hits

Sandra Marie Brandsrød

Dagstur til Helsinki

 • 19.05.2018, 21:01

Bildedryss fra dagen vi hadde i Helsinki:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En liten park midt i byen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katedralen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tok faktisk dette pariserhjulet - anbefaler ingen å gjøre det samme. Utsikten var helt ok, men det var kjempevarmt inni der og blått lys  - alle bildene ble med andre ord blå! Bruk heller de pengene på noe annet, med mindre du har med deg barn. Hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tok båten ut til Sveaborg:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når vi var tilbake i byen, var vi en tur innom mathallen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så satt vi oss ned for å spise tapas:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha lett etter noe som ikke lengre fantes i over en time, satt vi oss ned igjen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette ble faktisk turens eneste øl, fikk aldri smakt på lokalølet i Estland - men fikk denne i stekende sol i Finland, og det holdt i grunn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og på båtturen hjem var vi begge to veldig slitne og fikk oss en Uber til senteret og fant sengene våre.

Det holder absolutt med én dag sightseeing i Helsinki, for å si det sånn - vi rakk til og med å shoppe!

Har du vært i Helsinki før?

Vakker solnedgang

 • 14.05.2018, 22:35

Hei!

Tok meg en liten pause herfra, jeg. Vi har hatt noen fine dager her nå. Vi har hatt strålende sol hver dag, trasket rundt i gamlebyen, kunstdistriktet, vært på kattecafé, på turer i park og langs stranden, og i toppen av teletårnet. I går var vi på roadtrip og så veldig mye fin natur, vi var blant annet innom nasjonalparken - skal lage et eget innlegg med bilder senere ♥ 

// Solnedgangen fra båten.

I dag tok vi båten over til Helsinki, siden det kun var et par timer å reise. Vi har jo et mål om å komme oss igjennom hele Europa! Det var en ganske kjedelig by, og vi fikk sett alt som var verdt å se der tror jeg, og vi spiste veldig god tapas! Vi kom hjem for et par timer siden og er ganske slitne nå - det ble 32 tusen skritt og vi har vært oppe siden 05.30.

I morgen tidlig er planen å starte dagen med trening og basseng, før vi skal ha en rolig dag i Tallinn, og blant annet fikse negler. Vi snakkes mer når jeg kommer hjem til Norge, god natt!

Vinduskarmdrømmen

 • 10.05.2018, 12:20

God morgen!

Jeg rakk aldri å sove i natt, jeg - er lenge siden jeg har døgnet, så jeg er utrolig trøtt nå egentlig. Flyturen hit var bare på litt over en time, og jeg sovnet den siste halvtimen. Plutselig var jeg i et fremmed land, helt alene! Reisen til hotellet gikk veldig fint, jeg fant frem med engang og fikk sjekket inn tidlig. Ikke verst! Så i mens jeg venter på venninnen min, har jeg tatt en dusj og lagt meg under dyna for å se på serie - haha. Fler av dere som har sett på Blank? Er ikke så veldig gøy egentlig, virker veldig som de prøver å etterlikne Skam. Jeg koser meg her jeg ligger uansett, det er noe med å komme til et sted man ikke kjenner noen og ingen kjenner deg - jeg slapper mye bedre av nå enn i går...

Hotellrommet har en stor vindusskarm som man kan sitte i, og det er utsikt lang vei. Har alltid ønsket meg en slik vinduskarm, så får leve den drømmen nå. Tenkte jeg skulle stelle meg å gå ut, men denne sengen her var litt for god. Det er viktig å få valuta for hotell-rommet også, er det ikke? vi bor ofte enkelt og billig, så denne gangen valgte vi Radisson.

Jeg er forresten i Tallinn, til de som lurte på det - jeg vet ingenting om denne byen, så kom gjerne med noen tips om dere har vært her!

Grand Canyon, Arizona

 • 11.04.2018, 10:57

Klokken 06 denne dagen var vi på plass i bussen som skulle kjøre oss til Arizona - første stopp var Hooverdammen, uten denne demningen, vil hele Las Vegas gå under i vann, så vi får håpe at denne holder seg oppe! Når vi kom frem, kjørte vi først helikopter, også fikk vi en båttur rundt, før vi tok helikopter tilbake igjen. Det var overraskende gøy å kjøre helikopter, og ikke så skummelt som jeg trodde det skulle bli, selv om jeg ser ganske skeptisk ut- en fin tur var det. Det var også ekstremt varmt- ikke vet jeg hvorfor jeg har kledd så mye på meg denne dagen, som dere kan se:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Helt på slutten av dagen havnet vi først i en cowboyby og på skywalken - som dere kan se på bildet over. Vi gikk bare fort i gjennom der, og tok noen bilder på utsiden, siden vi hadde veldig dårlig tid. Lunsjen spiste vi i busskøen ned til parkeringsplassen igjen, og vi var nede akkurat i det bussen tilbake til Las Vegas skulle gå - vi var passe stresset da, men heldgivis ble vi ikke forlatt ute i ødemarka -haha, det hadde vært typisk vår flaks!

Det var så fint der - bildene kan ikke få frem hvor fint og idyllisk det var ♥

Beautiful night

 • 03.04.2018, 08:46

🌴 LA tid: 23.33 //

Vi hadde en kul og morsom dag i Universial Studios i går - anbefaler å ta turen hit om du har mulighet en dag! I mens vi stod i Minions kø, fant vi ut av at det er ett studo til, nemlig - Warner Bros Studio. Der har de spilt inn masse tv-serier og filmer, så får å få med oss dette studio også, stod vi likegodt opp klokken sju i dag - haha! Så nå har vi sittet i sofaen i kaféen til Friends, og blant annet gått i gaten til Pretty Little Liars - så kult. Disse to besøkene kommer til å ødlegge litt for fremtidig tv-titting kjenner jeg, haha. Selv om det var morro å se kulissene og kostymene!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

...What a beautiful place, California in my ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden dette var vår siste dag - har vi gått 16 km i dag. Etter studioturen var vi først innom Beverly Hills og Rodeo Drive, hadde et par stopp på veien til Santa Monica Pieer, og på veien bort mot Venice Beach og Venice kanalene stoppet vi for å spise middag langs strandpromenaden - tilslutt tok vi en Uber tilbake for å se på solnedgangen, som dere kan se over - så utrolig idyllisk! Etterpå shoppet vi litt, og jeg brukte nesten 2000 kr på Victoria Secret og Pink (unnskyld pappa, men jeg var ganske fornuftig!) Vi kom inn døren for ikke så lenge siden - en lang dag med andre ord!

Nå er jeg sliten i beina, og sengen roper på meg. Sovner nesten så fort jeg legger hodet på puten, en søvn jeg bare kan drømme om hjemme i Norge. Jeg er jo ett nattdyr, så her følger jeg jo min normale døgnrytme i lyset - haha! I morgen skal vi kun pakke, også skal vi hvile frem til vi lander i Stockholm 10-11 timer senere - har lite lyst til å forlate varmen som er her. Snø, minusgrader og kommende avtaler er ikke akkurat fristende. Kan ikke livet bare være en ferie?

Min påske har i hvert fall vært veldig fin! Håper påsken deres har vært fin også, ser at minst halve Norge har vært på fjellet i hvert fall - typisk norsk, er det ikke det man sier?

Malibu / Point Dume

 • 01.04.2018, 08:03

🌴 LA tid: 22.40 //

Nå har vi slengt oss i sofaen med Netflix og har nettopp spist middag som vi bestilte og hentet, etter at vi kom hjem fra turen til Malibu pieer. Det mest idylliske med hele Malibu, (eller det lille vi så av byen) - var Point Dume, det var utrolig fin utsikt fra klippene utover havet, og vi fikk såvidt spottet solnedgangen når vi dro. Det blåste fryktelig, så vi dro hjem før solen gikk helt ned, men det var vært den lille turen ekstra opp hit.

Det blir iPhonen-bilder resten av turen, det tar for lang tid å redigere og det orker jeg ikke etter en lang dag - på flyet derimot, har jeg massevis av tid! Nå skal vi slappe av før vi legger oss - i morgen skal vi tidlig opp for å reise til Universal Studio. Forhåpentligvis er den parken litt bedre enn Disneyland, jeg tror alle Uber-sjåførene har ledd av oss når vi har fortalt at vi har vært der - haha.

Dere må ha en super søndag, god natt

Melrouse avenue

 • 31.03.2018, 19:10

🌴 LA tid: 10.00 //

Hei, fra Hollywood! Det er så deilig og endelig være tilbake i LA, og på siste destinasjon så jeg kan rote så mye jeg vil på rommet (haha). Jeg har allerede forelsket meg helt i denne byen ♥ så mye å se overalt - kunne det ikke vært slik i Oslo også?!

