Sunrise

God kveld ♥♥♥

Hvor nydelig er ikke soloppgangen under? Klokken var rundt 04.30 når de ble tatt.

Jeg var hjemme 07.00 i dag tidig. Jeg sov rundt en time på flyet, så det var godt å komme seg hjem. Jeg la meg til å sove etter at jeg hadde pakket ut, og sov til rundt 16.00. Været stråler i Norge, men jeg har kun vært en tur i butikken for å hente en pakke og handle inn taco. Jeg har hatt lyst på det veldig lenge, og i dag passet det seg endelig med taco og litt rødvin – det er jo fredag. Blir nok til at jeg står opp ganske tidlig i morgen for å trene dobbelt, men nå skal jeg bare slappe av. Jeg er sliten, og skal se litt på home and away før jeg legger meg igjen!

Resten av helgen har jeg ikke helt planlagt enda, så tar det som det kommer. Ha en fin helg, dere ♥♥♥

En siste spasertur

Kalispera!

Nå har vi nettopp kommet tilbake til hotellet etter å ha spist middag ved strandpromenaden og gått litt rundt i sentrum. Vi sitter egentlig bare i resepsjonen og venter på bussen som skal kjøre oss til flyplassen – av og til er det veldig greit med charter-tur, man trenger jo ikke å tenke på noe selv. Er sikkelig trøtt, så det passer meg fint nå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flyet går ikke før 01.30, så håper jeg klarer å sove noen timer på flyet – er vel ikke hjemme før i 06-07 tiden i morgen tidlig tenker jeg. Skal bli godt å komme hjem til min egen seng. God helg!

Spinalonga og Agios Nikolaos

God morgen!

Vi hadde en veldig fin tur i går – turen tok 4 timer frem, men bussen stoppet ganske mye på veien, så det var derfor. Når vi kom frem til Agios Nikolaos, var det en times båttur ut til Spinalonga, og den spedalske øya kan dere se under. Ganske merkelig å tenke på at her satt de syke mennesker fra seg, som ikke fikk komme tilbake til byen på grunn av smitte. Mange som vokste opp der, orket aldri å bli endel av samfunnet igjen og flyttet til et sykehus når det var funnet opp en kur mot sykdommen. Vi hadde litt dårlig tid her, så rakk ikke å se så mye som jeg ville- men fikk i hvert fall verdt der.

Etter besøket kjørte båten videre til en badeplass – der ble det ett bad også ble vi servert grillmat til lunsj. Før bussen gikk tilbake hadde vi rundt en time å se i byen Agios Nikolaos – litt lite tid her også, men vi fikk sett litt. Trodde faktisk denne byen skulle være finere enn den var, men fin det var den jo! På veien hjem stoppet vi et sted med utsikt utover to byer og havet, også kom vi hjem i 20.30 tiden – da var vi slitne etter en lang dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Følte meg så turist i går – vi hadde jo med oss guide, og der går jeg med kamera rundt halsen og solhatt på hodet. Den hatten er en redning når man går på slike varmer plasser i denne varmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til venstre er hovedporten, det andre inngangen er kun en inngang som blir brukt for turister.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg ut på tur, også skal vi nyte den siste dagen vi har på stranden ♥

Beautiful evenings

God kveld.

Noen bilder jeg har tatt nede ved havnen på kvelden her – bildet av meg er tatt inne i en liten kirke som ligger ute på en pier. Idyllisk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har det vært regn og sol om hverandre nesten hele dagen – hehe, det er jo varmt selv om, så det gjorde ikke så veldig mye. Men når vi så at de grå skyene var heltdekket over oss, gikk vi og satt oss på en fortauskafé i stedenfor. Etterpå la vi oss noen timer på takterassen til hotellet – da var det så og si klar himmel igjen. På kvelden gikk jeg inn til byen, fordi jeg hadde bestilt meg en frisørtime for å ta foliestriper – ble ganske fornøyd med resultatet, og ikke minst prisen som kun var på 650 kr.

Nå har vi slappet av noen timer på hotellet og skal straks legge oss. I morgen skal vi opp klokken 05, og blir borte hele dagen! Vi skal på dagsutflukt til Aiga Nikolaos, som er på andre siden av øyen – her skal vi også besøkte den sperdalske øya Spingalonga, så det blir en lang dag! Denne turen ble nesten ikke noe av, siden Ving avlyste og den andre var full – men i siste liten var vi heldige og fikk være med Apollo, så da ordnet det seg likevel.

God natt ♥

Sunset in Chania

Hei!

