Friday night

Jeg har nettopp spist taco av mitt nye spisebord – tror vi kjøpte det minste (og dyreste selvfølgelig) slagbordet som fantes på Ikea. Nå ligger jeg på sofaen og ser på skam – jeg trodde jeg hadde sett alle episodene, men det hadde jeg ikke, og da ble jeg jo litt glad. Nå tenkte jeg å drukne hodet ned i en isboks eller noe, så vi snakkes mer en annen dag. Håper dere har det fint ♥

Slappfisk fredag

Hei på dere. Jeg stod opp så sent i dag, fordi jeg slapp avtalen min – så nå er dagen allerede over før jeg har rukket å starte den ordentlig føler jeg. Har vært på Ikea med pappa og kjøpt litt ting jeg trengte, og selvfølgelig litt ting jeg ikke trengte. Etter turen dit lagde jeg meg grøt og satt meg i sola – dette sengebrettet kjøpte jeg i dag forresten:

Interessant lesing – føles litt ut som en pensum-bok men. Ja, også pleier jeg jo alltid og dandere havregrøten min mye finere når den skal ut på bloggen, men der gjorde jeg visst en glipp i dag – jeg antar at dere overlever…

I dag må jeg trene, for jeg var ikke i form til å gjøre det i går. Jeg dro heller på butikken og brukte opp et gavekort jeg fikk, fordi jeg klagde på at jeg fant en stilk i supergrøten min – haha, det var tydeligvis verdt å klage på det. Så jeg lå på sofaen med en boks is i går i stedenfor, også på en torsdag da dere – skal sies at det var en sunn is. I dag er det jo faktisk fredag – jeg er fortsatt slapp, men har fått i meg en solid lunsj så i dag skal jeg klare å gjennomføre økten. Beinet mitt er også bedre i dag, og i natt hadde jeg 0 kramper – tror kanskje denne kroppen bare trengte litt mer hvile.. nå har jeg hvilt nok – er for rastløs for dette her!

Nå skal Nocco drikkes opp, og treningssklærne på. Ha en super fredag, hva enn dere holder på meg om sommeren ♥

Belvedere palace

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siste dagen vår startet vi med å reise til Belvedere slottet – ikke like imponerende som Schobrunn, men det var fint her også – men det kommer ikke like bra frem fordi det var litt overskyet. Etter besøket på slottet reiste vi til Hundertvasser, der spiste vi også sushi til lunsj før vi dro uvitende videre til en stor fornøyelsespark – vi skulle til pariserhjulet, og var ikke akkurat klar over at det lå et stort tivoli der. Vi hadde mer vi ønsket å se, så vi dro videre med engang igjen, og vi fikk sett ganske mye av Wien på kort tid – men nå gikk vi også hele tiden! Noe av det siste vi gjorde var å gå opp alle trappetrinne til domkirken, etter det fant vi noen små spesial-butikker vi ville besøke, og Mozart statuen – man kan jo ikke ha vært i Wien uten å ha sett den. Vi fikk en veldig fin avslutningen på turen – når vi satt i skybaren fikk vi utsikt utover byen med solnedgangen i bakgrunnen ♥

Hasselnuss

I Wien var vi på en stor butikk som heter Haas & Haas – de hadde så mye utvalg av te, men også litt kaffe. I dag prøvde jeg den jeg kjøpte, og den kunne gjerne ha hatt litt mer smak i seg – kanskje bare jeg som tok for lite kaffe i, jeg vet ikke! Det ble selvfølgelig mer te på denne butikken også – så nå har jeg nok for en stund.

Jeg kom akkurat hjem fra legen – ingenting er som å starte dagen med å tappe litt blod. Nå har jeg spist havregrøt, den jeg lager hjemme selv er best- den savnet jeg virkelig på ferien! Innså også i dag tidlig at det faktisk er ferietid nå, det var ikke noe GMN på tv – så det er kanskje på tide å planlegge litt? Heh. 