Vi bor som sagt i Hollywood, her leier vi en leilighet, fordi det er et rimelig sted å bo når man skal besøke LA. Selve stedet er egentlig ganske ukoselig og skittent, ikke slik de fleste vil se for seg Hollywood vil jeg tro, men det er en grei plass å bo med korte avstander til alt. Vi bor rett ved Walk Of Fame, og jeg visste ikke at det var over 2500 stjerner, så vi får neppe gått over alle - haha!

I går reiste vi til The Grove, som er et koselig sted med litt butikker, også gikk vi derfra til Melrouse avenue -  her er det masse fin street art. Vi spiste også lunsj på en koselig kafe her - bestilte meg latte for å få print i kaffekoppen min, sikkelig turist! Her er noen knips jeg har tatt med iPhonen de to siste dagene:

Lassie var selvfølgelig min favoritt, hihi

Den rosa veggen er verdenskjent - det står sikkerhetsvakter der og passer på slik at man ikke bruker noe annet enn mobilkamera, altså - haha?!!

Vi dro ned til Santa Monica pieer etterpå, men det var altfor kaldt - så det ble Uber til nærmeste innedørs (trodde vi) shoppingssenter i stedenfor, ble tidenes ekspress-shopping, men fikk meg i hvert fall noen klær.

Nå skal vi ut å gå tur området ved Hollywood skiltet og ta en tur opp til Griffith-observatoriet. Senere blir det en tur til Malibuuu!

Ha en fin påskeaften ♥

Vegas, bby

 • 29.03.2018, 21:29

🌵LV tid: 12.15 //

Når vi kom frem til hotellet vårt på tirsdag, ble vi møtt av et eneste stort kasino og masse restauranter og barer - før vi fant området vi skulle sjekke inn. Har aldri bodd på et så gigantisk hotell før!

Las Vegas er virkelig en crazy by som aldri sover - det meste er åpent 24 timer i døgnet og det blinker overalt - nesten litt slitsomt til tider. Så fort solen gikk ned, så kjente jeg ikke igjen veien vi hadde kjørt på frem - det sier vel sitt. Men bortsett fra at det var en kul plass, så var det ikke akkurat en ferieby i min stil, og ettersom vi i går reiste til Arizona klokken 06 om morningen, ble det ikke noe festing på oss. Grand Canyon var helt sinnsykt - vi hadde tur med både helikopter og båt, i tilegg til skywalken, så det ble noen hektiske timer, men det var verdt det. Vi var ganske slitne i går, men har fått sett det meste! 

Vi bodde i Paris, så vi tok en tur opp i Eiffeltårnet etter middagen i går kveld - det var sinnsyk fin utsikt på toppen der:

Las Vegas Strip.

Jeg har mange fler bilder, men - minnekortet mitt begynte å knekke når jeg satt det inn i PCen, så jeg lot det være. Kommer nok et eget innlegg om Arizona senere! Veldig morro å ha vært i Las Vegas i hvert fall, nå reiser vi videre og er jeg er verken blitt gift, blitt arrestert eller brukt opp alle pengene mine på kasino - ikke verst? Gleder meg til å utforske mer av LA 🌴

Golden Gate bridge og Muir Woods

 • 27.03.2018, 19:37

🚠 SF tid: 10.25 //

Tror dere ikke etternavnene våre hadde blitt mikset om i går? så når bussen kom etter å ha ventet i 45 minutter, havnet vi på en 9-timers busstur til Napa Walley - på vinsmaking! Hadde vært kult å være med på det, men siden vi hadde så få dager her, endte vi opp med å gå av på motorveien, også måtte vi ta en Uber tilbake til hovedkontoret. Heldigvis fikk vi refudert alle pengene, også fikk vi gratisbiletter med sightseeingbussen - så det ordnet seg tilslutt og alle ble fornøyde, selv om det var mye styr og tok endel tid.

Vi fikk jo stoppet flere steder vi hadde tenkt til å ta Uber til senere, så det var fint - her er den verdenskjente broen, Golden Gate:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi kjørte over broen tre ganger, så denne fikk vi i hvert fall sett nok av - haha!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Neste stopp var Sausolito - en liten havne by som minnet mer om Spania enn USA egentlig, haha! Veldig koselig her i hvert fall. Vi tok Uber opp til Muir Woods - og plutselig var vi i en gigtantisk skog med de største trærne midt i SF - det er ganske kult, stor kontrast kan man si.

Se så liten jeg er i forholdt til treet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Planen var å ta båten tilbake, men vi droppet det og tok heller bussen - så vi endte opp med å kjøre en liten sightseeingrute og gikk av ved Alamo Square:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen som kjenner igjen disse husene eller? Ååh - Under samme tak ♥ de hadde dekket vinduene godt til, forståelig nok!

Etter dette var jeg så sliten at jeg dro hjem alene, og min søster dro for å møte en venninne som var her samtidig som oss! SF er virkelig en fin by, jeg gjerne skulle ha sett litt mer av - men alt i alt fikk vi ganske mye ut av disse få dagene! Siden jeg sovnet så tidlig i går, våknet jeg sju i dag - haha, så det ble morgentrening på meg, og nå skal vi snart sjekke ut av hotellet. Turen går videre til Las Vegas 💸

I San Franciscos gater

 • 26.03.2018, 07:51

🚠 SF tid: 22.50 //

Nå er vi tilbake til hotellet etter en lang dag, men egentlig en ganske avslappende dag, hvor vi ikke har stresset rundt slik vi alltid gjør på ferie. Vi tok den berømte kabelvognen til endestoppet, gikk litt rundt og endte tilslutt opp nede ved havnen og pirene - mange kjenner sikkert igjen vognen fra Under samme tak? jeg husker i hvert fall den serien godt fra jeg var yngre, og har faktisk nå nylig begynt å se den på nytt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanligvis bestiller jeg bare svart kaffe, men i dag prøvde jeg noe annet, og den var utrolig god. En kaffe med smak av hazelnut, mocha og cocos!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gatene her går så mye opp og ned, at bilene er påbudt å bytte bremser to ganger i året - det er ekstremt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her fant vi plutselig et utsiktupunkt og man ser Golden bridge i bakgrunnen - dit skal vi i morgen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lombart street - en bakke som en veldig svingete og ganske kul, hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dead end? hehehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alcatraz - et gammel amerikansk fengsel, for de som ikke visste det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse sjøløvene smeltet meg helt - det er det søteste jeg har sett på lenge! Ser ut som en utrolig chill liv å ligge på en pier i solsteiken dagen lang. Etter å ha gått litt rundt her, satt vi oss ned på Hard Rock café for å spise. Vi dro hjem ganske raskt etter det, fordi det var så kaldt ute.

I morgen har vi bestilt en halvdagstur, vi blir hentet allerede 08.30 - så får snart sove tenker jeg!

good morning with a view

 • 25.03.2018, 20:02

🚠 SF tid: 11.00 //

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flyturen hit gikk fort og greit unna - vi kunne se Hollywood skiltet og Santa Monica pieer fra flyvinduet, noe som var ganske kult. vi skaffet oss en Uber og reiste rett til hotellet - Uber her er så enkelt å bruke og veldig praktisk!  I går kveld handlet vi mat i butikken og satt oss på rommet - matbutikkene her har så mye utvalg at det gjør ingenting å handle middag der. Vi bor i 12-etasje, og utsikten er ikke akkurat til å klage på - som dere kan se over! Hvorfor er vi mennesker så opptatt av utsikt, egentlig? Jeg elsker å sitte her å se utover alle skyskraperne og bilene som kjører ned bakken i mens jeg sitter her og skriver - det er nesten ikke trafikk i dag, så man merker at det er palmesøndag.

Nå har vi gjort oss klare og skal vi ut på sightsseing! Ha en god søndagskveld

A dreamday

 • 24.03.2018, 23:42

🌴 LA tid: 15.08 //

I går besøkte vi Disneyland ♥ vi gikk i den parken i 13 timer i, så jeg sovnet før jeg la hodet ned på puten når vi kom hjem i går kveld. Det var mye å se på og gjøre, men jeg syns faktisk ikke parken var så bra. Den i Paris er eksempelvis mye bedre, selv om det ikke er den første parken. Uansett er det morro å ha vært i orgninalparken til Disney og det var jo en fin dag! Kanskje jeg bare begynner å bli for gammel? Hehe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Would you be my Mickey? hehehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så søte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Masse barndomsminner fra den her!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"Finding nemo", en ubåt som gikk under vann, og vi fikk være inne i et akvarium - kult!

