God morgen

God morgen ☀️

Det skjer ikke akkurat så mye spennende når man sitter inne og skriver halve dagen, i går tok jeg en pause med en sykkeltur midt på dagen, og fant den fine plassen i skogen som jeg liker så godt – som dere kan se på bildet over.

Nå skal jeg sette i gang med oppgaven igjen, har snart 2500 ord, så jeg nærmer meg minimumskravet i hvert fall- har ikke tenkt til å stresse med å få den levert inn denne gangen for å si det sånn! Etterpå skal jeg dra på trening, så får vi se hva dagen bringer. Hørt at det er meldt den varmeste dagen i år hittil i dag, og det liker jeg.

Håper onsdagen deres blir fin!

Days like this

En rolig søndagsmorgen i sengen, en tur innom loppemarked, en treningsøkt på senteret, lunsjpause med is i solsteiken, sykkeltur i skogen, et forskrikende bad i dammen, en tur på Plantasjen og tilslutt middag på verandaen i solen – begynner egentlig å bli litt lei av å grille maten min. Men det går av seg selv, er så lettvint.

Nå har jeg gått inn, det ble for varmt å sitte ute – men jeg kjeder meg.

Hatt en fin søndag?

Perfekt sommerdag

Jeg stod opp 06.30 i dag – altså…hva skjer? I tilegg så er det lørdag! Var så tidlig at jeg lå en time i sofaen før jeg orket å sette meg på sykkelen til treningsstudioet, og når jeg kom hjem igjen var den ikke mer enn 09.30. Rundt 11 reiste jeg ut til Bygdøy på badestranden Huk, og der lå vi med iskald øl i solsteiken i noen timer – en ganske fin dagbadetempraturen er fremdeles ganske kald syns jeg, men jeg badet to ganger likevel, sist jeg badet i mai, må vel ha vært når jeg var russ, muligenes? forfriskende var det i hvert fall, når det sikkert var 50 grader i solen. Den friske brisen var gull verdt.

Når jeg kom hjem, startet pappa og jeg grillen, så det ble date med han i kveld, fremfor å dra ut igjen – noe jeg vil være takknemlig for i morgen!

Dette var meg i stad, gikk inn og lagde meg en dessert med jordbær, blåbær og vaniljesaus når solen gikk ned bak hekken. I dag fikk jeg virkelig kjenne på sommerfølelsen, håper det blir flere av slike dager i fremtiden!

Har dere tatt årets første bad?

Er det fredag i dag?

God kveld!

Jeg føler vi er midt inne i sommerferien allerede, og at sommeren er fult i gang – det er den jo også, i hvert fall i følge gradestokken og sinnet mitt. Men den bitre sannheten er jo at jeg burde ha forbredt 4-dagers eksamen som starter på mandag, litt mer enn jeg har gjort. Men – siden den er over så lang tid, og jeg mest sansynlig må lese pensum når jeg får oppgaven, så dropper jeg hele greia, jeg. Haha – tidenes skoleforbilde, der har dere meg nå!

Hadde ingen andre planer i dag enn å ta en tur innom hudpleieren, og levere en søknad i byen. Jeg endte med å gå rundt på Grunerløkka og var innom flere Vintage og bruktbutikker – løkka er en så koselig plass å rusle, spesielt i formiddag, for det var nesten folketomt. Før jeg tok bussen hjem fra Aker brygge tok jeg runden rundt Akershus slott og festning, bare fordi jeg ikke har vært rundt der før – også la jeg meg i sola for å spise lunsj i hagen hjemme.

Når man tar fruktsyrepensling skal man unngå sol, og trening er ikke lov på 24 timer – og selv om beina mine i grunn er slitne, så faller jeg ikke helt til ro her jeg ligger. Vet ikke om det er lyset eller hva det er, det er lite merkbart at det er fredag i hvert fall! Lyset gjør også at jeg våkner veldig tidlig, så tenker det er bedre å satse på en økt i morgen tidlig. Resten av dagen har jeg nemlig planer om å late meg på Huk ♥

Hvordan har dere det i denne tropevarmen?

