Hvorfor tar en med “emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse” feil valg, gang på gang?

Jeg lurer på hvorfor jeg tar valg, som åpentbart ikke er noe lure. Likevel så gjør jeg det – gang på gang.

Og hvorfor gjør jeg det, når jeg vet så godt hva som vil skje, og at det ikke vil føre noe godt med seg?

La meg prøve å forklare dere.

I dag var jeg hos psykisk helse og snakket med en jeg har hatt kontakt med der siden 2013. Hun kjenner meg så godt, at jeg kan fortelle henne alt, i hvert fall nesten alt. Men det er ingen andre jeg stoler på mer enn henne, tro det eller ikke – men hun vet det meste, selvsagt ikke alt. Ingen vet alt om meg, og ingen skal heller få vite alt om meg – jeg har egentlig ikke hemmeligheter, det jeg holder hemmelig er mine egne følelser. Jeg mener selvsagt skammen om å føle at man føler feil.

Etterpå gikk jeg i gjennom Oslo S. Jeg så meg rundt, tenkte meg om, og gikk videre. Inne i hodet mitt svirret det tanker om hvilket tog jeg skulle ta, eller om jeg skulle løpe ned på perrongen foran et tog. Jeg gjorde det ikke. Fordi det ikke ville kommet noe godt ut av det. Og jeg ville jo ikke skape drama, og jeg vil heller ikke på sykehus med mindre jeg er skadet.

Så hva er det jeg vil da? jeg vil sikkert bare ha oppmerksomhet, tenker mange og det tenker nok du som leser også. Den virkeligheten kan du legge bort med en eneste gang, for det er faktisk helt andre ting det handler om her.

Jeg vil sleppe å være alene om følelsene mine. Eller, jeg vil bli kvitt følelsene mine. Fordi som jeg skrev over, så har jeg noen å dele dem med. Men de sitter hardt i meg, og de plager meg. Jeg gir opp å skyve dem bort, fordi de kommer alltid tilbake igjen. Det er ikke en følelse heller, det er så mange på engang at jeg blir helt overveldet. Det kan gå en dag, to dager også tre-fire dager – men det endrer seg ikke når de først er kommet, de utvikler seg kun til det verre. Da er det ikke like enkelt å skru på “holde-ut-knappen”, slik som dere i helsevesenet tilsynelatende mener vi skal gjøre, fordi det er jo helt like i morgen og dagen etter der igjen.

Jeg løser det feil. Men det er min måte å løse det på, og kanskje har du en bedre måte å løse det på. Det har jeg også egentlig, men jeg er så tom. Jeg orker ikke å drive å løse det på denne måten lengre. Fordi det gjør like vondt uansett hvilken vei jeg velger å løse det på. Så jeg gir opp. Men det er fordi at hver gang jeg spør om hjelp, så blir jeg undertrykt. Jeg bir gitt opp på en måte som gjør at jeg gir opp selv. Og jeg blir kastet rundt som om jeg var en ball, og som at ingen vil ha meg. Jeg føler meg ikke engang velkommen hos helsevesenet lengre.

Det verste er at jeg er så lei at jeg vil kutte all kontakten med dem, men jeg kan ikke. I såfall må jeg klare meg helt selv på gaten, og det er ikke der jeg vil ende opp. Men når jeg tenker etter, så er jeg redd at det er det som vil skje tilslutt. Mine foreldre er ikke her for alltid, og hvem er det som har reddet meg gang på gang? det er dem. Uten dem hadde jeg ikke sittet her. Helsevesenet har kanskje satt noen sting og gitt meg kull, men det er ikke dem som har reddet meg – for hjelpen, den hadde ikke kommet uten at noen ba om den, og den er det sjeldent jeg som ber om. For jeg er bare oppmerksomhetssyk, så jeg skal i hvert fall ikke be om hjelp.

For når jeg ber om den selv, da får jeg den ikke.