2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvelden ble avsluttet med disneymusikk og et fint fyverkeri foran slottet, det var en magiskt stemning, noe helt annet å se det foran her, enn fra hotell-vinduet ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anaheim er det ikke mye å finne på i, så dagen det regnet tok vi bare en Uber til nærmeste kjøpesenter. Så i dag fikk vi sen utsjekk, så når jeg kom meg ut av sengen, rakk jeg å ta meg en liten treningsøkt og plaske ved bassengkanten - slik skulle jeg gjerne ha hatt det hjemme. I tilegg så hotellet vi bodde på ut som et slott! Nå sitter vi på flyplassen og venter på boarding til San Franssicco - vi var tidlig ute, for vi visste ikke hvor mye trafikk det ville være, så vi har sittet her ganske lenge!

Gleder meg sikkelig til å utforske San Franssico, vi snakkes mer der ♥

En fantatisk utsikt

 • 22.03.2018, 08:07

🌴 LA tid 23.50 //

God morgen til dere, og god natt til oss! Endelig har vi få oss litt middag og lagt oss i hver vår store dobbeltseng - som jeg gleder meg til å sove i denne gigantiske sengen, med så lite som fire puter i. Amerikanerne gjør ingenting halvhjertet i hvert fall, det merket vi når vi var på Wallmart i stad - alt selges i store pakninger og det tok tid å finne noe i den butikken. Det nærmeste jeg kom noe uten sukker var energidrikke - de merker nesten alle varer med hvor mange kalorier det er i dem, men sukkerfritt, det har de ikke hørt om? forstå det dem som kan, hehe! Jeg fant et hjørne som var som å gå på iHerb, så fornøyd ble jeg tilslutt. Det er egentlig det eneste vi har gjort i dag, så ikke veldig spennende. Men det er varmt her, palmer overalt og amerkanerne er veldig hyggelige - så det ser bra ut forløping!

Vi fikk utsikt over Island, Grønland og Las Vegas på veien - har dere sett noe så fint? for en vakker natur vi har!

 

Flyturen gikk veldig bra, selv om den ble litt lang - jeg har plutselig begynt å like å fly, er ingen som kan få tak i meg, og jeg kan drive med hva enn jeg måtte ønske i et rolig tempo, uten at det gjør noe fra eller til. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg hadde sett for meg at det ikke var noe lengre flytur enn til New York. Flyturen var visst på 11 timer, så i alt 12 timer i fly - tok vel 20 timer før vi var på hotellet, sovnet faktisk i bilen fra flyplassen, vi landet selvsagt midt i rushtiden, så det tok jo også tid. Tror jeg har vært våken i 3 døgn snart, er veldig forvirret over at det er en annen dag i Norge nå - haha.

I morgen er det meldt regn, så vi har ikke helt fått bestemt oss enda for hva vi skal gjøre, nå er det på tide å sove. Ha en fin dag dere!

Tilbakeblikk fra Wien

 • 18.02.2018, 17:05

I juni fjor var en venninne og jeg i Budapest & Wien i en uke - som vanlig når jeg er på ferie, blir aldri bloggingen helt optimal. I går var jeg innpå den eksterne harddisken min, og fant noen bilder fra den siste kvelden vår i Wien. Husker det var en sikkelig fin, koselig og lang kveld hvor vi bare slappet av med god drikke og mat på kafé, restaurant, bar og tilslutt Hard Rock café. Her kommer det et lite tilbakeblikk fra den nydelig utsikten vi hadde på takterassen vi satt på, med solnedngangen i bakgrunnen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når vi er på ferie bruker vi alltid Tripadvisor til å finne slike perler som over - ikke den beste skybaren vi har vært på, men utsikten var i hvert fall fin likevel! Ett glass rødvin i solnedngangen i hyggelig selskap i en flott by - Wien er en by jeg ikke hadde noen forventninger til, men det er en av de fineste byene jeg har besøkt i Europa, skal definitivt tilbake dit en dag!

Har du vært i Wien?

Bildedryss fra England

 • 22.12.2017, 01:20

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manchester:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stoke On Trent:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se så søt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liverpool:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flashbacks.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blir aldri lei av England

England, baby

 • 17.12.2017, 13:21

Hei på dere, og riktig god tredje søndag i advent ❤ tenk at det er julaften allerede neste søndag - føler at første desember var nettopp...

 

På fredag morgen reiste jeg til England for å besøke en venninne som bor der. Siden hun var på jobb på fredag, så var jeg store deler av dagen i Manchester - fant frem gjorde jeg og greier. Jeg gikk egentlig bare rundt i gatene på julemarkedet, også shoppet jeg litt før jeg reiste videre med toget til Stoke.

Fikk meg også en liten reisekamerat på veien, vi hadde det veldig morsomt med han når vi drakk vin på fredag - han fikk navnet Merlot, etter vinflasken. Ellers koste vi oss med julefilm og pizza 🎅

I går var vi i byen i Stoke å kikket, shoppet og spiste lunsj på café Nero. Vi var litt slitne i går, så vi satt oss ned på to plasser etter det også, så i går var det en ganske avslappende dag!

Nå sitter vi på togstasjonen i Castle, og venter på at toget skal gå videre til Liverpool. Vi har vært der før, så vi har ikke lagt noen spesielle planer for dagen, men hadde lyst til å ta oss en liten tur et annet sted - vi tar dagen litt som den kommer, det blir koselig i hvert fall ✨

Vi reiser sammen til Norge i morgen tidlig, så vi snakkes mer siden 💓

Fineste Lijiang

 • 14.12.2017, 15:16

Jeg har fortsatt endel bilder fra Kina jeg ikke har vist dere - nå kommer jeg nok ikke til å vise dere alt likevel, for det er nok ikke så spennende- men denne gamle-byen er så fin at den må nesten få komme på bloggen. Lijiang er en sikkelig turistplass, og vi følte litt at vi gikk rundt i Hellas til tider - masse liv, musikk, karaoke, mennesker overalt og trange gater med små butikker som solgte alt mulig rart. Var nok her jeg kjøpte de fleste suvernirene, så det sier vi sitt. Vi syntes at dette var veldig typisk Kina, sett fra hvordan vi så for oss Kina før vi dro - men dette er visst så lite typisk Kina som det kan bli, fortalte den ene læreren oss. Det var uansett den fineste plassen vi besøkte syntes jeg, og at tempraturen ba på sommervær gjorde det ikke akkurat noe verre. Hotellet vårt var også utrolig fint - det første rommet vi fikk så ut som en svitte!

Her er bakgården på hotellet, se så fint:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var inne og spiste i en stor mathall, sjekk den her da - uææh:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Husene her er også ganske fasinerende, og alle er helt like:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De må advare mot det meste i Kina, til og med at man ikke skal falle ut i kanalen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hele denne byen var en stor labybrynt med masse kanaler, så jeg turte faktisk ikke å gå noe sted alene der - for jeg hadde garantert gått meg vill i disse gatene!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se så idyllisk:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sendte avgårde sjela mi her ♥

Jade dragon snow mountain

 • 22.11.2017, 12:51

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tok buss og kabelvogn ganske langt opp i fjellet, også gikk vi de siste 500 meterne til toppen. Merket ganske godt at vi var høyt oppe, og luften ble tynnere og tynnere, men den var i det minste utrolig frisk - vi kjøpte oss oksygenflasker for å være på den sikre siden. På toppen er vi 4680 m.o.h, og i foten av himalaya! Det er nok det høyeste fjellet jeg noengang kommer til å bestige, og det var så fint her ♥

Naxi-village

 • 16.11.2017, 17:49

Under forrige landsbybesøk var vi hos Miao-folket, og når vi kom til Lijiang besøkte vi Naxi-folket. Det var to ganske forskjellige opplevelser - Naxi-folket er en enda mindre minoritet, og de bodde enda enklere enn Miao folket - selv var jeg inne å så hvordan dem sov, og det var blant annet så skittent at jeg tror ikke de hadde vasket på mange måneder. De lagde maten til oss ute i bakgården - som dere kan se lengre ned. De stilte også opp med bål, musikk og lærte oss mongolsk bryllupsdans, om jeg ikke husker helt feil!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg antar at dette er glassnudler? jeg turte aldri å smake på de. Dette er bare en av de rare rettene vi fikk i løpet av tre uker. Jeg husker jeg var veldig fornøyd med teen jeg fikk servert her, men pågrunn av manglende engelsk kunnskaper fikk jeg dessverre aldri noe navn på den!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tror det siste bildet her må være ett av favoritt-bildene mine fra turen - se på den glade gutten da ♥ som begynte å gråte etterpå, jeg tror faktisk de små syns at vi hvite er like skumle som aliens...

Etter å ha besøkt disse to landsbyene, så har ordet minoritet plutselig fått en helt ny betydning.