Idyllisk

Etter timen hos DPS i går, satt jeg meg ned på Baker Hansen i solen, kjøpte med meg sushi hjem å la meg på sofaen – selv om jeg egentlig burde ha øvd til eksamen. Men det var egentlig var likegreit at jeg lot være, for oppgavetema jeg valgte, fant jeg verken i mine notater eller på powerpointene fra forelesningene  – men temaet var Islamofobi, og det kan vel alle noe om? I hvert fall de som følger med og er litt opplyst i samfunnet. Jeg tok det ganske rolig, og hadde en god pause midt på dagen og utnyttet alle de 9 timene jeg hadde til rådhet – men plutselig gikk tiden veldig fort. I det jeg skulle levere inn, var klokken 17.55 og jeg fant ikke filen som var blitt omgjort til PDF. 17.58 var den levert inn, men oppsettet ble feil – men jeg fikk den inn og det var det viktigste, så nå er 1/3 ferdig 🎉

Dette ser ut som en veldig fin sommerkveld- ikkesant? Vel, bildene lyver. Det var såvidt en koselig plass – men for å komme meg dit, innså jeg først at sykkelen min ikke er en krossykkel, at man ikke bør ha på seg shorts i skogen så sent om kvelden, for å unngå å bli spist opp av mygg og midt inne i skogen – også hoppet kjede på sykkelen av, før sykkelturen hadde jeg vært og løpt og drukket en flaske vann, så underveis måtte jeg jo sikkelig tisse også. Sikkelig idyllisk, ikke sant? hehe – heldigvis så var det kun nedover når jeg først kom meg ut av stien og bussen gikk rett ved, så bortsett fra det kom jeg godt ut av det med kun noen skrubbsår på leggen. Når uflaksen først er i gang, stopper den ikke, kan vi vel konkludere med. Men jeg fikk i det minste frisk luft!

Jeg brant meg faktisk når jeg lagde middag også, så tror jeg sier god natt til denne dagen.

Botanisk hage

God morgen ♥

Noen bilder fra turen til Botanisk hage i går:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var ganske ferdig blomstret der, så jeg var nok litt sent ute – men fint er det der uansett.

Tattoveringen jeg tok i går, var i forbindelse med at jeg hadde vært to år skadefri – har ventet på å få tatt ny tattovering lenge nå, men jeg ville at den skulle betyr noe, så da ble det i går. Det tok nesten to timer å bestemme seg og å tattovere den – men jeg sier meg ganske fornøyd med resultatet. Når den har grodd, kan jeg heller vise dere – men det er i hvert fall to blomster, favorittblomsten min selvsagt 🌸🌸

Ellers endte jeg med å ta en rolig kveld hjemme – var oppe 09 i dag, tok med meg frokost på bussen og reiste på trening. Når solen stråler og jeg kan gå ut i shorts så tidlig, er det i grunn en ganske fin start på dagen. Nå må jeg komme meg i dusjen – har en avtale med DPS klokken 14.00, så jeg har i grunn litt dårlig tid. Ønsk meg lykke til, for jeg har en følelse av at jeg trenger det – blir spennende å høre hva de har funnet på denne gangen!

Ha en fin dag 💗

730 dager uten en eneste ripe

I dag er det er det to år siden jeg kuttet meg selv sist – hele 730 dager!

Noen husker kanskje at jeg hadde den samme overskriften i fjor, bare at det stod 365 dager. Jeg skrev mye om det i fjor, så dette blir kun et kort innlegg – så et mer utfyllende innlegg om dette, for spesielt interesserte – kan leses HER!

Dagen i dag er kanskje enda mer spesiell for meg, for nå har det gått to hele år. Det er egentlig ikke så lenge, men for meg føles det ut som mye mer enn to år. Jeg bestemte meg for å slutte, og den beslutningen har jeg klart å stå i frem til nå, og nå kan jeg faktisk klare å se for meg at jeg er ferdig med selvskadningen engang for alle. Jeg blir mer og mer trygg på at jeg var en selvskader, og ikke er en. Arrene blekner mer og mer bort etter hvert som tiden går, kommentarene fra andre har blitt merkbart mindre det siste året, og jeg skjemmes omtrent ikke over at jeg har arr lengre – de er endel av hele oppveksten min.