Da er jeg ikke syk nok. For er man syk, da kan man ikke be om hjelp, men det er det man får beskjed om å gjøre. Forstå det dem som kan, men jeg er skremt bort, og det er jo også det helsevesnet har ønsket at jeg skal bli, og det er de dem har prøvd på hele veien, og bli kvitt meg. Så jeg kan stå på egne bein, men når disse beina svikter – hvilken mur skal jeg støtte meg inntil? 

Jeg støtter meg til det som gir meg en pause fra elendigheten. For elendigheten varer ikke, jeg håper bare at jeg overlever den. Gang på gang. Men så blir det forsent, og jeg er vet faktisk ikke hvem vi skal skylde på da. Det eneste jeg vet, er at jeg aldri ba om dette livet, og jeg ba aldri om å få psykiske lidelser eller bli behandlet som en dyr i psykiatrien. Jeg kjemper og står opp mot meg selv, men innser at jeg har tapt. Kampen mot helsevesenet – for uansett hva jeg gjør, så vil det aldri bli bra nok. Jeg har ikke tapt mot meg selv enda, men det er ikke langt unna.

Livet mitt hadde aldri vært det samme uten meg i det minste

Hei fra Oslo! Jeg kom hjem natt til mandag og er endelig hjemme i noen dager. I skrivende stund ligger pus og jeg utslått på hver vår kant i sofaen ♥

Men jeg hadde en veldig fin bursdag! Jeg fikk tatt manikyr, vært på café Nero, kjøpt bursdagsgave til meg selv og rett før vi skulle reise hjem for å hente koffertene våre fikk jeg også klippet meg. På flyplassen tok vi oss en salat og litt prosessco, og når vi kom frem til Dublin dro vi rett inn til byen og spiste på en koselig italiensk restaurant og avsluttet kvelden med en cosmo! Resten av helgen gikk vi rundt i byen – vi så slottet, noen kirker også var vi innom Books of kells og Guinness bryggeriet. Dublin var ikke så veldig spennende, så vi fikk mye tid til å se rundt, shoppe, drikke god rødvin ogsåvidere. Det ble en fin bursdagshelg, uten noe stress!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et par gaver fra meg selv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hjemme stod det en fin blomst og ventet på meg og noen bursdagskort ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg vært en tur på senteret. Siden jeg har hatt bursdag fikk jeg krem fra Vita, øredobber fra Glitter, sjokoladetrøfler fra Kitchen og kaffe&bolle fra Godt brød – så jeg tok meg en liten lunsj der. Oslo i juli er noe for seg selv, spesielt i Nydalen – det er så fredelig og tomt der, at jeg måtte ta meg en tur innom i dag. Rosene hentet jeg hos Plantasjen – hva man får igjen for å være medlem av 100 kundeklubber ♥

Har grillet med familien i kveld- er lenge siden vi har vært hjemme samtidig nå. Nå kom jeg nettopp fra trening, og skal straks legge meg. I morgen er planen å starte på en ny bok og nyte solen, pappa har laget et stort basseng i hagen – så nå funker det faktisk med 30 pluss grader!

Hva driver dere med i sommer?

Bursdagsbarn

God morgen ♥

I går gikk jeg inn til sentrum langs kanalen – det er så koselige med engelske kanaler med små båter og hus!  Jeg var en siste tur innom Primark også satt jeg på Costa og koste meg med kaffe. Etterpå skulle jeg møte venninnen min på jobb for å spare litt tid, siden vi skulle reise til en park med aper (som lever fritt) – siden taxisjåføren kjørte meg til feil adresse, så rakk vi det ikke – men vi dro innom en park som også var ganske så fin! På kvelden koste vi oss med vin, fin og taco, slik som i går.

I dag har jeg bursdag. Jeg blir 28 år. Nå begynner jeg å bli litt stressa for dette livet mitt, egentlig. Men jeg blir i det minste eldre, og det er heller ikke en selvfølge for meg.