Summer palace

 • 16.11.2017, 09:33

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// En labyrint- husker ikke helt hva denne var til for, men den førte oss i hvert fall til dette huset:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det var ganske mange trapper opp til toppen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// mange som klapper på disse apene..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Under er nok det stedet jeg likte best, så ikke for meg at vi skulle havne i et så fint området, dessverre kommer det ikke like bra frem på bildene hvor fint det faktisk var her - en passe sliten og syk Sandra, men det var verdt det:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommerpalasset i Kina er delt opp i en ny og en gammel del - nå la jeg bare ut tre bilder fra det gamle på toppen her, fordi resten var mest ruiner (som var keiserens feriested under Qing dynastiet). Resten er fra det nye palasset som keiseren bygget som et feriested, for å vise og markere Kinas storhet og å bygge noe vakkert. Det er et utrolig stort området - omringet av parker, vann, broer, butikker, lange ganger og mange hus. En veldig idyllisk og fin plass, kan tenke meg at det var rimelig luksus å være her når det ble bygget, og det var nok veldig få som hadde råd til å besøke denne plassen.

Det var dagens historietime til dere! Hva syns dere om plassen?

Bamboo tempel

 • 12.11.2017, 20:10

Disse byggene er visstnok laget slik at de kan overleve jordskjelv - liten fakta jeg ikke visste. Endel av området var sperret av her, noe som var litt kjedelig - men føler jeg har fått sett nok templer uansett, haha:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av tempelpusene ♥

Måtte ha valuta for vaksinene vi tok, og når vi kom til Kunming var det endelig dyr å møte ute i gatene - det likte jeg som er så glad i dyr!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

All arkitekturen i Kina er egentlig ganske lik - det går mye i farger og dyreskulpturer, og det er så mye som skal bringe lykke. Hvis jeg ikke har lykke med meg etter tre uker i Kina, (I dette tempelet traff jeg mynten i munnen til en drage i et vann) - så er det faktisk bare å legge overtro på hylla, hehe!

Sunset

 • 09.11.2017, 17:57

Hallo fra Kunming igjen!

Vi kom tilbake hit i 20-tiden, og jeg har nettopp lagt meg i sengen med en pizza og en boks p-max jeg fant på et busstopp i stad. Etter å ha ventet på den pizzaen i en time, (jeg rakk faktisk å nappe brynene i mens vi ventet, her tar vi den tiden vi har til rådighet) kan jeg fortelle dere at den nå er spist, og at den ikke var verdt det. Nå verker leggene etter å ha sittet 8 timer i buss, nesa er tett, kroppen lengter hjem til seng, ro, klesskap og hodet er lei av å leve i en koffert (som jeg forresten røk i dag tidlig, så i morgen må jeg handle ny).

Nå er det te-tid og ansiksmaske på meg - Kina har ødelagt både negler, hud og hår. Jeg ser sikkelig forskjell på meg selv fra før jeg dro og hvordan jeg ser ut nå, og det sier vel kanskje litt, i tilegg orker jeg egentlig ikke å bry meg lengre! Nå gikk faktisk strømmen også - er alltid noe som må være galt, i går var vi nødt til å bytte rom fordi det ikke var varme og når jeg sier det sånn - så fungerte rommet som kjøleskap, så nå er jeg syk igjen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// disse bildene er tatt fra innsiden av vinduet vårt på hotellet i Bejing - rart vi frøys?

I morgen er det faktisk vår siste hele dag her - nesten litt trist nå som jeg er blitt vandt til denne tilværelsen. Jeg ser frem til å komme hjem, men det kommer til å bli veldig rart i starten. Er det en ting jeg har lært i løpet av disse tre ukene, så er det at Kina virkelig ikke er slik man sitter og tror at det er i norden. Jeg har opplevd så utrolig mye på kort tid, at jeg ikke har rukket å sortere eller å bearbeide alt enda - selv om det har vært slitsomt til tider, så sitter jeg igjen med så mange fine opplevelser, og turen har vært veldig interessant - nå gjelder det bare å bestå eksamen.. heh!

Nå som strømmen er tilbake, er det på tide å legge puta på hodet - denne kroppen er utslitt. I morgen blir det en lang dag med skole, siste rest av det jeg skal handle inn og avslutningsfest - så skal prøve å kose meg med det, før det blir 15 timer i fly og 3 flybytte - jeg gruer meg allerede...

Vi er tilbake i Norge søndag kveld - det kommer et innlegg med noen bilder fra dagen i dag i morgen tidlig, som jeg skal skrive nå!

Håper dere har det bra - så snakkes vi mer i Norge ♥♥♥

Landsby-besøk

 • 06.11.2017, 18:36

I går tok vi buss flere tusen meter opp i fjellet, og der møtte det oss en liten landsby med 60 innbyggere i byen (700 i hele området, om jeg ikke husker helt feil) . De levde av å dyrke egne grønnsaker, mais og av å slakte dyr - de hadde ikke internett eller butikker og kun en bås med doer de delte. De serverte oss lunsj, også hadde vi et lite opplegg med de med sang og slikt.

Det var en veldig spesiell, men også fin opplevelse å se hvordan andre lever - det var som en helt annen verden, og konstrasten var så utrolig stor i forhold til hvordan vi lever i Norge:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mye gammelt og skittent

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tror de hadde en slags drakt, og de eldste damene hadde oppsatt hår - mulig det betydde at de var gift, jeg vet ikke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tror det er en stund til jeg spiser bacon igjen - eventuelt aldri...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllinger!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den har bare litt skjeive tenner. Dyrene var utrolig søte, selv om de kanskje ikke hadde den beste standaren. Jeg så en hund som satt lenket fast i et tre, da fikk jeg helt vondt i sjela - vil ikke engang dele bildet med dere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har dere sett noe så søtt? ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse barna var rimelige nyskjerrige på hvem som hadde invandert landsbyen dems - det forstår jeg godt, en gjeng raringer som går rundt og knipser bilder..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen ble litt redde og...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi gikk endel når vi skulle ned igjen, og kom forbi en sikkelig fin innsjø.

Etter å ha blitt banket av kinserne i basketball, så gikk jeg meg vill rundt i kvartalet, og innså at jeg faktisk hadde gått stikk motsatt vei av dit jeg skulle i utgangspunket. Kinesere kan dårlig (eller ingen) engelsk, men heldigvis så kan de peke - hotellkortet kommer godt med for å si det sånn. I kveld har vi vært ute og spist - det er like overraskende hver gang vi spiser, for vi vet aldri hva vi får! Nå skal det sies at det meste smaker egentlig det samme, lurer på om de bruker samme krydder i all maten, jeg. Vi var en tur innom Carrefour på vei tilbake (den skuffet meg, den i england er mye bedre!) for å handle kofferter til morgendagens tur - vi reiser et par netter til Lijiang, for å gå opp til Himalaya-fjellet. Det ser jeg i hvert fall frem til! Nå skal jeg se om jeg klare å få lastet ned en bok på lesebrettet jeg kjøpte i stad, så er det vel bare å sove for så å stå opp å sove videre i 8 timer på bussen - håper jeg får gjort noe produktivt på de timene!

Vi snakkes!  

Sykkeltur i Kunming

 • 05.11.2017, 17:37

Vi har hatt fri hele kvelden og har utforsket området vi bor i. Vi var innom flere steder for å spise, og i flere butikker - de selger så utrolig mye rart her nede, butikkene ligger ofte nede i kjellersmug og de ansatte fotfølger deg nærmest når du kommer på innsiden, noe som er utrolig slitsomt!

Vi endte plutselig opp med å stjele hver vår bysykkel - det ble en ganske lang sykkeltur på oss også - vi var helt inne i sentrum. Det verste er at det gikk mye fortere å sykle enn det gjør å få skaffet seg en taxi frem og tilbake (for det er vanskelig langs veien). Vi fikk sett mye på kort tid, og nå er det egentlig ingenting som sjokkerer meg lengre - Kina er virkelig et merkelig land! Trafikken her er jo helt vill, noe som egentlig gjorde det enda mer gøy - heldigvis så kom vi oss hele hjem igjen alle sammen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altså - det er en emoj fastfoodsjappe?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her har vi e-bay langs veien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg fikk lyst på vannmelon - helt til det gikk opp for meg at de står og selger det midt i veikrysset, hvor forruenset blir ikke den? merkeligste jeg har sett på lenge!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Også fikk jeg litt trim - det gledet treningsshjertet mitt. Det har gått fint uten forsåvidt, men det er jo fordi vi går så mye at jeg ikke har sjans til å klare å få i meg det jeg burde i løpet av en dag!

Nå har jeg dusjet av meg all eksosen og det er sovetid - i morgen venter to forelesninger, og selv om det er spennende så faller jeg somregel ut etter 15 minutter. Etter det skal vi spille basketball faktisk, og resten av dagen vet jeg ikke hva som skjer - det som er greit med å være på studietur, man vet aldri hva som venter seg neste dag.

Dere må ha en fin dag!

Kunming safaripark

 • 04.11.2017, 17:15

Ni hao - elsker å si det fremfor hei nå!

