Fridag i Bejing

Hei fra Kina!

I dag var det virkelig etterlenget med en fridag – det gikk i ett fra morgen til kveld i hele går og fitbiten viste nesten 25 tusen skritt. Vi var først i en park, også gikk vi videre derfra til den himmelske fredsplass – der fikk vi se Mao (som ingen egentlig vet om er ekte eller ikke) – en veldig spesiell opplevelse må jeg si. Etter vi hadde spist lunsj dro vi videre til den forbudte by, og gikk rundt der i noen timer. Det var en ekstrem stor plass, og nesten alt var helt likt – på kvelden var vi på akrobatshow, jeg fikk endelig fikset iPhone-skjermen min (igjen), også tok vi oss en liten tur på byen senere. Jeg skal vise dere masse bilder senere!

Sov helt til 08.30 i dag, jeg har verken lyst til å legge meg eller å sove lenge her – sengen er så hard, at jeg kunne like godt ha ligget på en benk. Vi brukte fridagen vår på å reise til silkemarkedet, og en tur til Beijing sentrum og matgaten der – trengte litt flere klær, for de vi har vasket tørker aldri og det er så kaldt fordi solen ikke skinner ordentlig i gjennom all eksosen. Kina er ikke så billig som alle tror (det er dessverre ikke levende e-bay, men jeg har sett levende e-bay langs veien hvor de sitter og pakker – ganske kult), men kan ikke klage på utvalget i sentrum, og alt var så mye renere og finere enn her vi bor!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Beste jeg har smakt på en uke – begynner også endelig å finne ting jeg kan spise. Etter en uke er jeg så lei av kina-mat, og det er to uker igjen…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// De levde… og sprelte der de hang.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er det sikkelig søndagstemning nå – med mat, rolig musikk, koseklær og kortspill. Vi er så heldige at vi skal på gudstjeneste i morgen tidlig – klokken er 00.00 her nå, så er vel ikke så altfor lenge til vi må finne rommet vårt tenker jeg! Orker ikke å være sliten – fornuftig jente som jeg er da vet dere. Nå er jo dette studietur og ikke ferie også…

Håper dere har det bra i Norge ♥

Sko fra Asfvlt

Ville ha meg et par joggesko som både ser fine ut, og som er gode å gå med – valget falt på denne modellen fra Asfvlt – er nok blitt de nye favorittskoene mine ♥ finner nok virkelig ut i løpet av de tre neste ukene om de er så gode som de har vært den første uken jeg har brukt dem hjemme – hehe.

Den kinesiske mur

I går var vi på universitetet nesten hele dagen – det er litt av en plass. Det er helt umulig å orientere seg der, netting i mellom etasjene i tilfelle noen detter ned, kø for å ta heisene og radio i gatene – sistnevnte er ganske kult, men det bråker jo over hele campus! Den ene forelesningen vi hadde var om menneskerettigheter, og den var egentlig ganske interessant – hun fortalte oss også at alle klasserom på skolen er kameraovervåket, noe jeg ikke har lagt merke til engang!

Vi hadde pauser i løpet av dagen selvfølgelig, og fikk oss denne lunsjen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En stor handletur i en gigantisk matbutikk ble det også etterpå – mye er billig her, og jeg har allerede blitt bortskjemt på prisene! På kvelden var vi litt sosiale med de kinesiske studentene – vi opplevde litt kulturkræsj når vi skulle leke nøtt og sannhet likende lek. Også i edru tilstand – ikke akkurat typisk norsk.

Idag var vi oppe tidlig for å reise til den kinesiske muren – sinnsykt kul opplevelse å ha vært der, og vi gikk over store deler av muren. Endelig litt mer aktivtet var min første tanke, haha – jeg savner å trene hver dag, men tenker kroppen min er glad for både treningsfri og litt sukker. Ting er så søtt her, at jeg blir kvalm – men kommer ikke utenom det.

Bildene fra muren ble litt mørke, så de fleste trenger og redigeres – så det kommer et eget innlegg om det en dag jeg orker, her er i hvert fall ett bilde:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg begynner å like Kina litt egentlig, foreløpig er det morro med den store kulturforskjellen, og at ikke alle sitter med telefonen hele tiden – men det er over 2 uker igjen så er bare å passe på. Vi spiste and i stad, også har vi bare sittet på rommet og slappet av – noe vi trengte alle sammen! Men nå må vi legge oss, vi har en lang dag foran oss i morgen med masse program!