I går lå vi hele dagen på stranden – jeg har allerede lest ut to bøker, så nå har jeg virkelig inntatt ferieposisjon. Som jeg har savnet å klare å slappe av med en bok, håper det vedvarer når jeg kommer hjem også. Utpå kvelden fikk jeg tatt pedikyr av føttene mine, noe som har vært etterlenget veldig lenge!

I dag lå vi ved bassenget i noen timer før vi tok bussen til Chania. Her var det mye mennesker, jeg mener – Oslo er tomt i ferietiden, fordi alle er jo i Hellas, savnet fort den rolige lille landsbyen vi bor i. Vi handlet litt, spist middag ved havnen og så litt rundt i byen før vi dro hjem igjen. Jeg liker meg i grunn ikke i Chania, men byen har sin sjarm – spesielt de små trange gatene og havnpromenaden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg ut på en liten treningstur før frokost. Har vært ute to dager på rad allerede, så vet ikke helt hvor jeg skal gå i dag – har møtt både hunder, fjellgeiter, høner, fugler, katter og firfisler. Blir jo omtrent til at jeg stopper mer enn jeg faktisk trener (hehe) – nå hater jeg å jogge ute, men her har jeg ikke noen andre alternativer. Heldigvis har jeg et fint landskap å se på, og det hjelper mye – ikke minst er det en forfriskende start på dagen, når man stort sett ligger rolig.

Hører at sommeren er tilbake i Norge, så det blir deilig å komme hjem til samme tempratur. Men klimaet og ikke minst stranden blir noe helt annet enn å ligge på øyene i Oslo, så jeg er ikke lei meg for å gå glipp av noen soldager i Norge! Flere som er på ferie?

Hello from Greece

Kalispera

Vi landet natt til fredag, så vi har allerede vært her i to dager. I går var vi på stranden store deler av dagen, også tok vi oss en lunsj og gikk litt rundt i gatene og så litt i butikker. Jeg fikk også noen fisk til å spise opp den døde huden min! Vi bor i en liten landsby som heter Georgioupolis – jeg har vært her før, men har aldri bodd her – så er positivt overrasket. Vanligvis liker jeg de større stedene! Men det er veldig koselig her, spesielt nå som det ikke er blitt overfylt av turister. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var nede ved stranden i dag også, men vi solte oss på et åpent kompleks som hadde både solsenger og basseng, som alle kan bruke gratis uten kjøpeplikt – det er ikke verst. Rundt 16.00 tok vi bussen til Rethymnon – her var jeg mye når min søster jobbet for Apollo, så det var sikkelig gjensglede med de små og koselige gatene, nesten litt som å gå i en minnebok, med tanken på at det faktisk er samme dato også! Etter vi hadde spist middag, tok vi bussen hjem igjen.

Nå skal jeg straks legge meg – hører motorveien og har blitt spist opp av mygg, så de to siste nettene har ikke akkurat søvnen vært så bra. Nå har vi klart å fikse luftanlegget slik at det er blitt kaldere her, så i natt håper jeg på litt bedre søvn. Man kan vel likevel ikke klage for mye, for det var en ganske rimelig tur!

Håper dere har hatt en fin midtsommeraften/st.hans ♥ Vi snakkes mer siden!

Ny dagbok og =kaffe

Etter avtalen jeg hadde i dag, dro jeg til byen for å kjøpe meg en ny penn og en dagbok – jeg elsker de dagbøkene der. De er så fine, at jeg må ha de hver gang jeg skal bytte ut en. Prøver ikke gjøre det for ofte, men følte det var riktig i dag – som jeg startet på nytt hos DPS. Skal fortelle litt mer om det senere! Gikk for en liten versjon denne gangen, siden den er enklere å ta med seg og raskere å skrive ut (noe som aldri skjer, før jeg skaffer meg ny). Testet også ut =kaffe i dag, det er alltid så fult der, men i dag fikk jeg plass i kjelleren. Litt masete plass for min del, men absolutt hvert et besøk om man er innom Oslo eller bor der!

Gikk tilfeldigvis forbi en Adidas butikk i byen i dag, det var en outlet, og i tilegg til det 30% – jeg kom ut med et par joggesko, og har innviet dem i kveld. Litt ubehagelige i starten, så håper de går seg mer til etterhvert. I ettermiddag har jeg også bestilt meg en bursdagsreise, så i år blir ikke bursdagen min i Norge – det er så deilig å tenke på!