Her går dagene unna, og i går besøkte vi Bamboo kloster/tempel - går det ann å bli lei av de? Ja.. det er ikke så fasinerende med sightseeing lengre, selv om de er sikkelig fint laget så går det mye i det samme! Jeg vet egentlig ikke hva vi drev med i går kveld, men vi var på en slags kineisk fest på universitet med underholdning vi ikke forstod noenting av - vi hadde også noen innslag, jeg ser for meg saueflokken danse og synge "jeg gikk meg over sjø og land" i mens kineserne sitter i salen og ikke forstår noe som helst. På kvelden dro vi ut, så har egentlig vært ganske redusert i dag som vi har hatt fridag.

Dro likevel til dyreparken, og i dag har det vært sommer her, endelig pent vær:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plutselig løp det en gjeng med sebraer mot oss - var sikker på at de skulle løpe oss ned, vi var ikke klar over at dyrene var løse!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fikk sikkelig konfu-panda følelse av å se de dyrene med den bakgrunnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne parken var mye større enn vi trodde, så vi angret veldig på at vi ikke tok safari-bil frem, og turen til parken ble mye lengre enn forventet. Vi ville egentlig bare se pandaene, men å klappe og ta bilde med baby-tigere var nok høydepunktet - søteste jeg har sett, bortsett fra at den beit meg. Ellers har vi vært ute og spist litt, vasket klær og handlet - det begynner nesten å bli litt som å være hjemme nå, og ting er ikke så spennende lengre..

Her er det natt nå og sovetid - i morgen skal vi besøke en landsby! Får vel si ha en god dag videre til dere ♥

Ankommet Kunming

 • 02.11.2017, 06:05

Ni Hao!

De siste dagene har vært ganske slitsomme, jævelige og jeg har masse nye opplevelser i bagasjen. Det har gått i ett fra morgen til kveld og kultur og sosialiserings-hjernedelene mine er sprekkfulle nå - det er ikke plass til mer. Den lille tiden jeg har tatt meg fri, fordi jeg har vært så dårlig har jeg ikke orket å stikke innom her. Siden sist har vi besøkt himmeltempelet, perlemarkedet, det gamle og nye sommerpalasset, den norske ambassaden (det var som å komme en liten tur til Norge igjen - utrolig stor kontrast fra utsiden) og en gate med forskjellige butikker og kunst. Jeg skal lage innlegg om det når jeg kommer hjem!

Det var ikke mye fristende å reise videre for 10 nye dager i en ny by, for å si det slik. Vi brukte hele gårsdagen på å reise, og tok flyet til Kunming. Jeg ble heldigvis positivt overrasket over denne plassen og det er litt mer Kina tilstander her, med e-bay butikker på hvert hjørne. Her er det både varmere, bedre luft, bedre mat, bedre hotell, mindre plass og alt er mye mer tilgjengelig, så jeg skal nok klare meg de siste dagene som er igjen! Det var så utrolig deilig å komme seg vekk fra Beijing og å få litt miljøforandring, og jeg kommer nok aldri til å reise tilbake dit igjen noensinne!

Nå er vi enda mer studenter, og startet dagen med forelesning på kinesisk som ble oversatt til engelsk - tidenes sovemedisin med andre ord. Her er noen bilder fra omvisningen rundt campus:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mye fin arktitektur her nede

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Folk danser, synger, leker og gjør rare ting på gata overalt - litt fasinerende egentlig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lykketrappen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå har vi hatt en to timers lunsjpause - noe som er ekstremt luksus, det er første gangen jeg slapper litt av uten å være totalt utslitt. Vi skal snart gå bort til universitet nå og ha forelesning om papir-kutting, også skal vi sikkert leke litt med papir selv etterpå. Etterpå tar vi buss til Nordica (jeg vet ikke hva det er...), og der skal vi også spise middag!

Fridag i Bejing

 • 28.10.2017, 18:11

Hei fra Kina!

I dag var det virkelig etterlenget med en fridag - det gikk i ett fra morgen til kveld i hele går og fitbiten viste nesten 25 tusen skritt. Vi var først i en park, også gikk vi videre derfra til den himmelske fredsplass - der fikk vi se Mao (som ingen egentlig vet om er ekte eller ikke) - en veldig spesiell opplevelse må jeg si. Etter vi hadde spist lunsj dro vi videre til den forbudte by, og gikk rundt der i noen timer. Det var en ekstrem stor plass, og nesten alt var helt likt - på kvelden var vi på akrobatshow, jeg fikk endelig fikset iPhone-skjermen min (igjen), også tok vi oss en liten tur på byen senere. Jeg skal vise dere masse bilder senere!

Sov helt til 08.30 i dag, jeg har verken lyst til å legge meg eller å sove lenge her - sengen er så hard, at jeg kunne like godt ha ligget på en benk. Vi brukte fridagen vår på å reise til silkemarkedet, og en tur til Beijing sentrum og matgaten der - trengte litt flere klær, for de vi har vasket tørker aldri og det er så kaldt fordi solen ikke skinner ordentlig i gjennom all eksosen. Kina er ikke så billig som alle tror (det er dessverre ikke levende e-bay, men jeg har sett levende e-bay langs veien hvor de sitter og pakker - ganske kult), men kan ikke klage på utvalget i sentrum, og alt var så mye renere og finere enn her vi bor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Beste jeg har smakt på en uke - begynner også endelig å finne ting jeg kan spise. Etter en uke er jeg så lei av kina-mat, og det er to uker igjen...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// De levde... og sprelte der de hang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er det sikkelig søndagstemning nå - med mat, rolig musikk, koseklær og kortspill. Vi er så heldige at vi skal på gudstjeneste i morgen tidlig - klokken er 00.00 her nå, så er vel ikke så altfor lenge til vi må finne rommet vårt tenker jeg! Orker ikke å være sliten - fornuftig jente som jeg er da vet dere. Nå er jo dette studietur og ikke ferie også...

Håper dere har det bra i Norge ♥

Den kinesiske mur

 • 26.10.2017, 18:39

I går var vi på universitetet nesten hele dagen - det er litt av en plass. Det er helt umulig å orientere seg der, netting i mellom etasjene i tilfelle noen detter ned, kø for å ta heisene og radio i gatene - sistnevnte er ganske kult, men det bråker jo over hele campus! Den ene forelesningen vi hadde var om menneskerettigheter, og den var egentlig ganske interessant - hun fortalte oss også at alle klasserom på skolen er kameraovervåket, noe jeg ikke har lagt merke til engang!

Vi hadde pauser i løpet av dagen selvfølgelig, og fikk oss denne lunsjen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En stor handletur i en gigantisk matbutikk ble det også etterpå - mye er billig her, og jeg har allerede blitt bortskjemt på prisene! På kvelden var vi litt sosiale med de kinesiske studentene - vi opplevde litt kulturkræsj når vi skulle leke nøtt og sannhet likende lek. Også i edru tilstand - ikke akkurat typisk norsk.

Idag var vi oppe tidlig for å reise til den kinesiske muren - sinnsykt kul opplevelse å ha vært der, og vi gikk over store deler av muren. Endelig litt mer aktivtet var min første tanke, haha - jeg savner å trene hver dag, men tenker kroppen min er glad for både treningsfri og litt sukker. Ting er så søtt her, at jeg blir kvalm - men kommer ikke utenom det.

Bildene fra muren ble litt mørke, så de fleste trenger og redigeres - så det kommer et eget innlegg om det en dag jeg orker, her er i hvert fall ett bilde:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg begynner å like Kina litt egentlig, foreløpig er det morro med den store kulturforskjellen, og at ikke alle sitter med telefonen hele tiden - men det er over 2 uker igjen så er bare å passe på. Vi spiste and i stad, også har vi bare sittet på rommet og slappet av - noe vi trengte alle sammen! Men nå må vi legge oss, vi har en lang dag foran oss i morgen med masse program!

Jeg tenker ikke over tidsforskjellen, så hvis innleggene kommer ut på helt rare tidspunkt så er de derfor -  her er den 00.40 nå - så natta!

Kultursjokk

 • 25.10.2017, 17:34

Hvilken dag er det nå? Har vi hoppet over en dag? har vi kun vært borte i litt over 1 døgn?

Nå føler jeg meg som en utslitt kultursjokkert døgnflue.

...

Det var omtrent det jeg rakk å skrive mandag kveld - jeg var så utslitt og hadde tatt en sovetablett så måtte bare lukke igjen PCen for å sove, fordi jeg begynte å skrive feil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En strålende fornøyd Sol på Gardermoen - når vi landet i København var gjengen i gang med å drikke i mens vi ventet på neste fly. Er ikke uskyldige selv om skolen er kristen, for å si det slik - vi ga oss med det altså!