Jeg skal dra på bibloteket nå og få levert et par bøker, og hente en pakke på vei hjem. Jeg hentet en i går også – men glemte den andre. Det var jo også tre pakker i postkassa når jeg kom hjem, og det kom en til i dag – så det er vel ikke rart man blir litt forvirret i all nettshoppingen! Meen, gøy med masse pakker ♥

Nå er det lenge siden jeg har trent, så det skal bli godt å få dratt på seg noen nye treningssklær å trene litt igjen i dag. Jeg sjekket også leggen min hos legen – uten at vi fant noe galt, så vi kom frem til at det kan ha kommet av treningen – så det var jo kjipt for meg som helst vil trene hver dag, og i tilegg har problemer med kneet fra før av – jey…

Har dere noen sommerferie-planer? fortell!

Diva

Nå er jeg hjemme igjen etter en veldig fin uke på tur, sammen med en av de beste menneskene jeg vet om – kan vel ikke akkurat bli annet enn bra med et slikt utgangspunkt uansett. Koser meg alltid sammen med hun, så er veldig glad jeg har hun i livet mitt – slike som henne vokser ikke på trær!

Ferien kom på riktig tidspunkt, for nå har jeg fått ny motivasjon, og er gladere enn før jeg reiste – dagen før jeg dro var det nemlig sikkelig dårlig stemning. Jeg trenger med andre ord ikke psykolog -ferie er mer min type terapi. Det var veldig godt å komme hjem igjen – det skal sies, selv om jeg vet det ikke tar lange tiden før jeg vil ut på eventyr igjen. Alle syns jeg reiser mye, og det gjør jeg også – det handler vel litt om hva man prioriterer å bruke tid og penger på, for alle som lurer på det!

Merket når jeg satt meg ned tidligere i dag, hvor sliten jeg faktisk er. Vi har jo gjort noe hele tiden, sovet lite, og beina våre har vi ikke akkurat spart på – så jeg bestemte meg for å ta en hjemmedag i dag, som en forlengelse av ferien. Deilig å ha pakket ordentlig ut, vasket og alt som må gjøres når man kommer hjem igjen etter en uke. Har også hentet kjøleskap i dag – eller, først fikk vi en fryseboks, så et kjøleskap med bulk i – det er så typisk min flaks, hellet i det er at vi fikk endel rabatt på det som vi egentlig ikke skulle få, men vi kommer til å klage på det.

Nå har jeg akkurat skrubbet beina mine, og smørt de inn med krem, så nå har de det noe bedre. Etter en varm dusj, fant jeg frem den nyeste koppen i samlingen, og en ny te i smakssamlingen min – chai te med kokossmak, den anbefales om dere får tak i den noen vei ♥

Nå gleder meg til å sove i den myke sengen min igjen, og ikke minst til å spise en proteinpudding – ha en fin natt!

Gott morgen fra flyplassen

God morgen!

Dere kan jo prøve å gjette hvem som reiste fra Wien altfor tidlig i dag – det var meg selvfølgelig. Jeg var fremme litt før 08, lette ganske lenge etter innsjekkingsskranken og når jeg fant den så var det ingen der. Jeg gikk til informasjonen, og det var da jeg innså at jeg var altfor tidlig ute, og at de ikke hadde åpnet enda – haha, er det mulig!

Så da var det bare å finne seg en plass å henge. Jeg fant meg kaffe, og en soya-dessert – jeg hadde jo alt spist frokost så ja. Jeg kom selvfølgelig ikke på tiden til innsjekk heller, så måtte stå 30 min i kø… hvorfor gidder jeg? Haha!

Nå har jeg vært igjennom de fleste butikkene her, og satt meg ned på en koselig plass. Det føles ikke akkurat ut som at klokken er 10 på morgningen lengre! Syns det er litt chill å vente på fly, jeg. Det er så rolig atmosfære når folk bare.. venter.

Men nå må jeg faktisk gå til gaten – vi snakkes i Norge ❤

Schönbrunn Palace

Et lite øyeblikk i går, så savnet jeg Budapest – det kan jeg si at jeg ikke gjør lengre. Wien er en helt fantatisk fin by, og jeg er virkelig imponert over hvor fin den er – den går rett inn på listen over en av de fineste byene jeg har besøkt i Europa, og det har jo blitt endel i løpet av årene. Det er fine bygninger på hvert eneste hjørnet, og det er egentlig bare å se opp, så finner man noe pent å se på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg ble veldig positivt overrasket over Schonbrunn slottet også – for jeg trodde jo at det var et annet slott vi skulle til – hehe! Det var veldig fint der, og et stort området med masse parker. Er man i Wien må man innom denne plassen!