Jeg har vært våken i noen timer allerede! Klokken er en time mindre her enn i Norge, og det hadde jeg glemt, heldigvis var det ene studie i Oslo fortsatt på listen. Hvis jeg ikke finner på noe annet, så kommer jeg til å bygge videre på det året jeg har gått i år. Nå har jeg i hvert fall fått tatt meg en god dusj og spist grøt – måtte ha litt sjokolade til frokost også, jeg – det er vel lov når man har bursdag vel ♥

Jeg er ikke i Norge på bursdagen min i år med vilje, fordi jeg ville finne på noe annet enn tidligere år – jeg har litt blandede følelser av forventinger og dårlige minner i forbindelse med bursdagen min egentlig. Jeg har ligget på sykehus når klokken har tikket over 00.00, i fjor satt jeg på en trikk i Oslo når klokken ble 00.00 og gråt. Året før der ble jeg vekket av en sykepleier som sang bursdagssang for meg og satt en muffins på nattbordet mitt, men selv om jeg var innlagt – så er det faktisk en ganske hyggelig minne ♥ Har mange fine bursdagsminner også, men de vonde sitter litt fast i meg enda. Jeg gjorde heldigvis ingen av disse tingene i år, så årets bursdag er allerede bedre!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når jeg gikk ned i stuen her, så stod det en pakke til meg på bordet fra venninnen min, veldig koselig, også så fint kort ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klokken fikk jeg av mamma og stefar og genseren av min søster – har hatt lyst på ny DW klokke veldig lenge nå, så jeg plukket den ut på vei hjem fra Hellas selv, genseren plukket jeg ut her i England, så det var ikke veldig overraskelse akkurat. Hehe!

Nå skal jeg pakke ferdig kofferten og sminke meg, også reiser jeg en tur inn til byen og finner på noe. Jeg skal ikke bare være i England på bursdagen min heller, i 16-tiden reiser vi til Dublin og blir der i helgen- det er en times flytur unna herfra. Vi har bestilt bord på en restaurant i kveld, så det blir feiring der. Så dette blir forhåpentligvis en veldig fin bursdag!

Så – gratulerer med dagen til meg ♥♥♥

Fineste Brighton

Brighton er en så fin by – er det et sted i England jeg vil tilbake til, så er det dit. Vi koste oss masse i denne byen, og vi bodde på et hjemmekoselig hotell med vindu, slik at vi kunne ligge i sengen å se utover himmelen! Det er en akkurat passe stor by, som også ligger langs kysten – mye finere enn London syns jeg.

Dagene der gikk altfor fort, så skulle gjerne ha vært der lengre – men vi fikk sett og gjort mye på kort tid. Vi gikk mye rundt i byen, var på shopping, spiste veldig god taco, gikk under klippene og endte opp på en koselig plass som het Rottingdean (et tettsted, tror jeg), som vi syklet rundt i, også syklet vi tilbake til Brighton pier med solnedgangen rundt oss.

Før vi dro i dag spiste vi frokost på en koselig café, også var vi oppe i et stort tårn som hadde 360-graders utsikt utover hele byen. I London spiste vi litt lunsj, også gikk jeg av t-banen før min søster – savner henne litt allerede, var rart å forlate hun midt i London!

Minnekortet var ikke helt samarbeidsvillig nå, men dere kan få se noen Instagram bilder av denne fine plassen:

// Brighton Pier – så fin plass!

 

// Undercliff walk – gøy med bilder…

 

// Til høyre er verdens eldste togbane – som fremdeles er i drift!

// Oppe i tåret.

Nå har jeg tatt toget til Stoke-on-Trent, og har kommet frem til venninen min – vi har bare slappet av med film, taco og vin i kveld, og nå skal jeg legge meg. I morgen skal hun på jobb, så jeg vet ikke enda hva jeg skal finne på – skal i hvert fall sove til jeg våkner. Jeg må også sjekke ut restplassene til studiested før jeg gjør noe annet – ettersom jeg står på venteliste der jeg helst ville kommet inn.