Flyturen gikk overraskende bra - flyet var så stort, at vi nesten ikke merket noe til turbulensen. Men det var en lang tur - jeg sov rundt en time, så det var begrenset hvor spennende skjermen foran meg ble, så vi var passe overtrøtte når frokosten ble servert. Når vi ankom ble vi kjørt med tog til bagasjeplassen - aldri opplevd å kjøre tog innpå en flyplass før! Alt tok veldig lang tid, så vi rakk såvidt å stelle oss før vi skulle ut å spise lunsj, også møtte vi de kinesiske studentene etter det - en meget opplagt gjeng de fikk møte. Bildene under er fra middagen vi fikk servert senere på kvelden:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Dere kan kanskje tenke dere hvordan jeg hadde det her? jeg rørte en bit fra lunsjen og en bit fra middagen - det over var så sterkt, at jeg merket det selv uten å spise det. Vi måtte omtrent tilbrede maten selv, og vi fikk servert varmt vann til maten? Haha - det var ganske underholdende i det minste! Spisepinner er det eneste som er å oppdrive, så jobbe må vi også gjøre for maten  -jeg eier ikke talent i det, så å spise tar sin tid. 

I går reiste vi til først til the Hutongs - som er endel av gamle Kina. Vi fikk gå inn til en familie her, og standaren var ganske lav.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// søteste tebutikken - prøvde å begrense meg her inne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Verdens minste brannbil?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Disse doene kunne jeg ha klart meg uten, men man vender seg vel til det meste? går mye antiback for å si det sånn, og lærte fort at man må gå med papir på seg til enhver tid - jeg skjønner det ikke jeg, de bruker verken såpe eller dopapir?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Jeg vet ikke hva dette er, men det så kult ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// En roseis ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er mye morro mat å oppdrive, jeg er litt pinglete, og har kun smakt på en saftis med dragefrukt - merker jeg har nok med å smake på maten vi får servert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi reiste videre til et daoistisk tempel - dette ble jeg faktisk litt fasinert av, det var så mye finere å se det i virkeligheten enn å bla i gjennom en bok og å lese om det:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er vakter absolutt oooveralt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er en ape der det er grått - det skal visst bringe lykke å klappe der tre ganger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// En lykkebrønn - det stod en dame der og kastet og kastet, fordi hun skulle treffe bjella - haha, altså. Meningen bør jo være å treffe på første forsøk?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Disse tegnene er vel kjent for de fleste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Rompa til skillpadda, hihi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi dro videre til silkemarkedet - var sikker på at dette var ute, men det var en stor bygning. Jeg hadde ikke planer om å handle på markedet, siden jeg hater å prute - men det var egentlig litt morsomt. Jeg endte blant annet opp med å kjøpe en silkedyne til 220kr, jeg smilte, men hun som solgte var ikke veldig blid. Hvordan jeg skal få den med meg hjem vet jeg ikke enda, men finner vel en løsning på det og! Det er altfor billig her, så jeg er glad vi ikke gjør slike ting hver dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Så utrolig mye biler, mennesker og høye bygg overalt - jeg tror vi stod mer i busskø enn vi faktisk kjørte. Når jeg tok dette bilde var klokken rundt 17.00, noe som vi si at solen ikke hadde gått ned - den bare gjemmer seg bak all forrensningen, jeg har virkelig forstått hvorfor kinesere reiser til Norge for å oppleve naturen nå. Jeg skal aldri klage på dårlig luft igjen i hvert fall, for her er det helt forferdelig når det kommer til det - vi bor høyt oppe og jeg har prøvd å ta bilde av soloppgangen, men den er bare helt grå...

...

Det her ble et langt innlegg, men ville hilse på dere, også hadde jeg plutselig så mye å fortelle om! Internett er treigt og vi har fult program hele tiden, så jeg vet ikke helt når neste oppdatering blir egentlig. Har fått meg VMP tilgang på tlf, men jeg har ikke internett, og måtte i siste liten bytte telefonummer - så nå har jeg også kontantkort. Men vi snakkes siden, håper dere har det bra ♥

Dag 2 i Stockholm

 • 18.10.2017, 16:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ikke akkurat mangel på museum i Stockholm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var dessverre litt tidlig ute, men en annen gang vil jeg få med meg halloween her - i det minste Grøna Lund!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når vi stod her så kjørte det plutselig en kafé trikk forbi oss - det var ganske kult!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne salaten var faktisk så god at den fortjener å komme på bloggen - Sverige er så mye flinkere enn Norge på mat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hehe, klarte å lure litt protein inn i kaffekoppen min!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvor kul var ikke den her?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter vi hadde vært på Abba-museumet - tuslet vi rundt i området og i shoppingatene, før vi reiste videre til gamle byen. Vi satt oss ned på en koselig liten kafé  der, og gikk rundt i de små og trange gatene - vi var litt sent ute, så solen hadde nesten gått ned når vi kom dit - men det var sikkelig stemningsfylt å være der på kvelden, så det gjorde ingenting! Vi reiste til Hard Rock café etterpå og tok oss et glass vin - jeg er litt sær at jeg samler på t-skjorter derfra, så jeg reiser så og si alltid innom der. Ved hotellet stoppet vi på en gresk restaurant for å spise middag- det var ikke topp gresk stemning der akkurat, men en gresk øl hjalp jo litt ♥

Klar for siste dagen i Stockholm

 • 15.10.2017, 11:42

God morgen fine dere!

Jeg har både fått trent og spist en stor frokost denne søndagsmorningen - så nå er jeg sikkelig klar for siste dagen i Sverige! I dag skinner sola som bare det, noe som gjør det ekstra hyggelig. Planen i dag er å gå innom et par butikker - hvis du er på utkikk etter en storby å shoppe i, så bør du reise til Stockholm, det er jo shoppingsenter og gater overalt. Etterpå skal vi reise til slottsområdet, så får vi bare se hva mer vi rekker før flyet vårt går hjem 22.30 i kveld - vil ikke forlate Sverige og matbutikkene her, haha ♥ Vi er straks klare for å sjekke ut av hotellet nå - så vi snakkes mer i kveld, eller i morgen!

Ha en fin søndag

Dag 1 i Stockholm

 • 14.10.2017, 16:30

Noen bilder fra i går:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To trøtte, men glade ansikter - sis

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Søtt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utrykket "båt er båt", fikk en totalvendig etter å ha sett Vasa-skipet - det var så utrolig stort og gikk over 7 etasjer!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥♥♥

Saturdays breakfast

 • 14.10.2017, 11:16

God morgen, lørdag! ♥

Jeg våknet så tidlig i dag, at jeg vurderte å stå opp for å trene litt - heldigvis klarte jeg å sove mer, men tilslutt stod jeg opp og gikk i dusjen, så jeg har vært våken i noen timer allerede. Nå har vi nettopp spist frokost, og den var så bra her - jeg er alltid usikker når jeg må spise noe annet enn det jeg er vandt til, men det var virkelig ikke vanskelig i dag. Skal innrømme at jeg brukte litt tid på å lage denne skålen da:

Så dette har vært en morgen med totalt avslapping - noe jeg virkelig trengte merker jeg! Nå skal vi sminke oss, og reise på Abba-museumet. Det regner og er grått ute, så vi håper på litt bedre vær utover dagen! Storbyer er absolutt finest når det er lyst ute ♥

Sweden Love

 • 13.10.2017, 23:12

God fredagskveld dere!

Vi ankom hotellet før utsjekk var ferdig i dag, men var så heldige at de hadde et ledig rom til oss - også på fredag den 13 i tilegg ♥ Vi ble sikkelig glade for at vi fikk slappet litt av før vi dro ut igjen! Vi dro på Vasamuseet i dag, shoppet litt og ble litt kjent i området - som vanlig trives jeg veldig godt i Sverige! Jeg orker ikke å redigere bilder nå, så jeg legger bare ut noen mobilbilder - flink som jeg har vært, så har jeg omtrent brukt opp strømmen på kamera allerede, fordi jeg har filmet så mye - så det var jo dårlig planlegging av meg og ikke ta med meg lader.

Til tross for at det var iskaldt ute i dag, så endte vi opp med å kjøpe hver vår boks med is - haha, bedre lunsj kan man nok ikke få på en fredag! Når jeg først er i Sverige og den isen er tilgjengelig må man jo slå til - spørs om det ikke blir en reprise i morgen / Obligatorisk med bilde av den rosa posen ♥På veien til Museumet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tok med oss takeaway på hotellet når vi dro hjem, fordi vi ikke orket å spise ute i dag / matbutikkene her er himmelen for meg, og jeg har allerede testet nye produkter og kjøpt inn gode gamle.

