Kultursjokk

Hvilken dag er det nå? Har vi hoppet over en dag? har vi kun vært borte i litt over 1 døgn?

Nå føler jeg meg som en utslitt kultursjokkert døgnflue.

Det var omtrent det jeg rakk å skrive mandag kveld – jeg var så utslitt og hadde tatt en sovetablett så måtte bare lukke igjen PCen for å sove, fordi jeg begynte å skrive feil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En strålende fornøyd Sol på Gardermoen – når vi landet i København var gjengen i gang med å drikke i mens vi ventet på neste fly. Er ikke uskyldige selv om skolen er kristen, for å si det slik – vi ga oss med det altså!

Flyturen gikk overraskende bra – flyet var så stort, at vi nesten ikke merket noe til turbulensen. Men det var en lang tur – jeg sov rundt en time, så det var begrenset hvor spennende skjermen foran meg ble, så vi var passe overtrøtte når frokosten ble servert. Når vi ankom ble vi kjørt med tog til bagasjeplassen – aldri opplevd å kjøre tog innpå en flyplass før! Alt tok veldig lang tid, så vi rakk såvidt å stelle oss før vi skulle ut å spise lunsj, også møtte vi de kinesiske studentene etter det – en meget opplagt gjeng de fikk møte. Bildene under er fra middagen vi fikk servert senere på kvelden:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Dere kan kanskje tenke dere hvordan jeg hadde det her? jeg rørte en bit fra lunsjen og en bit fra middagen – det over var så sterkt, at jeg merket det selv uten å spise det. Vi måtte omtrent tilbrede maten selv, og vi fikk servert varmt vann til maten? Haha – det var ganske underholdende i det minste! Spisepinner er det eneste som er å oppdrive, så jobbe må vi også gjøre for maten  -jeg eier ikke talent i det, så å spise tar sin tid. 

I går reiste vi til først til the Hutongs – som er endel av gamle Kina. Vi fikk gå inn til en familie her, og standaren var ganske lav.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// søteste tebutikken – prøvde å begrense meg her inne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Verdens minste brannbil?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Disse doene kunne jeg ha klart meg uten, men man vender seg vel til det meste? går mye antiback for å si det sånn, og lærte fort at man må gå med papir på seg til enhver tid – jeg skjønner det ikke jeg, de bruker verken såpe eller dopapir?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Jeg vet ikke hva dette er, men det så kult ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// En roseis ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er mye morro mat å oppdrive, jeg er litt pinglete, og har kun smakt på en saftis med dragefrukt – merker jeg har nok med å smake på maten vi får servert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi reiste videre til et daoistisk tempel – dette ble jeg faktisk litt fasinert av, det var så mye finere å se det i virkeligheten enn å bla i gjennom en bok og å lese om det:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er vakter absolutt oooveralt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er en ape der det er grått – det skal visst bringe lykke å klappe der tre ganger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// En lykkebrønn – det stod en dame der og kastet og kastet, fordi hun skulle treffe bjella – haha, altså. Meningen bør jo være å treffe på første forsøk?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Disse tegnene er vel kjent for de fleste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Rompa til skillpadda, hihi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi dro videre til silkemarkedet – var sikker på at dette var ute, men det var en stor bygning. Jeg hadde ikke planer om å handle på markedet, siden jeg hater å prute – men det var egentlig litt morsomt. Jeg endte blant annet opp med å kjøpe en silkedyne til 220kr, jeg smilte, men hun som solgte var ikke veldig blid. Hvordan jeg skal få den med meg hjem vet jeg ikke enda, men finner vel en løsning på det og! Det er altfor billig her, så jeg er glad vi ikke gjør slike ting hver dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Så utrolig mye biler, mennesker og høye bygg overalt – jeg tror vi stod mer i busskø enn vi faktisk kjørte. Når jeg tok dette bilde var klokken rundt 17.00, noe som vi si at solen ikke hadde gått ned – den bare gjemmer seg bak all forrensningen, jeg har virkelig forstått hvorfor kinesere reiser til Norge for å oppleve naturen nå. Jeg skal aldri klage på dårlig luft igjen i hvert fall, for her er det helt forferdelig når det kommer til det – vi bor høyt oppe og jeg har prøvd å ta bilde av soloppgangen, men den er bare helt grå…

Det her ble et langt innlegg, men ville hilse på dere, også hadde jeg plutselig så mye å fortelle om! Internett er treigt og vi har fult program hele tiden, så jeg vet ikke helt når neste oppdatering blir egentlig. Har fått meg VMP tilgang på tlf, men jeg har ikke internett, og måtte i siste liten bytte telefonummer – så nå har jeg også kontantkort. Men vi snakkes siden, håper dere har det bra ♥

6 kommentarer

Siste innlegg