Har du vært i Brighton før?

Tur langs stranden

God kveld!

I dag startet jeg dagen med å trene i et lokale som jeg nesten rant bort i, også spiste vi frokost på Subway. Dagen har vi brukt på å se i byen og å handle litt og på ettermiddagen gikk vi ned til stranden og piern. Derfra gikk vi noen kilometer videre til andre siden – Boscombe pier. Fikk ett litt bedre inntrykk av byen i dag, det er så koselig å gå langs strandpromenaden, og det er søte små strandhus langs hele veien. Naturen her er også kjempefin, men vi har ikke prioritert å se så mye av den, siden vi skal reise i morgen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

♥♥♥

Vi spiste på en resturant på denne siden av strandpromenaden – det eneste bra med det stedet var at vi satt på et tak med utsikt utover havet. Maten kom kjempetreigt, og den var ikke noe god. Det er litt kjølig her om kvelden (det er varmere i Norge, det er ikke ofte..), så vi tok en taxi tilbake og dro innom butikken, fordi vi ikke akkurat var så fornøyde med dagens middag. Hehe!

Nå skal vi straks legge oss. I morgen tar vi toget til Brighton – dit har jeg hatt lyst til å reise i årevis, så enten blir jeg veldig skuffet eller veldig glad, haha, vi får se!

Hei fra Bournemouth

Hei fra sørkysten i England!

Etter en powernap på flyet til London, en ny powernap på bussen til Victoria Station og en ny powernap på bussen til bournemouth og en taxitur til hotellet vårt – var vi endelig fremme i ettermiddag. Planen var vel egentlig aldri å ta buss, men det bare ble slik – det var halve prisen av tog i det minste!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her i byen er det masse liv (les: fyll) og mennesker, fordi det er en festival her også er det jo lørdag! Litt mye mas for oss i dag egentlig. Vi gikk faktisk rett på Primark (Haha, er det mulig!), og kvelden brukte vi på å se litt rundt i byen og spise en Italiensk restaurant. Så var vi innom Tesco og handlet før vi dro hjem til sengene våre. Så nå skal vi legge oss, det skal bli godt å sove kjenner jeg. Morgendagen har vi ikke helt planlagt enda.. vi får se hva som skjer!

God natt ♥

Jeg bor i en koffert

Hei!

Jeg har vært på besøk i Risør siden sist – det har jo stått på listen min lenge nå (vet ikke om jeg rekker en liste for juli, før den er over), så det var virkelig på tide å få tatt seg en tur nedover! Det var hyggelig å se igjen flere av vennene mine og bekjente, og at vi fikk samlet flere – det er ikke så ofte at det skjer lengre. Tiden bestod stort sett av turer på byen, noen treningsturer i den fine skjærgården vår, masse hundekos, kosert på Stangholmen, fotball-VM, vors og middager – slik det pleier å være egentlig. De dagene jeg hadde noe tid til overs, slappet jeg av – så her ble det stille fra meg!

Jeg kom hjem til leiligheten i Oslo på onsdag kveld, og i går var jeg kun hos DPS (noe jeg likegjerne kunne ha latt være, for jeg var et vrak) – så resten av dagen og kvelden lå jeg faktisk i sengen med serie, og det trengte jeg! I dag var jeg i Nydalen en tur – resten av dagen har jeg brukt hjemme. Når man ikke er hjemme så samler det seg opp mye rot skal jeg si dere- plutselig var jeg for eksempel helt tom for håndkler og dopapir. Det ble også 1,5 time på mølla – noe som var sykt digg, til tross for 30 varmegrader.

Akkurat nå føler jeg at jeg har flyttet inn i en koffert, og at det eneste jeg gjør er å forflytte meg rundt. Jeg har jo valgt det selv, men jeg merker at det har gjort meg litt sliten med så få dager hjemme i Oslo. Det pleier å være sånn for meg om sommeren, så jeg er jo på mange måter vandt til det. Men nå er kofferten pakket ut og inn og jeg begynner å bli klar for å dra ut på nye eventyr.