Hotellet vi bor på er sikkelig fint, så det gjør absolutt ingenting å tilbringe tid her. Akkurat nå koser jeg meg med de tre produktene over til dessert. Heeh. Tenker vi snart skal legge oss, siden vi er ganske slitne begge to og vil være opplagt til en ny dag i morgen!

Stockholm for the weekend

 • 13.10.2017, 10:46

Hello from Sweden

Nå har vi kommet frem til Stockholm, etter en kort flytur - man rekker jo såvidt å komme opp i luften før man lander igjen - flyet gikk 08.30, så vi var tidlig oppe i dag. Nå sitter vi på bussen inn til byen, og vi har ellers ikke lagt noen planer for dagen - vi tar det som det kommer tenker jeg!

Ønsker dere en god fredag, og ikke minst - GOD HELG 😁

Next destination: Stockholm

 • 20.09.2017, 23:40

Det er ingen hemmelighet at jeg liker å forflytte meg rundt - spesielt ikke hvis det innebærer å reise til et annet land. Jeg var redd det ikke skulle bli noe tid til å reise denne høsten på grunn av studiene, men på skolen i dag satt jeg og bestilte flybiletter til Stockholm for søsteren min og meg. Vi skal bare være der en helg, men vi får hvert fall tre hele dager i vårt fine naboland. Ååh, jeg er så glad i Sverige! 


// google

Jeg har vært i Stockholm når jeg var liten og en gang på jentetur - men det er mange år siden og vi opplevde egentlig ikke noe serlig mer enn utelivet den gangen. Denne gangen vil jeg utforske mer av byen - om dere har noen fine tips ting til å gjøre, se og gode restauranter så kom gjerne med de i kommentarfeltet ♥

Solnedgang i Jotunheimen

 • 27.08.2017, 09:53

God morgen søndag!

// Et par stopp på veien hjem i går kveld

Nå sitter vi og spiser frokost, med slitne bein etter vi gikk over Besseggen i går - hadde ingen anelse om at turen var så lang, innebar så mye klatring og opp og nedstigning. Turen tok vel rundt 7-8 timer og var på rundt 24 km, så vi var ikke hjemme før 20.30 i går kveld - da lagde vi taco og la oss på sofaen med engang! Det blir nok lenge til neste gang, om det noen gang blir noe neste gang, haha - men turen var veldig fin tross alt!

Nå skal vi snart gjøre oss klar for å reise hjemover mot Oslo - blir vel litt stopp underveis, så greit å komme seg avgårde. Håper dere får en fin søndag!

Roadtrippin

 • 26.08.2017, 00:02

Det ble litt av en roadtrip oppover i dag - vi hadde et langt stopp i Hønefoss, har faktisk aldri vært i den byen før så det var på tide! Vi shoppet litt der, før vi kjørte videre! Er ekstra koselig å kjøre bil i så fine omgivelser - vi stoppet ved dette vannet langs veien, og så på solnedgangen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når vi kom frem dro vi på Peppes for å spise middag - jeg prøvde ut en av greenlight pizzaene dems, og ja - den var mye sunnere, men toppingen var ikke spesielt god syntes jeg!  Nå har vi endelig kommet oss på plass i leiligheten og lagt oss til rette på sofaen foran tv. Vi skal vel snart legge oss, så vi er opplagte til i morgen!

Turist i egen by

 • 26.07.2017, 11:17

Haha - altså. I går etter at vi hadde spist fisk på en restaurant vi aldri pleier å være på, så spurte de om det var første gangen vi var i Risør, og etter vi hadde vært der tok vi oss en gåtur på Tangen - det er der alle de små hvite husene ligger. ALLE trodde vi var turister der også - de sa vi bare måtte gå ned til havet for å se oss rundt, og noen spurte til og med om de skulle ta bilde av oss. Vel, man skal ikke si noe om gjestfriheten og stolheten av byen her i hvert fall - måtte le passe mye når de bare "nå tar de bilde av huset ditt", og jeg visste hvem det var - i mens de trodde vi var to turister!

Jeg må innrømme at byen er ganske fin på denne siden - vi er jo aldri her, men jeg kan jo forstå at turistene velger å reise hit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anker ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kastellet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plutselig fløy det masse svaler over oss ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Risørflagget:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi fant et par fine topper også, og der fikk vi utsikt utover hele byen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var dagens lille Risør-guide - skal sies at her finner man ikke akkurat frem med kart, så man må nesten bare gå på oppdagelsesferd selv! Etter kveldsturen vår dro vi på trening, og nå har jeg nettopp spist havregrøt og skal en tur til byen sammen med mamma. Senere skal jeg ut på Stangholmen med jentene- håper på like fint vær i dag som i går! 

Ha en fin lille lørdag ♥

En sørlandsperle på Østlandet

 • 15.07.2017, 21:42

I dag tidlig tok hele familien båten fra Aker Brygge, og ut til Oscarsborg-festning - det var museum der og sånt, men jeg brydde meg egentlig mest om utsikten og havet:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter vi hadde vært der tok vi båten videre til Drøbak - en stemningsfylt by som minnet meg om sørlandet med hvite hus, blomster og rett ved havet. Vi spiste lunsj i sola med utsikt utover havna, og så litt i de små butikkene som var der og det berømte julehuset - julebutikken som er åpen året rundt.

Søsteren min heter Trine-Lise, hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etterpå tok vi båten hjem igjen, og følte vi hadde hatt en solfylt ferie på "sørlandet", bare en liten båttur unna Oslo!

Resten av dagen solte vi oss, jeg dro på trening og nå har vi nettopp grillet, og lagt oss på sofaen. Vurderer å ta meg en tur ut, men har ikke helt bestemt meg enda. Vi får se, håper dere har en fin lørdag ♥

Stefansdomen, Hundertwasserhaus & Risenrad

 • 04.07.2017, 14:44

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hest & kjerre var noe vi så overalt, og de hadde en egen stor og fin bygning hvor de drev med hestetrening - tror jeg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikten på toppen av domkirken - for å si det sånn, så var det verken verdt inngangspengene eller å gå opp de 343 trappetrinnene i en trang gang!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vet egentlig ikke hva som er greia med dette - men vi dro dit fordi det så kult ut, og det var det jo?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så har vi verdens eldste parieshjul - det er 120 år gammelt og overlevde krigen, det er ikke verst at det har stått så lenge og fortsatt fungerer! Det gjorde meg litt nervøs, men turen var kjempefin, og utsikten var så fin på toppen der - absolutt og anbefale!

Alle disse bildene er fra Wien - mer kommer nok senere!

Hva syns dere?

Belvedere palace

 • 29.06.2017, 20:13

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siste dagen vår startet vi med å reise til Belvedere slottet - ikke like imponerende som Schobrunn, men det var fint her også - men det kommer ikke like bra frem fordi det var litt overskyet. Etter besøket på slottet reiste vi til Hundertvasser, der spiste vi også sushi til lunsj før vi dro uvitende videre til en stor fornøyelsespark - vi skulle til pariserhjulet, og var ikke akkurat klar over at det lå et stort tivoli der. Vi hadde mer vi ønsket å se, så vi dro videre med engang igjen, og vi fikk sett ganske mye av Wien på kort tid - men nå gikk vi også hele tiden! Noe av det siste vi gjorde var å gå opp alle trappetrinne til domkirken, etter det fant vi noen små spesial-butikker vi ville besøke, og Mozart statuen - man kan jo ikke ha vært i Wien uten å ha sett den. Vi fikk en veldig fin avslutningen på turen - når vi satt i skybaren fikk vi utsikt utover byen med solnedgangen i bakgrunnen ♥

Gott morgen fra flyplassen

 • 28.06.2017, 10:14

God morgen!

Dere kan jo prøve å gjette hvem som reiste fra Wien altfor tidlig i dag - det var meg selvfølgelig. Jeg var fremme litt før 08, lette ganske lenge etter innsjekkingsskranken og når jeg fant den så var det ingen der. Jeg gikk til informasjonen, og det var da jeg innså at jeg var altfor tidlig ute, og at de ikke hadde åpnet enda - haha, er det mulig!

Så da var det bare å finne seg en plass å henge. Jeg fant meg kaffe, og en soya-dessert - jeg hadde jo alt spist frokost så ja. Jeg kom selvfølgelig ikke på tiden til innsjekk heller, så måtte stå 30 min i kø... hvorfor gidder jeg? Haha!

Nå har jeg vært igjennom de fleste butikkene her, og satt meg ned på en koselig plass. Det føles ikke akkurat ut som at klokken er 10 på morgningen lengre! Syns det er litt chill å vente på fly, jeg. Det er så rolig atmosfære når folk bare.. venter.