Vi har sett mye av byen ellers i dag også – vært på marked, spist på Mozart caféen, og kvelden avsluttet vi på en koselig restaurant. Vi har gått nesten 25 tusen skritt i dag, så nå var det utrolig godt å slappe litt av – i morgen skal vi reise til det andre slottet, og litt andre ting vi ikke rakk i dag!

Slapp café-dag i Wien

Etter vi hadde tatt en taxi til leiligheten i går, så begynte det å regne – ikke bare litt heller, så det fristet ikke mye å gå ut igjen. Vi gjorde det tilslutt, men det var jo ikke så mye å gjøre i regnvær heller – heldigvis ble det oppholdt etterhvert, så vi slapp å bli gjennomblaute på vei hjem!

 

Det ble til at vi først spiste på Vapiano, dro på en kattecafé, også dro vi på en annen café som er Wiens eldste og vakreste – vet ikke om jeg er enig i det siste, men gammel var den, vi følte oss litt kulturelle der vi satt sammen med alle de gamle. I går ble det en café dag i rolige omgivelser – sikkelig søndagsmodus for oss, og egentlig over hele byen.

I dag skinner sola, havregrøten er spist (missed it!), sminken er tatt på og beina er litt mindre hovne – det eneste jeg vet er at jeg vil se slottet egentlig. Jeg fant ut i suvenirbutikken i går at Mozart er fra Wien, så det sier vel litt om hvor mye jeg vet om denne plassen – men venninnen min har full kontroll, tror jeg – hehe.

Dere må ha en fin mandag – i dag skal jeg også huske å putte batteriet i kamera før vi går!

Hello Wien

God søndag ❤

Nå sitter vi på toget til Wien, som vi har tenkt å være de siste dagene av ferien vår! Vi kom akkurat inn i Østerrike, og i det ble toget stormet av politimenn, hehe – velkommen til hvordan Europa har blitt..

Ellers hadde vi en veldig fin dag og kveld i går. Spaet var ganske skuffende- det var veldig fint der, men vannet og folkemengden minnet meg mer om et badeland. Det tok ikke lange tiden før vi bestemte oss for å reise til dyrehagen istedenfor, som lå på andre siden av veien – det var en litt finere opplevelse. Resten av tiden brukte vi på forskjellige spiseplasser – det ble en god del drinker og vin i går, og selv om vi var tidlig i seng så merkes det i dag likevel. Kvelden avsluttet vi på Hard rock café og en gåtur langs Donau i mørket.

Kjærlighet ved første blikk – sebraer er så fine. Regner med at han la merke til at vi var like stripete 😉

Nå er vi straks framme, og skal finne oss en plass å spise frokost. Vi reiser til leiligheten vi har leid etter det, og noe mer enn det har vi ennå ikke planlagt.

Har du noen tips til ting å gjøre/se i Wien, så kom gjerne med de i kommentarfeltet!

Håper dere får en fin dag ☺

Sightseeing på Slottshaugen

I går startet vi dagen med å reise til slottshaugen, på veien gikk vi forbi denne fine broen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tok kabelvogn opp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wiiindy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På toppen fikk vi utsikt utover hele byen – ganske fint! I høyre hjørnet på bildet over, ser dere Gellert høyden – vi tenkte dra dit i dag hvis det blir tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter vi hadde vært her dro vi videre til en annen plass – der spiste vi også lunsj før vi reiste på Terror-museumet. Det var ganske skuffende – men å gå nede i kjelleren i mørket, hvor all torturren hadde skjedd var sikkelig ekkelt. Vi hadde tenkt å reise på bokcafé etter vi hadde vært der, men den var stengt – vi fikk sett litt andre ting på veien og rundt der før vi satt oss ned på Costa for å drikke kaffe. Det ble sent i går også, men vi handlet bare på butikken og slappet av på hotellet før vi la oss 2 i natt.

Nå har vi spist frokost og er på vei ut døren, i dag står byparken for tur – som er et stort området med mye forskjellig. Planen er å starte dagen med å reise til det populære spaet, så får vi se hva vi gjør senere! Det er jo lørdag i dag, så håper ikke det er så fult der at det ikke er mulig å bevege seg noen plass!

Ha en fin dag ♥