden, da!

Happy Lucia, til dere andre som også ligger to dager etter resten av verden ♥

Den perfekte kaken for besteforeldre - tropisk aroma 28.11.2016

Jeg spurte om kaketips når jeg skulle bake til besteforeldrene mine, siden mormor hadde bursdag, og valget falt på Tropisk aroma - bare jeg som aldri hadde hørt om denne? heh. Jeg fikk ikke smakt noe serlig på den selv, og resten ble lagt i fryseren, ettersom det ble en veldig stor kake, men den ble ganske god til å ha blitt laget før første gang midt på natten. Besteforeldrene mine ble veldig fornøyde hvert fall, og det var jo det viktigste - syns egentlig denne kaken passet perfekt for besteforeldre også ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til kaken:

220 gram smør
3 dl sukker (jeg brukte det jeg fant i skapet)
4 egg
350 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts muskattnøtt
2 dl melk
3ss kakao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra kakaoen
Ta av 2/3 av røren og smør den utover formen
TIlsett kakaoen i den resterende røren og bland det sammen
Bland resten av røren slik du ønsker over og under den andre røren
Stek kaken på 180 grader i 30 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til krem:

75 gram smeltet smør
375 gram melis
1 ss kaffe (dette har gjort at kaken ble prikkete, noe som ikke var nødvendig men jeg gjorde feil)
Ca 1-2 dl flytende lunket kaffe - jeg brukte pulverkaffe men det spiller ingen rolle hvilken du bruker
2-3 ss mørk kakao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Rør sammen smøret og melisen
Tilsett flytende lunket kaffe - megden avhengiger litt av hvor mye du ønsker av kaffe-smaken og fyll
Tilsett kakaoen og rør om til du får en passende konsistens - her er det også avhengig av hva man ønsker
Legg fyllet over kaken - venter du til den er kald vil nok ikke kremen bli stiv på samme måte som jeg fikk den, det velger man selvsagt selv, jeg prøvde meg bare frem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Havre & banan pannekaker 09.11.2016

De fleste har vel hørt om havrepannekaker og bananpannekaker - men en kombinasjon? det prøvde jeg ut i dag, og det ble overraskende godt å mikse disse to! I tilegg er de fulle av proteiner, og de er ganske sunne. Denne oppskriften ga fire små pannekaker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til røren:

0,5 dl havregryn
En halv banan
1/3 t-skje bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts sukrin
0,5 dl skummet melk
1 eggehvite

Til glasur brukte jeg proteinpulver med sjokolademsmak, sukrinmelis og vann - jeg prøvde meg bare frem, og ble ikke helt fornøyd med min konsistens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Miks havregynet så det blir havremel
Tilsett allle tørrvarene
Miks bananen
Tilsett melk og banan
Miks alt sammen
Tilslutt mikser du eggehvite, og putter det oppi sammen med resten av røren

For at pannekakene skal bli luftig er det viktig å mikse forsiktig - det er også lurt å steke dem på svak varme, som dere kan se så ble mine litt brent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søtpotetpizza 05.11.2016

Siden det er lørdag, så tenkte jeg å prøve å lage en annen type pizza enn det jeg ellers gjør. Valget falt på søtpotetpizza, som også er en ganske sunn pizza. Tenkte å dele med dere hvordan jeg lagde den - mel og fyll til pizzaen kan du selvsagt bruke etter eget ønske, men dette er min versjon av denne. Steketiden kan også variere noe, man må nesten bare prøve seg frem. Bunnen min ble litt myk, og smaken ble ikke så verst til å ha blitt laget av søtpotet. Jeg vet ikke hvor mange gram jeg brukte, siden jeg glemte å veie den, men 350 gram er passe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til bunnen:

1 søtpotet
1 egg
50 gram mel
50 gram havregryn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader
Del poteten i biter og putt den i mikroen, slik at den blir myk
Miks havregrynet, slik at det blir havremel
 Deretter mikser du poteten til den blir en deig, og tilsetter resten av ingrediensene
Fordel deigen ut på brettet, og la bunnen forsteke i 10-12 minutter, før du tar den ut igjen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til fyll:

Ca 250 gram kjøttdeig
3 ss tomatpuré
Salt, pepper, pizzakrydder og hvitløkskrydder
1 dl vann
Pizzasaus
Ruccola
Apetina revet ost
Smårettskinke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Stek først kjøttdeigen, slik at den blir brun
Tilsett krydder, tomatpuré og vann
Smør pizzasaus på bunnen, og legg fyllet på
Drøss ost og skinke over kjøttdeigen
Stek pizzaen i rundt 15 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
♥♥♥

Sunne havrerundstykker 26.10.2016

Dette er andre natten jeg prøver å lage disse rundstykkene. Første gangen glemte jeg å mikse havregrynet, og jeg brukte lettrømme fremfor kesam. Denne oppskriften er med vanlig kesam, ettersom butikken var usolgt for mager - ønsker du dem enda sunnere så bruk heller det. Denne oppskriften gir seks små rundstykker, de er superenkle å lage også!

Du trenger:

  • 3 dl havregryn
  • 2 egg
  • 4ss kesam eller lettrømme
  • 2ts bakepulver
  • litt salt

Fremgangsmåte:

Miks havregrynet så det blir havremel - dette trenger man ikke å gjøre, jeg syns nesten de ble bedre uten å gjøre det, men rundstykkene blir mye mindre om man velger og ikke mikse havregrynet
Bland sammen
Stekes på 175 grader i ovnen, i ca 20 minutter.



OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vil ikke anbefale å bruke muffins-former i papir, da de hang seg veldig fast. Det er bedre å bruke vanlige former - det er veldig klissete, men det går sikkert ann å bake de ut selv også!

Om meg


Sandra Marie

Hei! Jeg heter Sandra. Jeg er over gjennomsnittet glad i å skrive, og deler ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du lese om hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser.














Søk i bloggen

Kategorier



Arkiv




Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no