Men nå må jeg faktisk gå til gaten - vi snakkes i Norge ❤

Schönbrunn Palace

 • 27.06.2017, 01:20

Et lite øyeblikk i går, så savnet jeg Budapest - det kan jeg si at jeg ikke gjør lengre. Wien er en helt fantatisk fin by, og jeg er virkelig imponert over hvor fin den er - den går rett inn på listen over en av de fineste byene jeg har besøkt i Europa, og det har jo blitt endel i løpet av årene. Det er fine bygninger på hvert eneste hjørnet, og det er egentlig bare å se opp, så finner man noe pent å se på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ble veldig positivt overrasket over Schonbrunn slottet også - for jeg trodde jo at det var et annet slott vi skulle til - hehe! Det var veldig fint der, og et stort området med masse parker. Er man i Wien må man innom denne plassen!

Vi har sett mye av byen ellers i dag også - vært på marked, spist på Mozart caféen, og kvelden avsluttet vi på en koselig restaurant. Vi har gått nesten 25 tusen skritt i dag, så nå var det utrolig godt å slappe litt av - i morgen skal vi reise til det andre slottet, og litt andre ting vi ikke rakk i dag!

Slapp café-dag i Wien

 • 26.06.2017, 11:06

Etter vi hadde tatt en taxi til leiligheten i går, så begynte det å regne - ikke bare litt heller, så det fristet ikke mye å gå ut igjen. Vi gjorde det tilslutt, men det var jo ikke så mye å gjøre i regnvær heller - heldigvis ble det oppholdt etterhvert, så vi slapp å bli gjennomblaute på vei hjem!

 

Det ble til at vi først spiste på Vapiano, dro på en kattecafé, også dro vi på en annen café som er Wiens eldste og vakreste - vet ikke om jeg er enig i det siste, men gammel var den, vi følte oss litt kulturelle der vi satt sammen med alle de gamle. I går ble det en café dag i rolige omgivelser - sikkelig søndagsmodus for oss, og egentlig over hele byen.

I dag skinner sola, havregrøten er spist (missed it!), sminken er tatt på og beina er litt mindre hovne - det eneste jeg vet er at jeg vil se slottet egentlig. Jeg fant ut i suvenirbutikken i går at Mozart er fra Wien, så det sier vel litt om hvor mye jeg vet om denne plassen - men venninnen min har full kontroll, tror jeg - hehe.

Dere må ha en fin mandag - i dag skal jeg også huske å putte batteriet i kamera før vi går!

Hello Wien

 • 25.06.2017, 12:13

God søndag ❤

Nå sitter vi på toget til Wien, som vi har tenkt å være de siste dagene av ferien vår! Vi kom akkurat inn i Østerrike, og i det ble toget stormet av politimenn, hehe - velkommen til hvordan Europa har blitt..

Ellers hadde vi en veldig fin dag og kveld i går. Spaet var ganske skuffende- det var veldig fint der, men vannet og folkemengden minnet meg mer om et badeland. Det tok ikke lange tiden før vi bestemte oss for å reise til dyrehagen istedenfor, som lå på andre siden av veien - det var en litt finere opplevelse. Resten av tiden brukte vi på forskjellige spiseplasser - det ble en god del drinker og vin i går, og selv om vi var tidlig i seng så merkes det i dag likevel. Kvelden avsluttet vi på Hard rock café og en gåtur langs Donau i mørket.

Kjærlighet ved første blikk - sebraer er så fine. Regner med at han la merke til at vi var like stripete ;)

Nå er vi straks framme, og skal finne oss en plass å spise frokost. Vi reiser til leiligheten vi har leid etter det, og noe mer enn det har vi ennå ikke planlagt.

Har du noen tips til ting å gjøre/se i Wien, så kom gjerne med de i kommentarfeltet!

Håper dere får en fin dag ☺

Sightseeing på Slottshaugen

 • 24.06.2017, 10:43

I går startet vi dagen med å reise til slottshaugen, på veien gikk vi forbi denne fine broen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tok kabelvogn opp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wiiindy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På toppen fikk vi utsikt utover hele byen - ganske fint! I høyre hjørnet på bildet over, ser dere Gellert høyden - vi tenkte dra dit i dag hvis det blir tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter vi hadde vært her dro vi videre til en annen plass - der spiste vi også lunsj før vi reiste på Terror-museumet. Det var ganske skuffende - men å gå nede i kjelleren i mørket, hvor all torturren hadde skjedd var sikkelig ekkelt. Vi hadde tenkt å reise på bokcafé etter vi hadde vært der, men den var stengt - vi fikk sett litt andre ting på veien og rundt der før vi satt oss ned på Costa for å drikke kaffe. Det ble sent i går også, men vi handlet bare på butikken og slappet av på hotellet før vi la oss 2 i natt.

Nå har vi spist frokost og er på vei ut døren, i dag står byparken for tur - som er et stort området med mye forskjellig. Planen er å starte dagen med å reise til det populære spaet, så får vi se hva vi gjør senere! Det er jo lørdag i dag, så håper ikke det er så fult der at det ikke er mulig å bevege seg noen plass!

Ha en fin dag ♥

Hello Hungary

 • 23.06.2017, 11:35

God morgen ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et lite stopp på Starbucks for en iskaffe i går - storby, iskaffe og sommer ♥ kan ikke akkurat klage på tilværelsen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skiltet i Amsterdam er hakket større, men det var jo litt kult dette også! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

"Budapest Eye", haha - her gjelder vel det samme som over, bare med London i tankene.

Vi står på farten nå, og skal ut å se mer av byen! Ikke helt bestemt oss for hva enda - det kommer litt ann på hvordan været blir. Vi snakkes mer senere, så dere må ha en fin fredag og riktig god helg ♥

På toppen av kirken

 • 23.06.2017, 01:25

Hei i natten. Noen som er våken?

Nå er det altfor sent for å blogge, for merker jeg er veldig trøtt - men jeg prøver likevel. Vi har vært på farten siden frokost i dag, så det er kanskje ikke så rart man er trøtt - venninnen min har forsåvidt allerede sovnet, hun er ikke helt i form heller - men jeg tenkte jeg skulle komme innom her å si hei før jeg også legger hodet på puta!

Budapest er en veldig stor by - med mange muligheter, så vi visste ikke annet i dag enn at vi skulle starte med å se Parlamentsbygningen. Når vi hadde sett oss rundt i det området, så gikk vi videre og kom til en kirke - den gikk vi opp i, og fikk utsikt utover store deler av byen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Derfra kom vi oss til hovedgaten av sentrum, med andre ord - shoppinggaten. Vi fikk bestilt oss biletter til båttur, så vi fikk se byen fra Donau eleven - vi satt på båten i rundt en time, i mens vi nøt et glass vin og fin utsikt. Det ble ganske varmt, så den alkoholen ble fort byttet ut i brus når vi kom i land. De siste timene av kvelden tilbringte vi rundt i området, og på en restaurant før vi kom tilbake til hotellet for et par timer siden!

Jeg orker ikke å finne frem flere bilder, så dere skal heller få se mer fra i dagen i dag, på et senere tidspunkt ♥

Szia Budapest

 • 22.06.2017, 00:25

Szia!

Jeg skjønner absolutt ingenting av det ungarnske språket - heelt uforståelig, men jeg har klart meg likevel. Hadde tenkt å skryte på meg at jeg fant fint fram til hotellet, uten å ta taxi og greier - jeg gjorde jo forsåvidt det også, helt til siste bussbyttet, hvor jeg tok bussen i feil retning - tok meg en time ekstra i stedenfor 10 minutter det, er så typisk meg. Men jeg kom jo frem tilslutt - til et hotell, som var en blanding av stygt, gammeldags og koselig!

Det er også helt sinnsykt varmt her, langt over 30 grader - så det er jo rene sahara ute på dagen!

Tenkte dere for engang skyld kunne få se hvordan jeg ser ut - legger jo så sjeldent ut bilder av meg selv. Oppdaterer Instagram mye mer hverdagslig - om dere ønsker å følge meg der så heter jeg nattdyr.

Jeg slappet litt av på rommet, også dro jeg på senteret som ligger rett ved her - så i dag ble det litt shopping. Fant meg også en ny favorittproteinbar på Tesco, som jeg skal hamstre med meg hjem - Tesco er jo bare tidenes største matbutikk, med mye utvalg!

Venninnen min kom for noen timer siden, så nå er jeg ferdig med å være på ferie alene - tror jeg trives best med selskap på ferie. Er kjempetrøtt, så skal snart sove - i morgen står sightseeing på programmet, gleder meg til å se mer av denne fine byen - for det lille jeg har sett så virker det som en utrolig fin by!

Sandra Marie

Hei - mitt navn er Sandra Marie! Jeg er glad i å skrive, og deler ting som ikke alle andre ville ha gjort. Her kan du følge hverdagen min, opplevelser, tanker og min vei til å bli frisk fra psykiske lidelser.

Søk i bloggen

KategorierArkiv
Bloggdesign

Header

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no