Jeg tenker ikke over tidsforskjellen, så hvis innleggene kommer ut på helt rare tidspunkt så er de derfor –  her er den 00.40 nå – så natta!

Kultursjokk

Hvilken dag er det nå? Har vi hoppet over en dag? har vi kun vært borte i litt over 1 døgn?

Nå føler jeg meg som en utslitt kultursjokkert døgnflue.

Det var omtrent det jeg rakk å skrive mandag kveld – jeg var så utslitt og hadde tatt en sovetablett så måtte bare lukke igjen PCen for å sove, fordi jeg begynte å skrive feil.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En strålende fornøyd Sol på Gardermoen – når vi landet i København var gjengen i gang med å drikke i mens vi ventet på neste fly. Er ikke uskyldige selv om skolen er kristen, for å si det slik – vi ga oss med det altså!

Flyturen gikk overraskende bra – flyet var så stort, at vi nesten ikke merket noe til turbulensen. Men det var en lang tur – jeg sov rundt en time, så det var begrenset hvor spennende skjermen foran meg ble, så vi var passe overtrøtte når frokosten ble servert. Når vi ankom ble vi kjørt med tog til bagasjeplassen – aldri opplevd å kjøre tog innpå en flyplass før! Alt tok veldig lang tid, så vi rakk såvidt å stelle oss før vi skulle ut å spise lunsj, også møtte vi de kinesiske studentene etter det – en meget opplagt gjeng de fikk møte. Bildene under er fra middagen vi fikk servert senere på kvelden:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Dere kan kanskje tenke dere hvordan jeg hadde det her? jeg rørte en bit fra lunsjen og en bit fra middagen – det over var så sterkt, at jeg merket det selv uten å spise det. Vi måtte omtrent tilbrede maten selv, og vi fikk servert varmt vann til maten? Haha – det var ganske underholdende i det minste! Spisepinner er det eneste som er å oppdrive, så jobbe må vi også gjøre for maten  -jeg eier ikke talent i det, så å spise tar sin tid. 

I går reiste vi til først til the Hutongs – som er endel av gamle Kina. Vi fikk gå inn til en familie her, og standaren var ganske lav.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// søteste tebutikken – prøvde å begrense meg her inne!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Verdens minste brannbil?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Disse doene kunne jeg ha klart meg uten, men man vender seg vel til det meste? går mye antiback for å si det sånn, og lærte fort at man må gå med papir på seg til enhver tid – jeg skjønner det ikke jeg, de bruker verken såpe eller dopapir?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Jeg vet ikke hva dette er, men det så kult ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// En roseis ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er mye morro mat å oppdrive, jeg er litt pinglete, og har kun smakt på en saftis med dragefrukt – merker jeg har nok med å smake på maten vi får servert!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi reiste videre til et daoistisk tempel – dette ble jeg faktisk litt fasinert av, det var så mye finere å se det i virkeligheten enn å bla i gjennom en bok og å lese om det:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er vakter absolutt oooveralt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Det er en ape der det er grått – det skal visst bringe lykke å klappe der tre ganger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// En lykkebrønn – det stod en dame der og kastet og kastet, fordi hun skulle treffe bjella – haha, altså. Meningen bør jo være å treffe på første forsøk?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Disse tegnene er vel kjent for de fleste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Rompa til skillpadda, hihi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi dro videre til silkemarkedet – var sikker på at dette var ute, men det var en stor bygning. Jeg hadde ikke planer om å handle på markedet, siden jeg hater å prute – men det var egentlig litt morsomt. Jeg endte blant annet opp med å kjøpe en silkedyne til 220kr, jeg smilte, men hun som solgte var ikke veldig blid. Hvordan jeg skal få den med meg hjem vet jeg ikke enda, men finner vel en løsning på det og! Det er altfor billig her, så jeg er glad vi ikke gjør slike ting hver dag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

// Så utrolig mye biler, mennesker og høye bygg overalt – jeg tror vi stod mer i busskø enn vi faktisk kjørte. Når jeg tok dette bilde var klokken rundt 17.00, noe som vi si at solen ikke hadde gått ned – den bare gjemmer seg bak all forrensningen, jeg har virkelig forstått hvorfor kinesere reiser til Norge for å oppleve naturen nå. Jeg skal aldri klage på dårlig luft igjen i hvert fall, for her er det helt forferdelig når det kommer til det – vi bor høyt oppe og jeg har prøvd å ta bilde av soloppgangen, men den er bare helt grå…