Jeg ser på kartet jeg har på armene mine hver dag, og historien er fortsatt med meg hver eneste dag – men historien har stoppet, jeg har sluttet å bygge ut kartet, og jeg vil aldri se meg tilbake igjen. Det var verdt å ta kampen, og selv om smerten fortsatt eksisterer – har det i dag gått hele to år, og flere skal det bli!

Jeg er sjeldent stolt av meg selv, men i dag gir jeg meg selv et lite klapp på skuldra – det fortjener jeg. For å slutte med selvskadning – det er utrolig vanskelig, og helt umulig å forstå uten å ha vært i samme situasjon.

Jeg heier jeg på dere der ute, aldri gi opp håpet – det er det viktigste vi har, og her sitter det et levende bevis på at det er mulig å slutte!

God tirsdag – deilig med hverdag igjen?

Hei, hei fine!

I går la jeg meg til rette i solsengen i hagen, med pensumbøkene mine – jeg snakket om brunfarge på søndag, men i går ble jeg ekstremt solbrent. Så jeg ga meg etter noen timer, og fikk servert grillmat før jeg syklet til trening og hjem igjen. Når jeg la meg i går kveld, kom meg på at man ikke kan ta pensling når man er solbrent – så jeg måtte flytte timen jeg hadde i dag til fredag. Ingen pensling betyr at jeg kunne trene, så der kommer jeg fra nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På veien hjem dro jeg innom tights.no og hentet en pakke jeg bestilte i går. Jeg skulle i utgangspunket bare ha påfyll av sjokoladedip, men når jeg så at proteinos var på tilbud til 29,- havnet blant annet det også i kurven – med smaken av honning & vanilje, og kanel & vanilje. Sjokolade er defintivt best, men disse funker også. Så nå har jeg endelig fått i meg en litt bedre frokost.

Nå skal jeg stelle meg å reise ut en tur. Tenkte å ta meg en tur til Botanisk hage, selv om jeg er redd for at de fineste trærne der nå har visnet av all varmen. Jeg har også tattoveringsstime i dag, så jeg skal dit etterpå – det ligger rett ved parken. Skal fortelle mer om tattoveringen senere!

Ha en fin dag ♥

1 pinsedag

God kveld ♥

Denne dagen har vært ganske lik som i går – jeg sov litt lengre og tok treningsøkten ute på sykkel. Jeg har til og med klart å oppnå en liten brunfarge de siste ukene – uten å ha solet meg, det er ikke verst. Skogen var full av mennesker, men man kan vel ikke forvente så mye annet på en søndag i solskinn!

Jeg syklet til Nøklevann, derfra til Østensjøvannet og ned og opp svartdalsparken – tilslutt endte jeg nesten i byen og tok bussen opp igjen. Når jeg kom hjem stod grillen klar for middag og pensumbøkene ventet på meg ved skrivepulten. Sistnevnte går treigt, men litt er bedre enn ingenting – jeg som har så god tid, trenger jo ikke å stresse, haha…eller ikke! Jeg har første eksamen på torsdag…

Heldigvis har vi en ny “søndag” igjen i morgen – kan ikke annet enn å elske når en helligdag havner på en mandag. Bedre blir det ikke for de som ikke er et mandagsmenneske.

Hvordan tilbringer du pinsehelgen?

Dagstur til Helsinki

Bildedryss fra dagen vi hadde i Helsinki:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En liten park midt i byen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katedralen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tok faktisk dette pariserhjulet – anbefaler ingen å gjøre det samme. Utsikten var helt ok, men det var kjempevarmt inni der og blått lys  – alle bildene ble med andre ord blå! Bruk heller de pengene på noe annet, med mindre du har med deg barn. Hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi tok båten ut til Sveaborg:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når vi var tilbake i byen, var vi en tur innom mathallen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så satt vi oss ned for å spise tapas:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter å ha lett etter noe som ikke lengre fantes i over en time, satt vi oss ned igjen:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette ble faktisk turens eneste øl, fikk aldri smakt på lokalølet i Estland – men fikk denne i stekende sol i Finland, og det holdt i grunn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og på båtturen hjem var vi begge to veldig slitne og fikk oss en Uber til senteret og fant sengene våre.

Det holder absolutt med én dag sightseeing i Helsinki, for å si det sånn – vi rakk til og med å shoppe!

Har du vært i Helsinki før?