Jeg slapp ikke unna problemer denne sommeren slik jeg håpet på, dessverre. Men jeg er i hvert fall sikret på bursdagen min, for nå skal jeg gjøre meg klar å reise til Gardermoen. Det blir nok bra når vi kommer frem – men skal innrømme at jeg gjerne skulle hatt 12 timer søvn først. Skal reise med to av mine favorittmennesker, så det må jo bli bra ♥ Tenker å ta dere med på turen, så får vi se hva det blir til!

Har dere en fin sommer? om det i det hele tatt er noen igjen her…?

Allerede juli

Hei ♥

Tenk at vi allerede er kommet oss til juli. Jeg kjenner det på mange måter, både på godt og vondt egentlig. Sannheten er at jeg har mange vonde minner fra sommeren, uten at jeg skal gå innpå dem, så pleier det alltid å bli vanskelig på et tidspunkt. I år har jeg bestemt meg for å reise bort i midten av juli – så forhåpentligvis vil jeg sleppe unna i år. I juli føler jeg også et ekstra press på hva jeg skal bruke høsten på, det er jo noe man må finne ut på denne tiden av året. Jeg skal prøve å nyte dagene så godt jeg kan – sommerværet er i hvert fall ingenting å klage på om dagen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I dag har jeg fylt på tattoveringen min, siden fargene har bleknet veldig siden mai. Etterpå gikk jeg meg en tur i Botanisk hage og tok båten ut til Langøyene – jeg tok et bad, solte meg også reiste jeg hjemover. Jeg har også begynt å følge litt med på fotball-vm, jeg har aldri interessert meg for det – men det er jo faktisk litt gøy å følge med. Det ble ingen øl i dag, jeg så heller kampen i mens jeg trente, men etter 2×45, dro jeg hjemover og lagde middag i mens straffekonken var. England vant, så det var bra!

Nå må jeg få lagt meg – jeg har en avtale i Nydalen i morgen 12.30, men før det har jeg også klart å få presset inn en legetime. Resten av dagen har jeg ikke planlagt, det er jo ferie i luften.

God natt!

Solfylte dager

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen dager hjemme i Norge var egentlig nok, nå savner jeg Hellas.

På lørdag fikk jeg endelig trent sikkelig. Når jeg kom hjem åpnet jeg en flaske vin og la meg på solsengen med en bok ute – senere dro jeg videre til en venninne for å vorse litt. Vi dro til byen for å møte flere venninner, men det ble kun et glass vin og nattmat før vi dro hjem – med Pride og Eminem konsert var det bare et eneste stort kaos i sentrum! Men da var jeg ikke dårlig i går, så jeg møtte et par venninner for å spise middag ute – vi var på Lucky Bird på Majorstuen og gikk igjennom slottsparken og satt oss tilslutt på Lektern på Aker Brygge. Vi fikk også med oss begge fotballkampene i går. Hehe! Så fikk jeg endelig vasket leiligheten før jeg sovnet som en stein i går kveld.

Så er det mandag igjen, og det er kanskje ferie – men det føles ikke helt sånn her jeg sitter. Jeg vært hos kiropraktor, hos hudpleieren og en tur innom legekontoret. Ingen av delene har fristet å gjøre, men er jo glad jeg har fått gjort det nå. Nå skal jeg gå ut å fortsette med boken min, også spørs det om jeg ikke må trosse treningsforbudet i dag. Det er noe med at jeg lå rolig en uke i strekk, jeg blir lei av det – selv om det er sol. Dessuten har jeg blitt brun, og det er vel det som er alles mål, sånn egentlig? neida. Det er vel bare en sånn dag at jeg ikke har lyst til å gjøre noe, og egentlig ikke vil snakke med noen. Og sånne dager irriterer meg..

Hva bruker dere dagene på?