Det her ble et langt innlegg, men ville hilse på dere, også hadde jeg plutselig så mye å fortelle om! Internett er treigt og vi har fult program hele tiden, så jeg vet ikke helt når neste oppdatering blir egentlig. Har fått meg VMP tilgang på tlf, men jeg har ikke internett, og måtte i siste liten bytte telefonummer – så nå har jeg også kontantkort. Men vi snakkes siden, håper dere har det bra ♥

Klar for en lang flytur

Jeg er helt avhengig av å skrive dagbok om dagen, så den var jeg nødt til å ha med meg. En bok – ikke den som står høyest på listen å lese, men måtte ta med meg en av de minste og letteste jeg fant i bokhylla så da ble det slik. Denne gangen har jeg også gått til innkjøp av flystrømper – måtte de gjøre nytten sin, håper virkelig det. Siden flyturen er så lang så kjøpte jeg også en pute, og en lite hårbørste med speil til å bruke ellers – syns den var så søt ♥

Dette er ikke alt av nyttige ting jeg har i håndbagasjen min, men det var dette som lå tilgjengelig i mens jeg pakket i går! Vel, når dere leser dette så er jeg langt oppe i luften, og på flyet på vei til Beijing. Vi snakkes, får vi håpe – en lang flytur er skrekk og gru for meg, for å si det sånn!

Last meal in Norway

Jeg planlagte en dag i går til og kun å slappe av, trene, pakke og å spise taco med familien – likevel så fløy hele dagen bort, selv om det kun ble en liten ekstra tur på senteret. Denne helgen her har med andre ord gått alt for fort, og jeg trenger en ny en merker jeg. De siste ukene og dagene har vel egentlig gått generelt fort for meg – tiden går jo like fort uansett hvordan man føler det, men dere skjønner vel hva jeg mener!

Nå har jeg nettopp kommet fra trening. Det ble min siste ordentlig treningsøkt her hjemme på tre uker – jeg har forbredt meg på at det blir lite eller ingen trening i løpet av de tre neste ukene, så jeg satser på at vi skal gå masse. Det føles for å være helt ærlig – helt forferdelig å tenke på at jeg ikke skal få trent hver dag, eller spise det jeg er vandt med. Jeg har visst om denne turen siden skolestart, og har hele tiden tenkt at jeg skal klare å gjennomføre den – dessuten var det ingen vei tilbake når man var påmeldt. Jeg har prøvd å forbrede meg så godt som mulig, og den siste uken har det vært en intens jobb for meg. Jeg er enda ikke helt klar for å reise merker jeg, men det vil jeg nok aldri bli!

Men det kan jo hende at denne turen blir helt topp, og at alt ordner seg når vi kommer frem. Men akkurat nå føles tre uker veldig lenge, og å pakke kofferten i går tok flere timer, og jeg var ikke i seng før 04.30 – men så skal vi fly i 11 timer så gjør ikke noe å være litt trøtt fant jeg ut.

Vi skal møte på Gardermoen 16.00, fly derfra til København og i kveld drar vi videre til Kina. De har ikke den samme ytringsfriheten som oss, så jeg vet faktisk ikke om jeg vil få tilgang til blogg.no – håper jeg får oppdatert dere, men om det blir stille her i tre uker så vet dere i hvert fall hvorfor, i tilegg er det tidsforskjell. Vi skal forresten først til Bejing, også reiser vi videre til Kumning etter 1,5 uke!

Nå skal jeg gjøre kofferten helt klar, spise litt mer og reise avgårde. Ønsk meg gjerne god tur og lykke til, for det trenger jeg virkelig nå merker jeg!

homemade chiaporridge

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– 1 dl havregryn – 1 ss chiafrø – 2 ss sukrin gold – 2 dl melk-

La stå i kjøleskapet med lukk over natten, og den er klar til neste dag! For å få den mest fast, bør man kanskje tilsette mer chiafrø og mindre melk – jeg syns den ble god slik som den ble

Jeg skulle bare smake på når jeg stod opp – men jeg syns den var så god at det ble dagens frokost!

Fler som har prøvd dette før?