Sminkekalender

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er nok den dyreste advendskalenderen jeg har hatt noen gang, og pappa var så snill og spanderte den på meg ♥ I morgen er det endelig 1 desember, og jeg kan åpne første luke, hihi. Legg merke til at den faktisk går til 25, så i teorien kunne jeg jo ha åpnet første luke i dag!

Hvilken kalender har du, om du har?

Bake eller eksamen?

Her om dagen gikk det opp for meg at jeg gikk glipp av oppsummerings-forlesningen jeg hadde tenkt å gå på, og at eksamen var denne uken. Jeg gikk og la meg to timer før oppgaven ble lagt ut i dag, og sov halve dagen – men nå er jeg i gang litt fra og til. Først skulle jeg bare vaske litt, så bake litt julekaker, så lese litt i bok, og ja – nå har jeg lyst til å rydde klesskapet, også begynte jeg å blogge nå da. Viktig med mange pauser, dere! Som dere forstår så er motivasjonen på bånn, men jeg skal få satt sammen noe, så får det bare gå slik det går, det er egentlig ikke så viktig for meg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brune pinner – legg gjerne igjen en kommentar om din favoritt-julekake ♥

05:00

En katt som sover der hun ikke får lov til å ligge, søte kanin-tøfler, te jeg fikk i bursdagsgave av Kitchn og en fin alv-drøm kopp ♥

Har nettopp lest ut en bok, og begynt å se sesong 6 av Pretty Little Liars på nytt siden jeg ikke husket hvor jeg stoppet. Ellers er det jo midt på natten… heh. I dag rakk jeg akkurat å se solnedgangen, vet ikke om jeg skal satse på soloppgangen eller ikke. God morgen til dere snart!

Den perfekte kaken for besteforeldre – tropisk aroma

Jeg spurte om kaketips når jeg skulle bake til besteforeldrene mine, siden mormor hadde bursdag, og valget falt på Tropisk aroma – bare jeg som aldri hadde hørt om denne? heh. Jeg fikk ikke smakt noe serlig på den selv, og resten ble lagt i fryseren, ettersom det ble en veldig stor kake, men den ble ganske god til å ha blitt laget før første gang midt på natten. Besteforeldrene mine ble veldig fornøyde hvert fall, og det var jo det viktigste – syns egentlig denne kaken passet perfekt for besteforeldre også ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til kaken:

220 gram smør
3 dl sukker (jeg brukte det jeg fant i skapet)
4 egg
350 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts muskattnøtt
2 dl melk
3ss kakao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Rør sammen alle ingrediensene, bortsett fra kakaoen
Ta av 2/3 av røren og smør den utover formen
TIlsett kakaoen i den resterende røren og bland det sammen
Bland resten av røren slik du ønsker over og under den andre røren
Stek kaken på 180 grader i 30 minutter

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette trenger du til krem:

75 gram smeltet smør
375 gram melis
1 ss kaffe (dette har gjort at kaken ble prikkete, noe som ikke var nødvendig men jeg gjorde feil)
Ca 1-2 dl flytende lunket kaffe – jeg brukte pulverkaffe men det spiller ingen rolle hvilken du bruker
2-3 ss mørk kakao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fremgangsmåte:

Rør sammen smøret og melisen
Tilsett flytende lunket kaffe – megden avhengiger litt av hvor mye du ønsker av kaffe-smaken og fyll
Tilsett kakaoen og rør om til du får en passende konsistens – her er det også avhengig av hva man ønsker
Legg fyllet over kaken – venter du til den er kald vil nok ikke kremen bli stiv på samme måte som jeg fikk den, det velger man selvsagt selv, jeg prøvde meg bare frem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pepperkake søndag

God 1. Søndag i advent – har dere hatt en fin helg? ♥

Vi har hatt en rolig søndag hjemme, med pepperkakebaking – resten av kvelden har jeg ordnet litt hjemme, og nå blir det serie og Løvekvinnen på dvd, før en ny blåmandag kommer snikende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hadde verdens styggeste former, så jeg syns nesten fantasi-kakene ble finest. Legg spesielt merke til uglen min, som egentlig startet som en bamse. Hvis dere i det hele tatt ser hvilken pepperkake jeg mener? Haha!

Åpning av julegatene i Oslo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne helgen har det blitt mye shopping, med black friday både i butikk & på nett på fredag, og lørdagsshopping i byen i går. Kanskje det blir litt cyber-shopping og?! Har både fått kjøpt og pakket inn mange julegaver før desember har startet, noe som er veldig ulikt meg! I går var det også åpning av julegatene i Oslo – søs og jeg var innom julemarkedet etter en liten runde i byen, etterpå så vi på fyverkeriet på Aker Brygge før vi dro hjem. Det var sikkelig fint – jeg tenkte å vise bildene av rakettene i et eget innlegg. 

Vinterland i Oslo

I stad var jeg i byen en tur for å kjøpe en julgave – siden jeg først var i byen så tok jeg meg en tur innom Jul i vinterland i samme slengen. Det parishjulet som lyser opp Oslo i juletiden burde stått der hele året altså, det er så fint ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg syns julemarked er så koselig. Anbefaler å ta turen om dere er i nærheten! Nå er det håndballkamp på TV og lompepizza her, før jeg forhåpentligvis tar en tidlig kveld, jeg har tross alt bare sovet én time siden i går.

Har du vært på julemarked i år, eller har du tenkt?

#Øyeblikk 3

Så fin liten ugle – sa han, tilsynelatene en mann i 40-50 årene.

Smilende, sier jeg – den er så stygg.

Neida – sier han, det er fint med sånne små tattoveringer – i mens han bandasjerer armen min full av kutt, som om det skulle vært det mest naturlige i verden, for så å følge meg til psykatrisk akuttpost, som om det også var det mest naturlige i verden å gjøre.