Levende utstillingsdukker – red light district

Vi avsluttet sightseeingen i går med en liten tur innom red light District – altså.. haha, hvordan kan man beskrive det?

Å gå forbi små vinduer hvor det står utstilt damer i undertøy som utstillingsdukker var veldig spesielt. Og når de var opptatt var vinduene tomme. Er ikke det slikt man bare ser på film? Jeg er fortsatt fascinert over at det faktisk er ekte personer. Jeg skjønner ikke at de klarer å stå der å bli nedglodd som levende sex-utstillingsdukker av turister dagen lang.

To røde firkanter, med plass til to personer – denne er tom, de banket og dro for gardinen om noen prøvde å ta bilde av dem, forståelig nok. Jeg gjorde det ikke, da jeg helst ville beholde kamera og ikke få det kastet på kanalen. To dårlige snik-bilder har jeg da, men de beholder jeg på mobilen. Litt respekt må man ha i dette området!

Det var en opplevelse dere ikke kan være foruten om dere tar turen innom Amsterdam. Kan jo ikke gjøre annet enn å le, samtidig som det er utrolig trist for de som står her på utstilling – og jeg forstår jo hvorfor vi ikke har vært her med foreldrene våre… 😅

Jeg vet jo at prostitusjon er lovlig her, men er det virkelig noen som velger denne jobben av frivillighet? Det klarer jeg ikke helt å se for meg, selv om det kan hende det er tilfelle – jeg håper på det siste, jeg. Selv om det da er litt merkelig at ingen får ta bilde av dem. En interessant kulturforskjell kan man si. Jaja, nok tanker om dette, hehe.

14 kommentarer

Siste innlegg