Begynner å bli litt vandt til en rolig tilværelse i Oslo nå, men i morgen reiser jeg jo faktisk på ferie – skal bli godt å komme seg til sol og bad for å slappe av en uke i strekk. Så nå må jeg få lagt meg, slik at jeg rekker å trene og pakke ferdig i morgen før jeg skal møte reisefølge mitt (mamma) i byen. Har ikke sett henne siden jul, (hvor ble tiden av, og hvorfor har jeg enda ikke kommet meg til Risør?) det blir uansett veldig koselig.

Vi snakkes i Hellas ♥

Feriedager i Oslo

I går var jeg på en avtale i Nydalen – eller, vi kjørte ut til Sandvika og gikk en tur der. Vi har ikke sittet inne på kontor på veldig lenge, å gå tur eller kjøre enn plass å sette seg ned ute er mye bedre for min del. Lite tips til dere, om det er fler som ikke liker å sitte inne å sture på et kontor, så er disse terapautene fult mulig å forflytte ut (med mindre de er ekstremt sære, er vel noen av de også…) Når vi kom tilbake dro jeg på Godt Brød – drakk kaffe og spiste lunsj i fred og ro i mens jeg skrev i dagboken min. Så det ble kafébesøk og en rundtur i byen, uten noen spesiell mening egentlig.

Jeg var så trøtt når jeg kom hjem, men klarte å komme meg ut igjen og på trening – det endte med at det kun ble 4,5 time søvn i natt, fordi jeg ikke fikk sove og måtte opp 07. Jeg hadde først ett intervju hos Helseetaten i dag tidlig, siden jeg har søkt på noe som heter Erfaringsskolen. Det gikk sånn passe – de har flere søkere enn plasser, så får bare vente å se!

Etterpå gikk jeg meg en tur langs Akerselva – jeg har faktisk aldri vært på den broen ved de hengelåsene før, men man kan vel si at det er hakket mer romantisk i Paris:

I dag leste jeg at det er blitt født ulv i Østmarka, jeg syns ulven skal få leve i fred – så bildet under passet jo bra i dag. Og det andre bilde, kunne jo ikke ha stemt bedre!

Jeg gikk videre opp til Telthusbakken – her ligger Oslo sine eldste trehus, og kjærlighetsstien (som jeg ikke la merke til sist jeg var her)

Helt tilslutt satt jeg meg ned på Gryn for å spise litt lunsj – der ble det en proteingrøt faktisk.

Etter den lange gåturen i byen, sykkeltur til trening og en time på mølla – har jeg nettopp tvingt i familien fiskeboller, fordi Fjordland faktisk ikke holder mål her. Jeg er merkelig nok ikke så veldig sliten her jeg ligger, men jeg bør vel komme meg i dusjen straks.

Det blir noen fine dager i Oslo også om sommeren, man trenger ikke alltid å reise så langt for å feriefølelsen. Selv om den ikke akkurat er 100% når jeg har avtaler – men det hjelper meg i gang med dagen hvert fall!

Hva har du gjort i dag?

En innholdsfri helg

…God kveld ♥

I dag sov jeg til 17.30. Etter en time hentet jeg meg en skål med frokostblanding og la meg tilbake i sengen. 21.30 stod jeg opp – satt på en vaskemaskin, oppvaskmaskin og skiftet til treningsklær. 22.00 var jeg på senteret, der måtte jeg be noen fra innsiden sleppe meg inn, fordi jeg glemte mitt eget bånd. 00.00 spiste jeg rester fra grillmaten familien hadde til middag. Nå er klokken snart 02.30 og jeg har allerede ligget noen timer i sengen. For en god seng jeg har egentlig! Dagen i går var egentlig ikke noe mer innholdsrik, jeg var ute å handlet noen ting ellers var jeg bare hjemme, siden jeg var sliten etter fredagen.

Noen ganger må man bare sove, slappe av å gjøre ingenting og det var akkurat det jeg følte for å gjøre. Det har regnet og tordnet, det har vært trist og grått i hele dag. Men det er også noe fint med regn om sommeren, og luften blir så frisk og fin etterpå. Skyene blir helt spesielle, og solen titter frem i ny og ned – før den går bak en magisk solnedgang.

Det gnager det seg opp litt dårlig samvittighet når jeg ikke utretter noe som helst i løpet av en dag. Som om jeg må gjøre noe hele tiden? Jeg har fått det for meg at jeg ikke bare kan stoppe opp på denne måten. Selv om jeg har gjort det mange ganger før, vet jeg det fort kan bli en vane – men jeg trenger å gjøre det av og til. Ytterst få har vel et liv det skjer noe i hele tiden? Jeg har kun hatt ferie i en uke, så det her kan jo bli litt av en utfordring…

I morgen kan jeg ikke sove hele dagen, så jeg får prøve å sove litt igjen nå. Håper dere får en super start på uken!